Data: 8-9 Octombrie 2009
Locatia: Bucuresti
Durata: 2 zile a cate 2 ore jumate ( ora 18-20.30), in total 5 ore
Pret: 70 Lei de persoana
Numar participanti: min. 6 - max. 8 persoane
Data limita de inscriere: 20 Septembrie
Contact: Loredana Mitrut; Andreea Botezan
E-mail: andreeabotezan@ yahoo.com
Tel: 0723.687.647
Comunicare – Pedagogie - Terapie
Instrumentele muzicale si sunetele sunt o modalitate vie de interactiune, cunoastere, relaxare si vindecare, exprimare si cautare a propriilor ritmuri si armonii.
Atelierul pune la dispozitie participantilor peste 20 de instrumente muzicale neconventioale din culturile lumii ( Africa, India, Australia, Nepal, Mexic, Indonezia etc.) din materiale naturale (lemn, bambus, metal...) si incurajeaza prin diferite exercitii de sunet, ritm, voce si jocuri la o experienta directa si personala cu sunetele si muzica.
Se lucreaza intr-o maniera activa, creativa, sensibila, deschisa la propunerile participantilor, orientata catre descoperire, joc si reflectii impartasite in grup.
Workshopul ofera un spatiu pentru lucru direct cu instrumente traditionale din diferite culturi, ritmuri, cantece si improvizatie muzicala , toate acestea insotite de reflectii si constientizare.
Atelierul se adreseaza tuturor celor interesati de muzica, sunete naturale (nu electronice si fara amplificare) , instrumente muzicale inedite si modul de lucru cu acestea in grup, in pedagogie, terapie, comunicare.
Workshopul este condus de Hannes Heyne – muzician si pedagog din Dresda si Andreea Botezan – art terapeut
KlangHütte Dresden - O Lume a Sunetelor
Ascultand natura si mediul urban devenim constienti de sunetele care ne inconjoara si de cele care vin din noi insine. Ne plac aceste sunete sau ne-am dori sa schimbam ceva? Cantand la instrumente muzicale din culturile lumii sau la cele inventate si facute chiar de noi, pornim astfel pe drumul educarii simturilor, descoperind materiale si forme sonore, invatand sa improvizam si sa comunica cu ceilalti prin muzica. Aceasta cale ne ajuta deasemenea sa-i intelegem pe cei de langa noi, chiar daca vorbim limbi diferite. Devenim responsabili pentru ceea ce facem, constienti de momentele in care cantam si de cele in care nu cantam si descoprim ca : reducerea cantitatii sunetelor sporeste calitatea spatiului muzical. Realizarea de instrumente muzicale din materiale naturale este o experienta deosebita. Astfel se nasc impreuna povesti si basme sonore.
KlangHütte ofera workshopuri pentru copii, adolescenti, persoane cu handicap, adulti, persoane in varsta, terapeuti, profesori pe teme diferite, la cerinta grupului. Pana in prezent activitatile au avut loc in Germania si in alte tari cum ar fi: Armenia, Bosnia, Croatia, Cehia, Estonia, Georgia, Italia, Japonia, Mexic, Polonia, Portugalia, Romania, Rusia, Slovenia, Elvetia si Statele Unite. Au avut loc concerte, lecturi, expozitii, instalatii de sunet, gradini si spatii pentru explorarea sunetelor, calatorii si excursii in diferite tari. Obiectivul principal al proiectului KlangHütte este sa sustina experienta personala a fiecaruia dintre noi ca persoana activa in realizarea muzicii, ca "hrana" importanta pentru viata.
Exemple de ateliere si cursuri: Povesti cu instrumente muzicale, instrumente din intreaga lume, improvizatie muzicala, ecologia sunetului, realizare de instrumente: lira, psaltire, didjieridoo, mici instrumente muzicale din lemn si bambus, cachon, flaut japonez – shakuhachi, flautul indian.
Hannes Heyne, fondatorul proiectului international KlangHütte Dresden, s-a nascut in anul 1958 in Germania. Dupa terminarea scolii s-a implicat activ in ecologie si actiuni comunitare. A studiat muzica si realizarea de instrumente in Hamburg, in secundar Ritmica si a facut cercetari pe tema simturilor si muzicii in Elvetia. A dezvoltat metode de invatare : instrumentul ca profesor si metode de interpretare la diferite instrumente in contact cu educatia simturilor si ecologia. Cercetari ulteriore au mers in directia interpretarea muzicala a formelor si instrumente din culturi stravechi in legatura cu lumea si muzica "moderna" de azi.
Andreea Botezan, psiholog si psihoterapeut (formare in gestaltterapie) lucreaza de peste 8 ani cu copii si adulti in special prin metode de art-terapie; sustine cursuri de ceramica, instrumente muzicale, tiparituri etc, in Dresden, organizeaza evenimente culturale si sustine workshopuri in Romania si Germania.
Alte subiecte postate de Gabriela
De ce imi fac atatea griji mereu?
Cele 5 Legi Biologice ale Noii Medicine
JOB - Terapie ABA
De ce nu am orgasm?
Anxietatea generalizata
De ce imi fac atatea griji mereu?
Cele 5 Legi Biologice ale Noii Medicine
JOB - Terapie ABA
De ce nu am orgasm?
Anxietatea generalizata