Cu toate acestea, localitatea Yokohama dateaza din secolul al XI-lea. In secolul al XII-lea - perioada Kamakura, sunt inregistrata o serie de constructii de temple in aceasta zona, precum si impartirea acestei mici provincii in mai multe teritorii. Imediat dupa unificarea Japoniei, la inceputul perioadei Edo, a intrat sub controlul complet al shogunatului Tokugawa, continuandu-si dezvoltarea lenta.
Imediat dupa deschiderea portului spre exterior, exportul de matase, ceaiuri si produse maritime, iar importurile de matase si lana, pe langa multe altele, au dus la o uluitoare crestere economica a acestei zone. Si datorita faptului ca multi straini si-au stabilit resedinta aici, arhitectura urbana si a cladirilor difera mult, ca stil si aspect, fata de restul Japoniei.
Dar perioada de glorie nu a durat mult, cutremurul din campia Kanto, in 1923, aproape a sters Yokohama (printre alte orase) de pe fata pamantului. In aceasta zona, cutremurul a facut in jur de 20.000 de victime si a daramat aproape 60.000 de case. Totusi, in numai 6 ani dupa acest cutremur, s-a reusit reconstruirea aproape integrala, datorita eforturilor sustinute ale regimurilor Showa si Taisho.
Dar nu a fost iertata nici de razboi, bombardarea americanilor din 1945, in special in ziua de 29 mai, fiind ucisi un numar total de 14.157 persoane, si distrugandu-se un numar de 79.017 case si cladiri. De aceasta data, reconstructia nu a mers la fel de bine, Yokohama ramanand in urma in raport cu alte zone ale Japoniei, insa, incetul cu incetul, dupa castigarea independentei, acest oras a revenit la stralucirea de altadata, daca nu chiar a intrecut-o.
Yokohama este speciala prin mai multe lucruri. In primul rand, faptul ca dezvoltarea acestui oras (acum aproape inclus in Tokyo, fiind populata intreaga distanta dintre cele doua orase) a fost puternic influentata de prezenta altor culturi, arhitectura urbana este mult diferita de cea a altor orase japoneze. Strazile sunt mai largi, relieful este mai accidentat, casele se asemana mai mult cu cele din vest, decat cu cele nipone creaza o imagine staina si in acelasi timp intriganta fata de restul Japoniei.
Cateva locuri speciale prin care Yokohama iese in evidenta:
Yokohama - Landmark Tower
Este cea mai inalta cladire din Japonia. Acest zgarie-nori are 70 de etaje, fiind inalt de 296m, situandu-se pe primele locuri din lume ca inaltime. Situat in zona comerciala Minato Mirai 21, Sky-Garden (Gradina cerului) situata la ultimul nivel al acestui turn ofera o priveliste de 360 grade asupra portului. Un alt record detinut de aceasta cladire este faptul ca liftul este cel mai rapid din lume, facand o cursa completa de sus pana jos in aproximativ 30 de secunde.
Depozitele din caramida rosie - Red Brick Warehouses
Poate pentru un european, care are o vedere obisnuita cu cladirile din caramida nu este asa de spectaculos, dar pentru asiatici, aceste structuri sunt complect straine si ciudate. In 1907 s-a inceput constructia a doua mari depozite din caramida rosie armata cu otel, dupa modelele arhitecturale ale acelei vremi ale danezilor. Aceste cladiri au fost facute sa dureze, iar in ciuda faptului ca au suferit un cutremur si un bombardament au ramas aproape intacte. Oricum, au fost renovate de curand, acum fiind gazdele a numeroare restaurante de lux, cluburi selecte si spatii pentru expozitii extravagante de arta.
Alte subiecte postate de CONSTANTA VASILE
CUPLUL TANAR SI PARINTII
COMUNICAREA IN CASNICIE
INVIDIA - O EMOTIE PERICULOASA !
AGRESIVITATEA LA COPII
PSIHOZA MANIACO-DEPRESIVA
CUPLUL TANAR SI PARINTII
COMUNICAREA IN CASNICIE
INVIDIA - O EMOTIE PERICULOASA !
AGRESIVITATEA LA COPII
PSIHOZA MANIACO-DEPRESIVA