Programul de dezvoltare personala adresat terapeutilor ABA, educatoarelor si invatatoarelor
Organizator: Asociatia de Terapie Comportamentala Aplicata
Data: sambata, 4 septembrie 2010,
Durata: 5 module, intre orele 10.00-15.00
Taxa de participare: 20 ron/modulul
Tel: 0727-941.283
E-mail: mihhaela_8431@yahoo.com
Locatie: Bucuresti, Bd. Dacia 44 (Piata Romana), centrul ATCA
Cea mai importanta intrebare la care fiecare dintre noi cauta un raspuns este “Cine sunt eu?”. In completarea istoriei personale, experienta unui program de dezvoltare personala ne ajuta sa ne acceptam integral – trup, minte si suflet.
Programul de dezvoltare personala adresat terapeutilor ABA, educatoarelor si invatatoarelor care au in clase copii cu nevoi speciale pe care vi-l propunem ofera strategii de suplimentare a abilitatilor personale in directia cresterii personale si profesionale, va orienteaza catre atingerea obiectivelor propuse intr-un mod mai rapid si mai eficient, pastrand echilibru interior de care fiecare dintre noi are nevoie.
Cum ma vad pe mine insumi? Care este imaginea pe care o am despre mine insumi?
Deciziile pe care le iau sunt ale mele sau ale altora? Reflecta ele dorintele mele si lupta dintre ele?
Spun ceea ce am de spus? Ce ma impiedica sa comunic? Si cand comunic, cum o fac? Stiu sa ascult?
Imi este clar ce vreau sa fac in viitor? Stiu cum sa imi ating obiectivele? Cum ma afecteza ceea ce am preluat din propria familie in alegerile pe care le fac?
Am timpul liber pe care mi-l doresc? Cum mi-l petrec?
Sunt multumita de cum arata o zi din viata mea? Cum imi apreciez munca? Cui atribui reusitele? Dar esecurile?
Cum gestionez conflictele? Cum rezolv problemele?
Cum imi afecteaza profesia viata personala?
Beneficiile participarii la grupul de dezvoltare:
Imbunatatirea stimei de sine, factor important care influenteaza succesul in viata;
Dezvoltarea unei imagini de sine pozitive si impactul acesteia asupra relatiilor cu membrii familiei si cei din jur;
Imbunatatirea performantele personale si profesionale;
Dezvoltarea unor convingeri realiste despre noi insine;
Proiectarea increderii, autoritatii si credibilitatii la locul de munca si-n viata personala;
Dezvoltarea abilitatilor de comunicare eficienta in relatia cu parintii copilului, cu colegii, cat si cu persoanele din viata personala;
Asumarea responsabilitatii programelor terapeutice structurate impreuna cu parintii;
Dezvoltarea abilitatii de a lua decizii adecvate;
Managementul eficient al vietii personale si profesionale
Dezavantajele participarii la grupul de dezvoltare: daca pana acum ai fost campionul alergatului de tine insuti s-a cam incheiat perioada de glorie, acum vei sta fata in fata cu tine si asta inseamna efort si paticipare, nu doar achitarea unei taxe in bani.
Moderator Mihaela Luca
- psihotereut de orientare cognitiv-comportamentala
- terapeut ABA