Grupul de dezvoltare personala permite abordarea unor problematici diverse: stres, anxietate, atacuri de panica, stima de sine scazuta, dificultati de comunicare si relationare. El se dovedeste atat o excelenta oportunitate pentru dezvoltarea relatiilor si abilitatilor interpersonale
Pentru persoanele cu dificultati de relationare sau comunicare, pentru care este dificil sa isi faca prieteni sau sa ii pastreze, grupul terapeutic se dovedeste o excelenta oportunitate in dezvoltarea relatiilor si abilitatilor interpersonale, un loc si un instrument cu care se pot lucra si "repara" dificultati si neintelegeri aparute in cadrul diferitelor relatii, din interiorul sau din afara grupului.
Organizator: Andrei Valentina – Cabinet Individual de Psihologie
Data: incepand cu 12 septembrie 2016
Frecventa intalnirilor: saptamanala (in fiecare luni, intre orele 19:00 – 21:00)
Durata: 2 ore
Numar participanti: 6 – 8 persoane
Pret: 80 lei / sesiune
E-mail: andrei.valentina@gmail.com
Telefon: 0727.35.35.28
Locatia: Calea Dorobantilor, nr. 61-63, sect.1, Bucuresti
Propunem o varianta de lucru modulara, cu teme diverse, in care fiecare se poate regasi cu usurinta si poate capata instrumentele potrivite pentru o abordare eficienta a unor dificultati existentiale:
Modulul 1: septembrie – octombrie 2016 - Identificarea si redescoperirea propriilor resurse
Modulul 2: noiembrie – decembrie - Relatiile din viata noastra. Cum construim relatii sanatoase?
Modulul 3: ianuarie – februarie 2017 – Intre istorii de familie si gasirea propriului drum
Modulul 4: martie – aprilie 2017 - Intimitatea, ca fundatie a unei vieti implinite
Modulul 5: mai – iunie 2017 - Stresul – inamicul public nr. 1
Interactiunile dintre membri ofera o bogatie de informatii si suport psihologic, contribuind la redescoperirea resurselor de spontaneitate si creativitate existente in fiecare. Abordarea terapeutica folosita este psihodrama clasica, prin excelenta o metoda de lucru in grup, o modalitate de a invata prin a face. Prin tehnicile sale specifice (inversiunea de rol, concretizarea, dublul, oglinda etc) pot fi puse in scena, intr-un cadru securizant, diferite dimensiuni ale vietii noastre sau diferite situatii problematice. In grup devin vizibile modele de comportament, se pot trage concluzii si se pot face corectii rapide, care permit stabilirea unui echilibru mai armonios intre exigentele interne si cerintele externe.
Intrarea in grupul de terapie este precedata de un numar de 2 – 3 intalniri individuale, in care sunt abordate aspecte legate de functionarea grupului terapeutic si de problematica persoanei care doreste intrarea in grup. Costul acestor intalniri este de 80 lei, iar durata lor este de 50 de minute.
Cabinet de psihologie Andrei Valentina