Obiective:
- cresterea starii de bine - mentale si emotionale - si a calitatii vietii;
- dezvoltarea comunicarii eficiente si a asertivitatii;
- cresterea inteligentei emotionale;
- gestionarea stresului;
- consolidarea imaginii personale si sociale.
Organizator: Cabinet Individual de psihologie Haica Cristiana
Data de incepere: ianuarie 2017
Durata: 3 luni
Frecventa: in fiecare luna se vor desfasura doua module de dezvoltare personala; o sedinta de grup (2 ore) / la doua saptamani - intre 18:30 si 20:30
Pret: 150 lei/ modul (900 lei/total curs)
Numar participanti: 10
Contact: Dr. psih. Cristiana Haica
Tel: 0723-519.348
Locatia: Bucuresti, Bd Theodor Pallady 30 C, bloc T 3, apt 15
Cui se adreseaza: oricarei persoane interesata de dezvoltarea sa personala
1. Comunicarea eficienta si feedback
Toata lumea comunica prin diferite metode si folosind diferite unelte, dar comunicam noi oare eficient? La fel de important ca trimiterea mesajului este si modul cum interlocutorul nostru il primeste. Comunicarea eficienta te ajuta sa dezvolti si sa menti relatii sanatoase cu ceilalti, sa iti faci cunoscute ideile si emotiile si deopotriva sa le cunosti pe ale celorlalti intr-un mod autentic, constructiv. Feedback-ul corect asigura intelegerea si receptarea in bune conditii a mesajului, adaptarea lui la caracteristicile receptorului, autoreglare sociala prin flexibilitatea rolurilor si marirea satisfactiei.
Tematici abordate: comunicare verbala, nonverbala, paraverbala, bariere in comunicare gestionarea conflictelor, cum sa transmiti un mesaj clar si concis, abilitatile de exprimare tipuri de feedback si cum
sa acorzi un feedback eficient.
2. Asertivitatea ca modalitate eficienta de integrare in organizatii
Emotiile si ego-ul iti restrictioneaza gandirea eficienta. Gandind asertiv reusim sa ne raportam la valorile celorlalti.
Comunicarea asertiva reprezinta curajul de a fi tu insuti in relatie cu celalalt, este abilitatea de a exprima clar ceea ce simti si doresti, astfel incat sa fii luat in serios, respectand in acelasi timp nevoile si parerile celorlalti.
Tematici abordate: drepturi personale, tehnici eficiente pentru o comunicare asertiva, stabilirea granitelor personale, managementul conflictelor, cum sa inveti sa spui „NU”
3. EQ - Inteligenta intrapersonala
Dezvoltarea inteligentei intrapersonale te ajuta sa devii din ce in ce mai constient de propriile ganduri, emotii si motivatii si sa iti cresti abilitatea de a le gestiona eficient.
Tematici abordate: recunoasterea, exprimarea si managementul propriilor emotii intr-un mod functional, tehnici de autocontrol mental si emotional, stabilirea obiectivelor, cresterea eficientei personale.
4. EQ - Inteligenta interpersonala
Calitatile detinute de un bun lider, capacitatea de a organiza si motiva oamenii, tin de inteligenta interpersonala. Sa ai inteligenta interpersonala implica sa lucrezi bine in echipa, sa intelegi usor intentiile, motivatiile, scopurile celorlalti, sa comunici usor, sa mediezi si negociezi cu succes.
Tematici abordate: ascultare activa, dezvoltarea gandirii rationale, rezolvarea problemelor, luarea deciziilor.
5. Managementul stresului
Stresul este o parte naturala si inevitabila a vietii. Cu toate acestea, daca nu stii cum sa-l gestionezi, stresul cronic iti poate afecta starea de sanatate si echilibrul emotional. A invata cum sa gestionezi in mod eficient stresul te poate ajuta sa devii mai productiv, fericit, sanatos, si sa ai control asupra situatiilor dificile care apar in viata ta.
Tematici abordate: identificarea situatiilor si cauzelor generatoare de stres, cunoasterea tipurilor de stres, cunoasterea propriilor reactii la stres si a efectelor lui asupra starii de sanatate, identificarea unor strategii de gestionare a stresului, exersarea unor tehnici de reducere a stresului
6. Personal Branding
Brandingul personal astazi nu mai reprezinta un lux adresat top-managementului, ci poate fi vazut ca o necesitate menita sa te ajute sa te descoperi si sa faci cunoscuta celorlalti unicitatea ta, intr-un mod pe care il pot intelege. Brandingul personal reprezinta ceea ce esti in ochii altora, ceea ce faci cu ceea ce esti astfel incat sa aduci valoare in viata ta si a celorlalti.
Tematici abordate: cum sa faci o analiza a propriei persoane (talente/ motivatii/ pasiuni/ valori), resursele necesare pentru a-ti construi propria imagine.
Echipa:
Cristiana Haica - Psiholog clinician principal, psihoterapeut, Formator Supervizor Psihologie Clinica, Doctor in Stiinte Medicale
Ruxandra Luca - Psiholog clinician, Consilier de cariera
Andrei Bunea - Psiholog clinician
Gabriela Cosma - Psiholog clinician si Consilier psihologic terapie experientiala a copilului, adultului, cuplului si familiei
Metode si mijloace: activitati interactive si practice, joc de rol, studii de caz, proiecte individuale si de grup etc.
Cabinet Individual de Psihologie Haica Cristina