Logo DespreSuflet www.DespreSuflet.ro
  • Psihologie
  • Servicii Psihologice
  • Cabinete psihologice
  • Asociatii psihologice
  • Dezvoltare Personala
  • Biblioteca Online
  • Contact
  • Forum
  • Prima pagină ‹ Articole ‹ Autism
  • Schimbă dimensiunea fontului
  • Versiune printabilă
  • Termeni si conditii
  • FAQ
  • Înregistrare
  • Autentificare

ASOCIATIA PENTRU INTERVENTIE TERAPEUTICA IN AUTISM

Debut si evolutie; simptome; teorii despre cauzele autismului; programe educationale pentru integrarea copiilor cu autism; cazuri etc.
Scrie un răspuns
3 mesaje • Pagina 1 din 1

ASOCIATIA PENTRU INTERVENTIE TERAPEUTICA IN AUTISM

Mesajde Daniela Martinescu » Lun Oct 12, 2009 9:59 pm

La sfarsitul anului trecut, in decembrie 2008, s-a infiintat Asociatia pentru Intreventie Terapeutica in Autism, asociatie care are ca scop oferirea unor servicii de calitate de terapie copilului cu autism si informarea despre autism, legata de toate aspectele acestei problematici.
- AITA prin specialistii sai desfasoara programe terapie comportamentala ABA si PECS (comunicare cu ajutorul imaginilor) pentru copiii cu PDD, tulburari de limbaj, tulburari de comportament;
- AITA isi propune sa informeze parintii despre metodele de interventie, terapie si evaluare in autism;
- isi propune sa informeze studentii despre oportunitatile de cariera in domeniul terapiei comportamentale aplicate ABA.
- sa informeze terapeutii despre cum sa devina consultati acreditati si recunoascuti. Si mai ales isi propune sa faca demersuri in sensul recunoasterii oficiale a acestei terapii si acestei meserii in tara.
- sa colaboreze cu medicii de familie organizand sesiuni de informare despre simptomele autismului si metodele de terapie
- realizarea unor materiale nationale de informare (o carte, o revista, pliante, brosuri etc) despre problematica autismului.
- realizarea si implementarea de proiecte de finantare pentru a-si realiza obiectivele pe termen lung si scurt.
A.I.T.A. se adreseaza terapeutilor si isi propune sa ii sprijine pentru a se specializa, motiv pentru care va invita (psihopedagogi, psihologi, studenti), sa va alaturati unui demers profesional in abordarea autismului.
Puteti devein membru trimitand un mail la asociatia.aita@yahoo.com, de unde veti primi un formular de adeziune precum si informatii legate proiectele, parteneriatele si cursurile organizate de AITA si colaboratorii sai.

Autor: Daniela Martinescu, psiholog
Asociatia pentru interventie terapeutica in autism



Alte subiecte postate de Daniela Martinescu

TERAPII SPECIFICE IN AUTISM
Ce este autismul?

Daniela Martinescu
Junior
 
Mesaje: 14
Membru din: Dum Oct 11, 2009 12:16 pm





ALTE ARTICOLE

  • TERAPII SPECIFICE IN AUTISM
  •  
  • Ce este autismul?
  •  
  • Cum se poate preveni "chiulul social-profesional"
  •  
  • Mesaje motivante !
  •  
  • Abuzul emotional suferit in copilarie
  •  
  • Increderea in sine si comunicarea eficienta
  •  
  • Simptomele ADHD
  •  
  • Ce sa faci atunci cand nu te intelegi cu seful tau !
  •  
  • Limbajul spatiului
  •  
  • Impactul ADHD asupra vietii copilului sau adolescentului
  •  

    Sus

    Re: ASOCIATIA PENTRU INTERVENTIE TERAPEUTICA IN AUTISM

    Mesajde Daniela Martinescu » Lun Oct 26, 2009 10:01 pm

    CENTRU DE TERAPIE SI INFORMARE PENTRU COPII CU AUTISM

    AITA are un nou sediu in care s-a mutat si functioneaza din septembrie 2009. Ideea dezvoltarii acestui centru s-a nascut din dorinta de a promova interventia timpurie in tulburarile de dezvoltare.
    Interventia la noi se face cu specialisti care au multi ani de experinta in lucrul cu copiii cu autism, experienta acumulata sub supervizarea directa a unor coordonatori din Israel, Anglia, USA. La Centru suntem preocupati de progresul copiilor nostri, copii pentru care investim timp, energie si pregatire profesionala cu scopul de a oferi cele mai bune solutii familiilor care ne solicita acest lucru.
    Centrul ofera urmatoarele tipuri de servicii:

    - Evaluare

    - Interventie (terapie comportamentala aplicata, terapie individuala dar si in grupuri de cate 3, 4 copii)

    - Logopedie

    - Informarea si consilierea familiei

    - Cursuri de informare si worshopuri adresate deopotriva parintilor si specielistilor in domeniu

    - Monitorizarea interventiilor home-based

    Copiii beneficiaza aici de programe de terapie comportamentala aplicata ABA (Applied Behavior Analysis) si PECS (Picture Exchange Communication System) si fiecare reusita este recompensata si sarbatorita in mod special. Fiecare copil beneficiaza de propriul sau program pe care il parcurge in propriul sau ritm. Fiecare raspuns al copiilor se noteaza, precum si fiecare comportament astfel incat sa avem permanent clara evolutia copiilor. Asiguram materialele necesare terapiei si investim timp si energie in a procura cele mai bune materiale care sa faciliteze progresul copiilor.

    Evaluarile initiale, periodice, finale sunt analizate in echipa (parinti, terapeuti, coordonator) iar obiectivele se stabilesc totdeauna in functie de necesitatile copilului. Aceste obiective se refera atat la abilitati ce trebuie construite (imitare, comunicare si limbaj, autoservire – masa, toaleta, spalat, imbracat; socializare si joc, etc), cat si la comportamente ce trebuie inlaturate / inlocuite (autostimulari, comportamente neadecvate, de protest, etc).

    Modalitatea de lucru este individuala, dar si in grupuri de cate 3, 4 copii.

    Oferim programe de terapie in grupuri de cate 3, 4 copii celor care lucreaza acasa, pentru a lucra cu alti copii programele de joc si socializare. Copiii care fac terapie acasa nu au parteneri de joaca copii, si de obicei invata sa se joace doar cu adultii. Noi le propunem grupuri mici in care sa-si exerseze aceste abilitati de joc si socializare: take turs, competitii, jocuri cu mingea, cu masini, de construit, domino, nu te supara frate, ursul doarme, sa faca schimb de obiecte/jucarii, sa raspunda si sa initieze comunicare, sa imite sau sa initieze jocuri cu alti copii.

    Gradinita este un mediu foarte complicat pentru un copil care a avut in jurul lui doar adulti. Sunt multi copii intr-o grupa de gradinita, adesea nivelul lor il depaseste pe cel al copilului cu autism, educatorii nu pot acorda atentie speciala unui copil cu autism pentru ca nu au timp si uneori pregatire iar relatiile sociale se leaga foarte greu. Tocmai de aceea noi le oferim copiilor cadrul optim pentru a socializa, in grupuri mici si cu tot suportul de care au nevoie.

    Misiunea noastra este aceea de a-i face pe copii sa-si dezvolte potentialul la cel mai inalt nivel construind special pentru ei programe personalizate.
    Daniela Martinescu
    Junior
     
    Mesaje: 14
    Membru din: Dum Oct 11, 2009 12:16 pm
    Sus

    Grup de suport pentru parintii copiilor cu autism

    Mesajde Daniela Martinescu » Lun Mar 01, 2010 9:31 pm

    Astazi a fost prima intalnire a parintilor care s-au inscris in atelierul nostru. Feed-back-ul a fost foarte pozitiv si toti participantii au vorbit, au povestit, au ras, au plans, au imparatsit si s-au bucurat foarte mult de intalnire. Initiativa a fost foarte bine-prinita si apreciata de catre parintii care au fost multumiti si incantati de informatiile pe care le-au primit si de atmosfera pe care am creat-o. Suntem mandri si entuziasmati si vom continua seria acestor intalniri la care va invitam sa participati.

    Despre atelierul de astazi…

    „…Noi parintii putem si trebuie sa investim in educatia copilului, dincolo de educatia formala, pentru ca pe noi ne intereseaza cel mai mult de copiii nostrii. Asa cum Antoine de Saint-Exupery spunea prin vorbele micului print : ”timpul pe care tu l-ai pierdut pentru trandafirul tau il face atat de important. Tu devii responsabil pentru totdeauna de ceea ce ai cultivat”. Este deci responsabilitatea noastra sa cultivam si sa integram copilul in viata sociala, noi trebuie sa avem pentru copilul nostru care este atat de deosebit, un proiect educativ pe masura lui. Asta cere multa reflectie si analiza personala, dar ce ar mai fi viata daca nu ne-ar cere astfel de demersuri. Eu am simtit asta din plin de-a lungul celor patru ani in care am fost creatoarea propriei mele putinte. Totul de-a lungul zilei tindea sa devina foarte semnificativ in timpul meu de stat acasa, in aceasta noua meserie de a trai. Este adevarat ca a-ti organiza ziua pentru a intreprinde un astfel de demers, cere multa constanta si multa suplete in gestionarea cotidianului. Ceea ce conteaza in primul rand, este disponibilitatea noastra, care trebuie sa fie in primul rand vis a vis de noi insine (eu nu am lipsit niciodata de la ora mea zilnica de sport) pentru a putea cat mai eficienta posibil vis a vis de fiul meu. Este o filosofie de viata pe care am adoptat-o incet, incet in munca mea cu fiul meu, pentru ca el nu trebuia sa se simta judecat sau neglijat. Eu am devenit mediatorul lui de relatie, ajutandu-l sa intre in propria lui mica existenta si ajutandu-l sa creeze legaturi si mi-am dat seama ca totul era defapt un drum, ca totul era o oportunitate, si ca era intotdeauna posibil sa exploatam momentele pe care le traiam impreuna, intr-o maniera pozitiva.”
    Barbara Donville – Vaincre L’autisme ( edit. Odile Jacob, 2006)

    Atelierul nostru reprezinta o ocazie si un loc de intalnire pentru parintii copiilor cu tulburari pervazive de dezvoltare, la care sunt invitati sa participe cei care doresc sa vorbeasca, sa fie intelesi, sprijiniti, ghidati, incurajati.
    ATELIERUL PENTRU PARINTI este pe de o parte un grup de suport cu rolul de a asigura un cadru in care participantii vor beneficia de sprijin, intelegere si consiliere psihologica pentru dificultatile proprii, dificultatile legate de dezvoltarea copilului, specificul sindromului autist, dar si pentru dificultatile din relatia parinte – copil. ATELIERUL este pe de alta parte un workshop de prezentare de informatii si dezbateri cu rolul de a funiza raspunsuri obiective la intrebarile care va framanta.

    “Am participat la primul “Atelier pentru parinti” crezand ca va fi o prezentare de specialitate. A fost o surpriza foarte placuta sa constat ca informatille de specialiate, de care avem atata nevoie, au fost insotite de discutii intre noi toti participantii.
    Pentru mine acele 2 ore au fost ca o alinare pe care o astept demult pentru ca am putut sa spun povestea noastra unor oameni care ma intelegeau si in acelasi timp am putut asculta povestile ceolorlalti parinti.
    Este minunat atunci cand constati ca nu esti singur pe lume si ca exista oameni carora le pasa si care se implica.
    Va multumesc inca o data pentru aceasta idee, pentru implicarea si profesionalismul vostru si nu in ultimul rand pentru sprijinul pe care ni-l acordati.” Alina C.
    Atelierele se desfasoara cu o frecventa de 2 intalniri pe luna, joi, intre orele 10.00 – 12.00
    Va asteptam cu un mail la asociatia.aita@yahoo.com pentru a va putea inscrie in grupul nostru.
    Daniela Martinescu
    Junior
     
    Mesaje: 14
    Membru din: Dum Oct 11, 2009 12:16 pm
    Sus


    Scrie un răspuns
    3 mesaje • Pagina 1 din 1

    Înapoi la Autism

    Cine este conectat

    Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

    • Prima pagină
    • Echipa • Şterge toate cookie-urile forumului • Ora este UTC + 2
    Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
    Translation/Traducere: phpBB România
    phpBB SEO

    Powered by SC REFRAMING SRL

    Copyright 2011 DespreSuflet.
    Toate drepturile asupra site-ului www.despresuflet.ro apartin SC REFRAMING SRL.
    Reproducerea integrala sau partiala a textelor din orice pagina a site-ului www.despresuflet.ro
    este posibila numai cu acordul prealabil scris al SC REFRAMING SRL.
    Pirateria intelectuala se pedepseste conform legii.

    DespreSuflet Logo RSS        DespreSuflet Logo Sitemap               Psiholog in Bucuresti Logo