Dragi parinti,
Incepand din luna martie infiintam un grup destinat discutiilor referitoare la cresterea si educatia copilului.
Pe parcursul intalnirilor, care vor avea teme diferite, vom discuta despre cate un subiect important in viata copilului si a familiei. Incurajam participarea ambilor parinti, considerand ca fiecare are lucruri importante de comunicat.
Organizator: Cabinet Individual de Psihologie Burlacu Nicoleta
Data de incepere: 12 martie 2015
Durata: 5 intalniri, a cate 2 ore, care vor avea loc in zilele de joi
Frecventa: o data la doua luni, de la ora 18:00 la 20:00
Pret: 30 de lei/ familie
E-mail: office@nicoletaburlacu.ro
Tel: 0741-050.473; 0722-542.880
Locatia: str. Mihai Eminescu, nr. 42, sector 1, Bucuresti
Consideram ca, pe langa informatiile interesante pe care le veti afla- atat de la noi, ca specialisti, cat si de la alti parinti-, grupul va avea si un efect terapeutic ca urmare a impartasirii si discutarii libere a experientei de parinte.
Temele Propuse
In functie de tema fiecarei intalniri, vom prezenta informatii despre psihologia dezvoltarii copilului si veti avea ocazia sa invatati lucruri noi, de la specialisti si alti parinti.
Intalnirea I, 12.03.2015
Experienta de a fi parinte. Ce a insemnat venirea pe lume a copilului, cum v-ati pregatit si care au fost provocarile in primii ani de viata. Cum vedeti viitorul copilului si ce asteptari aveti? Invitat special: Raluca Cioculescu
Intalnirea II, 28.05.2015
Viata de familie. Cum s-a schimbat viata de familie si ce rol are copilul in sistemul familial. Cum sunt intretinute relatiile cu familia extinsa, care au fost principalele surse de ajutor, cum pastram echilibrul intre timpul liber, relatiile cu prietenii, si cel destinat familiei.
Intalnirea III, 9.07.2015
Provocari emotionale si comportamentale. Cum le facem fata? Crize de opozitionism, probleme in dezvoltare, adaptarea copilului la reguli si spatiul social si relatiile cu semenii. Cum ajutam copilul sa identifice si sa-si exprime in mod adecvat emotiile, cum il ajutam sa se adapteze la gradinita si la mediul scolar. Stim cand este pregatit sa se integreze in colectivitate? Moderarea si
implicarea in jocurile comune ale copiilor.
Intalnirea IV, 17.09.2015
Dezvoltarea intelectului prin jocuri si activitati. Transformarea obiectelor din mediul cotidian in instrumente de invatare. Cum sa construim jocuri si activitati amuzante pentru copii, din materialele din casa. Cum sa inventam experimente interesante pentru a-l ajuta pe copil sa inteleaga lumea in care traieste.
Intalnirea V, 27.11.2015
Invitat special: Stoica Alina (nutritionist). Copilul nu vrea sa manance anumite alimente importante pentru dezvoltarea lui, nu ii place sa atinga anumite suprafete sau are o teama fata de zgomote de un anumit fel. Toate aceste sensibilitati il impiedica sa fie in contact la nivel senzorial cu mediul. Cum il ajutam pe copil sa accepte lucrurile de care ii este teama si cum il putem stimula la nivel senozorial?
Va asteptam cu drag!
Cabinet Individual de Psihologie Burlacu Nicoleta