Adolescenti sau adulti, in ultimul timp chiar si copii, fete sau baieti, femei sau barbati suntem din ce in ce mai preocupati de felul in care aratam, de perfectiunea trasaturilor noastre fizice, adesea greu de schimbat. Ne concentram atentia excesiv pe prezenta noastra fizica, incercam diete apasatoare, facem exercitii fizice epuizante, luam suplimente alimentare, apelam la chirurgia estetica in speranta de a arata perfect.
De ce e atat de important cum aratam ? De ce adolescentii sunt centrati pe aceste aspecte ? De ce ca adulti, primul gand cand ne privim in oglinda este de respingere fata de persoana de acolo ?
Organizator: Cabinet Individual de Psihologie - Fernea Dana Maria
Data: 15 mai 2013;
Durata: 2 ore, interval orar 18.00- 20.00
Pret: 20 lei/participant
Numar participanti: minim 5, maxim 10, pe baza inscrierii cu cel putin o zi inainte
E-mail: dana@psihologdanafernea.ro
Tel: 0735-785.802
Locatia: Cluj-Napoca, str. Horea, nr. 19, ap. 8
Frecventa tulburarilor de comportament alimentar este in crestere mai ales in randul adolescentilor. Ca adulti, in absenta unor interventii medicale estetice, ne dispretuim din ce in ce mai mult corpul, il ascundem sub o vestimentatie nepotrivita, iar relatiile noastre intime au de suferit.
Merita sa-mi traiesc viata incercand sa am o silueta perfecta ? Merita sa-mi distrug relatia cu partenerul pentru motivul ca in ultimii am mai pus cateva kilograme pe mine? Cum pot sa-mi ajut copilul adolescent sa gandeasca frumos despre corpul sau, sa-l aprecieze ca atare si sa-l pretuiasca precum ar face-o cu cel mai important bun al sau ?
Iata cateva aspecte pe care va invit sa le discutam la workshopul pe care vi-l propun.
Cabinet Individual de Psihologie - Fernea Dana Maria