Analiza personala este piatra unghiulara a formarii unui psiholog / consilier / psihoterapeut. Este imposibil sa te convingi de realitatea proceselor psihice constiente si inconstiente a viitorilor pacienti fara sa fi trecut tu insuti prin aceasta experienta. Psihologul/consilierul/psihoterapeutul este socotit a fi cineva care si-a rezolvat problemele vietii si reprezinta pentru pacient un ideal.
Data: 15 februarie 2011 (prima intalnire)
Durata: module de 3 ore
Pret: 40 RON / persoana / 3 ore
Numar de participanti: min. 8 – max. 12 persoane
Locatia: Bucuresti
Cunoscuta fiind obligativitatea unei analize personale sau dezvoltari personale, pentru toti cei care urmaresc definitivarea facultatii de psihologie sau in domenii apropiate acesteia, dar si dorinta multor persoane de a se cunoaste mai bine pe sine (sa isi descopere si dezvolte aptitudinile de comunicare, creative, spontaneitatea, siguranta de sine ), pentru a-si delimita si constientiza la nivel de stabilizare propriile problematici – organizam grupuri de analiza personala.
Fara analiza personala, teoria, fie ea chiar „cea mai buna” va continua sa ocupe acelasi loc „gol” care, pentru fiecare dintre noi, comanda perceptia realitatii. Daca aceasta teorie nu si-a „cimentat”-o in timpul analizei personale, terapeutul isi va asculta pacientul prin aceasta grila, adica, de fapt nu-l va asculta. Pacientul va reactiona cu mijloacele lui; in cel mai bun caz va pune capat curei sau va face acting-out-uri pentru a cere un raspuns adecvat.
Oricare ar fi calea prin care un psiholog sau medic ajunge psihoterapeut, el trebuie sa sufera in procesul acestei deveniri, o transformare semnificativa a caracterului sau – fara aceasta modificare nu exista o garantie ca rolul sau profesional va fi indeplinit pana la capat.
...