Psihoterapia de grup este o alternativa la psihoterapia individuala si, in acelasi timp, o modalitate economica si eficienta de terapie. Interactiunile dintre membri ofera o bogatie de informatii si suport psihologic. In grup devin vizibile modele de comportament, se pot trage concluzii si se pot face corectii mai precise si mai rapide decat in terapia individuala.
Abordarea terapeutica folosita este psihodrama clasica. Aceasta este prin excelenta o metoda de lucru in grup, o modalitate de a invata prin a face. Prin tehnicile sale specifice (inversiunea de rol, concretizarea, dublul, oglinda etc) pot fi puse in scena, intr-un cadru securizant, diferite dimensiuni ale vietii noastre sau diferite situatii problematice. Sunt redescoperite, astfel, resursele de spontaneitate si creativitate care permit stabilirea unui echilibru mai armonois intre exigentele interne si cerintele externe.
Organizator: Andrei Valentina – Cabinet Individual de Psihologie
Data: septembrie 2011
Frecventa intalnirilor: saptamanala
Durata: 2 ore
Numar participanti: 6 – 8 persoane
Pret: 60 lei / sesiune
E-mail: andrei.valentina@gmail.com
Telefon: 0727.35.35.28
Locatia: Str. Academiei, nr. 39-41, sect.1, Bucuresti
Prin terapia de grup sunt abordate multe probleme: depresia, stresul, anxietatea, fobia, stima de sine scazuta, atacurile de panica, tulburarile alimentare, epuizarea profesionala etc. Pentru persoanele cu dificultati de relationare sau comunicare, pentru care este dificil sa isi faca prieteni sau sa ii pastreze, terapia de grup se dovedeste o excelenta oportunitate in dezvoltarea relatiilor si abilitatilor interpersonale. Grupul se dovedeste un loc si un instrument cu care se pot lucra si „repara” dificultati si neintelegeri aparute in cadrul diferitelor relatii, din interiorul sau din afara grupului. Comparata cu terapia individuala, terapia de grup este mai apropiata de realitatea locului de munca, a familiei sau scolii.
Intrarea in grupul de terapie este precedata de un numar de 2 – 4 intalniri individuale, in care sunt abordate aspecte legate de functionarea grupului terapeutic si de problematica persoanei care doreste intrarea in grup.
Cabinet de psihologie - Andrei Valentina