O despartire, fie ca vine dupa multe dificultati in cuplu, fie ca este brusca, este de multe ori un proces foarte dificil. Persoanele implicate pierd, pe langa un partener, si viata asa cum o stiau, precum si parte din viata asa cum si-o imaginau in viitor.
Organizator: Centrul de Psihiatrie si Psihoterapie PsyClass
Data: 1 octombrie 2014
Durata: 10 sedinte - 2ore/sedinta
Frecventa: intalnirile vor avea loc o data pe saptamana, in zilele de marti, in intervalul orar 19.00 – 21.00
Pret: 70 lei (se acorda discount-uri medicilor, personalului medical, studentilor si persoanelor cu afectiuni cronice debilitante)
Data limita de inscriere: 26 septembrie 2014
E-mail: adresa office@psyclass.ro
Tel: 0751-133.134
Locatia: Bucuresti, str. Cuza Voda, nr. 64
Scala de stres Holmes si Rahe listeaza evenimentele de viata cele mai stresante si cu cele mai mari sanse sa ne afecteze sanatatea. Primele trei in ordinea stresului apar: moartea sotului/sotiei, divortul, separarea. Reactii precum:
- “Tot nu imi vine sa cred!”
- “Dar ce-am gresit?”
- “Am mai vazut filmul asta…”
- “Dar cu mine cum ramane?”
- “Si eu cum sa mai am incredere?”
- “Pai… si acum ce fac?”
sunt normale si ajuta la o mai buna intelegere a ceea ce se intampla.
De multe ori persoanele care trec printr-o despartire trebuie sa faca fata si presiunilor familiei sau prietenilor, chiar daca acestia au cele mai bune intentii. Fie ca ei accepta greu despartirea, fie ca si-o doreau de mult timp, pare ca de multe ori persoanele care trec printr-o despartire nu simt ca primesc suportul si intelegerea de care au nevoie.
Te invitam sa iti acorzi un timp al tau saptamanal pentru a te redescoperi alaturi de oameni care trec prin experiente similare. De multe ori exista o reticenta de a ne deschide sufletul in fata oamenilor necunoscuti. Aceasta este o protectie sanatoasa si naturala. De aceea ne asteptam ca fiecare participant sa se aduca pe sine si povestea sa in ritmul si felul in care se simte ok cu sine si cu grupul.
In general, principalele beneficii ale unui grup de psihoterapie sunt experienta (si nu doar ideea) de a fi impreuna cu altii, de a nu fi “defect” si de a primi suport, precum si oferirea altor perspective de catre membrii grupului.
Vom explora experientele participantilor folosing concepte de Analiza Tranzactionala. Ne vom referi, in functie de nevoi, la experiente trecute (repetitive sau nu), la moduri de a fi intr-o relatie de cuplu si vom explora cine suntem si ce vrem in acest nou context.
Coordonator grup - Psihoterapeut Alexandra Gheorghe:
- psihoterapeut cu drept de libera practica, inregistrat la Colegiul Psihologilor din Romania.
Centrul de Psihiatrie si Psihoterapie PsyClass