Este un curs de formare continua in scopul autocunoasterii si dezvoltarii personale in abordarea cognitiv-comportamentala. Acest curs este bazat pe concepte teoretice validate siintific, cu implicatii clare asupra starii de bine, influentand modul de functionare in viata de zi cu zi.
Organizator: Asociatia de Psihoterapii Cognitive si Comportamentale din Romania
Data: 22 martie 2014 (modul I) si 26 aprilie 2014 (modul II) – Cluj-Napoca; 29 martie 2014 (modul I) si 10 mai 2014 (modul II) - Zalau
Pret: 500 lei/participant
Contact: Cristina Domut
E-mail: info.apccr@gmail.com
Locatia: Cluj-Napoca, Zalau
Nevoia unui astfel de curs de formare continua a fost identificata pe baza experientei proprii dobandite ca practician in activitatea clinica desfasurata in Cabinetul Individual de Psihologie.
Scopul general al acestui curs este ca fiecare participant sa inteleaga relatia dintre gand-emotie/comportament, sa-si identifice si sa-si modifice propriile raspunsuri cognitive irationale si sa constientizeze impactul lor atat la nivel personal cat si in situatii profesionale.
El se adreseaza psihologilor clinicieni, psihoterapeutilor practicieni, psihoterapeutilor in formare, altor categorii profesionale cat si populatiei interesate de optimizare si autocunoastere.
Cursul este structurat in doua module unitare, esalonate pe parcursul a doua intalniri. Fiecare modul are o durata de 8 ore de activitate de grup, urmata de alte 2 ore de activitate individuala supervizata. Participarea la modulul II nu se poate realiza fara participarea la modulul I.
Sustinut de: Alina Jitaru, psiholog principal psihologie clinica, psiholog specialist in psihoterapii cognitive si comportamentale, supervizor psihologie clinica.
Obiective - Modulul 1:
- identificarea raspunsurilor cognitive (descrieri, inferente, evaluari); a schemele cognitive activate in anumite situatii de viata si situatii profesionale;
- intelegerea legaturii dintre raspunsurile cognitive irationale si emotiile disfunctionale respectiv comportamentele dezadaptative;
Obiective - Modulul 2:
- modificarea propriilor raspunsuri cognitive irationale;
- elaborarea unor raspunsuri cognitive rationale, adaptative in diverse situatii de viata si profesionale;
- constientizarea impactul noilor raspunsuri cognitive la nivel personal si in situatii profesionale;
Durata fiecarei intalniri este de 8 ore de activitate de grup. Alte 2 ore se vor realiza dupa fiecare modul, sub forma activitatii individuale supervizate.
Programul fiecarui modul de curs: 9-13,00; 15,00 – 19,00.
Numarul de participanti in activitatea de grup aferenta fiecarui modul este de 8- 14.
Participantii vor primi certificate cu 20 de credite de la Colegiul Psihologilor din Romania doar dupa parcurgerea ambelor module de curs. Studentii care nu sunt atestati ca psihologi in cadrul Colegiului Psihologilor din Romania vor primi doar adeverinte de participare din partea APCCR.
Taxa de participare este de 250lei/modul, respectiv 500 lei/curs.
Detalii inscriere si informatii: http://www.psihoterapiecbt.ro