A fi mama este o meserie de 24 ore, 7 zile din 7. Fara pauze, fara momente in care sa ne permitem sa uitam de raspunderea de a fi parinte. Cum putem face acest lucru fara ca rolul de mama sa acapareze toate celelalte aspecte ale vietii noastre? Cum gasim echilibrul intre "femeie" si "mama"?... Mama si femeie! Doua roluri cu care jonglam zi de zi, incercand sa le imbinam, combinam si echilibram. De putine ori, insa, facem acest lucru constient, cel mai adesea trecem ambele roluri pe "pilot automat" si raspundem la ele in functie de prioritati.
Organizator: Cabinet Individual de Psihologie Stefania Comanescu
Data inceperii: septembrie 2014
Durata: 10 luni
Frecventa: 1 sedinta/saptamana
Pret: pret promotional, pentru prima grupa – 20 lei/sedinta de 2 ore
Persoana de contact: psih. Stefania David
Nr. tel.: 0744-346.541
E-mail: stef12ania@yahoo.com
Locatia: Brasov. Adresa studioului va fi transmisa ulterior celor inscrisi.
Traim intr-o societate cu un ritm extrem de alert, o societate care nu mai lasa timp, parca, pentru analize sufletesti si in care timpul pare sa nu ne mai ajunga pentru a realiza tot ce ne-am propus. In aceste vremuri, de multe ori uitam cine suntem si care sunt lucrurile cu adevarat importante in viata. Odata cu aparitia familiei, a sotului si a copiilor, multe dintre femei au tendinta de a se pune pe locul doi si de a pune nevoile, dorintele si necesitatile celorlalti inaintea celor ale lor.
Acest grup de dezvoltare personala isi propune sa aduca putina claritate si incredere ca o femeie poate imbina armonios toate rolurile pe care viata i le asterne in fata (ea insasi, iubita, sotie, mama, femeie de afaceri/profesionista) si ca isi poate gasi resursele in a-si gestiona emotiile, sentimentele sau nevoile personale in functie de toate aceste roluri.
Cum voi face acest lucru: prin terapie de grup, avand la baza metoda psihodramei.
Cui se adreseaza activitatea: tuturor femeilor pentru care dezvoltarea personala le este o prioritate in viata si care sunt interesate de experienta maternitatii, fie ca traiesc aceasta experienta de ceva vreme, fie ca urmeaza sa o traiasca, fie ca nu au avut prilejul, dar si-o doresc foarte mult.
Datorita caracterului interactiv al activitatii, numarul de participanti este limitat la 12 persoane, iar inscrierea se face pe baza unui acord ferm!
Feminista franceza Elisabeth Badinter scrie in cartea ”Mama sau femeie? O polemica despre maternitate ca o noua forma de sclavie”: „Unele femei gasesc in sarcina o fericire, un castig identitar de neinlocuit, altele reusesc sa concilieze cat de cat exigentele contradictorii si, in fine, altele nu vor marturisi niciodata ca nu reusesc nicicum si ca experienta lor materna este un esec”. Astfel s-ar rezuma felul in care femeile din ziua de azi privesc experienta maternitatii. In spatele imaginii edulcorate a maternitatii, intens promovate, se ascund nu doar clipe de fericire si iubire ci si de frustrare, epuizare, singuratate, culpabilizare, pe care multe mame se simt fortate sa le treaca sub tacere, pentru a nu intra in conflict cu modelul de mama buna in voga.
Va asteptam si va multumim ca aveti curajul de a cauta neincetat cea mai buna varianta a voastra!
Cabinet Individual de Psihologie Stefania Comanescu