Tehnici avansate de comunicare pentru eficientizarea procesului psihoterapeutic in abordarile din spectrul anxietatii, depresiei si stresului posttraumatic.
Total credite: 48 CPR
Organizator: Asociatia de Hipnoterapie si Psihoterapie Cognitiv Comportamentala
Data: 17-18 ianuarie 2015 (primul modul)
Durata: 3 module
Frecventa: o intalnire pe luna (16 ore de lucru), in week-end, timp de 3 luni.
Pret: 450 lei/ modul; membrii AHPCC, studentii si masteranzii beneficiaza de o reducere de 10%.
Contact: psiholog Lucian Negoita
E-mail: negoita_lucian2002@yahoo
Tel: 0722-644.700 (dupa ora 21)
Locatia: Bucuresti
Structura cursului de formare continua:
Modulul I – procesul de comunicare terapeutica in corelatie cu fazele terapiei; microtehnici de consolidare ale aliantei terapeutice; aplicatii clinice.
Modulul II – strategii directe de influentare; tehnici de schimbare a realitatii interioare; elemente de psihoeducatie; aplicatii clinice.
Modulul III – strategii indirecte de influentare; elemente de hipnoza ericksoniana; aplicatii clinice.
Obiectivele principale ale cursului – invatarea de catre cursanti a unor strategii de influentare terapeutica si dezvoltarea abilitatilor de persuasiune in vederea sporirii eficientei actului terapeutic.
Informatiile teoretice, tehnicile si strategiile de comunicare si persuasiune ale cursului provin din psihoterapiile moderne, centrate pe prezent si viitor: hipnoza ericksoniana, Scoala de la Palo Alto, terapiile centrate pe solutii, terapiile strategice, terapia posibilitatilor, terapia narativa, terapia provocativa.
Cursul este interactiv, accentul fiind pus pe conceptul learning by doing prin utilizarea exercitiilor interactive, demonstratii, jocuri de rol, administrarea unor scale si fise de lucru, fiind completat de informatii teoretice.
Numarul de locuri este limitat, pentru a facilita insusirea abilitatilor si deprinderilor practice. Inscrierile se fac in ordinea achitarii taxei, calitatea de inscris dobandindu-se numai prin achitarea a 50% din taxa primului modul.
Cui se adreseaza cursul: psihologilor clinicieni, psihoterapeutilor, asistentilor sociali, medicilor, practicienilor din domeniile educatiei si sanatatii, masteranzilor, studentilor si tuturor celor care isi doresc dezvoltarea abilitatilor de influentare in perspectiva schimbarii.
Coordonatorul cursului de formare continua:
Lucian Negoita, psihoterapeut specialist, formator si supervizor al Asociatiei de Hipnoterapie si Psihoterapie cognitiv-comportamentala, formari complementare in terapii scurte centrate pe resurse si solutii, terapie strategica, hipnoza ericksoniana, terapie sistemica, doctorand - Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei, Bucuresti.
Asociatia de Hipnoterapie si Psihoterapie Cognitiv Comportamentala
Cabinet Individual de Psihologie Negoita Lucian