O abordare centrata pe dezvoltarea de competente si dovezi validate stiintific
Asociatia Multiculturala de Psihologie si Psihoterapie anunta inceperea unor noi programe de formare complementara in psihoterapie (2 si 5 ani) la Bucuresti, Satu Mare, Cluj, Constanta si Brasov.
„Psihoterapia Familiei – o abordare centrata pe dezvoltare de competente si dovezi validate stiintific” este un program de formare al Asociatiei Multiculturale de Psihologie si Psihoterapie si este acreditat de Colegiul Psihologilor din Romania. Programul nostru le ofera persoanelor interesate de psihoterapie posibilitatea de a invata despre sanatate mintala si familii intr-un context integrativ centrat pe paradigma dovezilor validate stiintific.
Organizator: Asociatia Multiculturala de Psihologie si Psihoterapie
Data limita pentru inscriere: 1 octombrie 2013
Durata: Formare complementara I (2 ani); Formare Complementara II (5 ani)
Contact: Psih. György GÁSPÁR (coordonator program de formare complementara)
E-mail: integrativefamilytherapy@yahoo.ro
Tel: 0740-362.681
Locatia: Satu Mare, str. Ham Janos, nr. 9 (sediul AMPP)
Viziunea integrativa a programului de formare ofera participantilor posibilitatea unei pregatiri eficiente pentru a aplica principiile psihoterapiei validate stiintific intr-o gama variata de domenii – servicii clinice specializate, ONG-uri, cabinete private, scoli si alte contexte educationale, entitati medicale.
Oportunitatea de a interactiona cu o echipa de formatori internationali, cu o bogata experienta clinica si de cercetare, le ofera participantilor posibilitatea de a-si dezvolta competentele clinice necesare practicarii psihoterapiei cu o gama diversa de clienti. Studentii vor beneficia de educatie si training cu privire la abordarile eficiente din psihoterapia individuala, modelele clinice si conceptuale din terapia de cuplu si familie, teorii despre dezvoltarea individuala si ciclul vietii de familie si metode de cercetare cantitativa si calitativa.
Formarea clinica este centrata pe o populatie diversa de clienti, fiind prezentata o paleta larga a problemelor specifice persoanei, cuplului si familiei. Toti studentii vor beneficia de supervizare individuala si de grup din partea echipei de formatori.
Va invitam sa ne adresati orice intrebare in legatura cu programele de formare complementara in psihoterapia familiei. Persoana de contact Psih. Gyorgy GASPAR
Inainte de a depune aplicatia va invitam sa parcurgeti in detaliu informatiile descrise mai jos:
• Programele de formare complementara ofera posibilitatea insusirii celor mai bine documentate modele clinice de interventie psihoterapeutica in problemele de sanatate mentala si de relationare specifice copilului, adultului, cuplului si familiei.
• Programele de formare complementara sunt acreditate de Colegiul Psihologilor din Romania. Programul de formare complementara I se desfasoara pe o durata de 2 ani si programul de formare complementara II pe o durata de 5 ani (3 ani formarea de baza si 2 ani practica in supervizare).
• Absolventii programului de formare complementara I primesc un certificat de recunoastere a competentelor necesare practicii psihoterapeutice de familie, in baza caruia pot solicita atestatul de libera practica in profesia psiholog-psihoterapeut de familie autonom.
Absolventii programului de formare complementara II primesc un certificat de recunoastere a competentelor necesare practicii psihoterapeutice de familie, in baza caruia pot solicita atestatul de libera practica in profesia psiholog-psihoterapeut de familie autonom avand posibilitatea de a avansa pana la obtinerea atestatului de psiholog-psihoterapeut de familie principal si supervizor.
• Din echipa de formatori fac parte: Frank Dattilio, Ph.D (SUA); Monica McGoldrick, Ph.D (SUA); dr. Emoke Tarjan (HU); Aurora Szentagotai Tatar, Ph.D (RO); Domnica Petrovai, clinician si expert in sanatate mintala (RO); György Gáspár, psiholog clinician si psihoterapeut (RO); Zoltan Iszlai terapeut si expert in sanatate mintala (HU).
• Interviurile de admiterea in anul academic 2013-2014 se vor anunta la scurta perioada dupa depunerea dosarului.
• Pre-rechizite necesare pentru admitere: diploma de licenta in psihologie sau diploma de licenta asimilata;
• Taxa pentru o zi de curs este echivalentul in lei a 50 de euro (un modul de curs are intre 2 si 3 zile de formare);
• Cerinte pentru aplicare: completarea aplicatiei de inscriere; achitarea unei taxe de 50 lei; fotocopii ale actelor care dovedesc traseul educational; doua scrisori de referinta; o scrisoare de intentie.
• Formularul de admitere si anexele vor fi descarcate de pe site-ul asociatiei si expediate prin e-mail la adresa: integrativefamilytherapy@yahoo.ro;
Apreciem in mod deosebit interesul dvs. pentru formarea avansata in aplicarea modelor clinice si pentru programele noastre de formare complementara in psihoterapie.
Anexa I – Formare complementara I (2 ani)
Planul de formare in psihoterapia familiei cuprinde in total un numar de doi ani de formare si practica in supervizare. Planul de formare in psihoterapia familiei este impartit in 4 semestre, insumand un numar de 750 de ore (400 de ore formare teoretica, 150 de practica profesionala, 50 de ore de auto-cunoastere si 150 de ore practica in supervizare):
Semestrele 1 si 2: formare si procesul de autocunoastere; Obiectiv: Invatarea teoriei si a conceptelor de baza in psihoterapia familiei (copil, adult, cuplu, familie). 250 ore de formare teoretica si practica (7 module de curs + sarcinile aferente + evaluarea scrisa de la finalul primului an), 50 de ore de auto-cunoastere;
Semestrele 3 si 4: formare si supervizare; Obiectiv: Integrarea teoriei si a strategiilor de lucru specifice psihoterapiei familiei, precum si recunoasterea modelelor clinice intalnite in practica de zi cu zi si a protocoalelor formale de evaluare clinica la nivel de familie. 150 ore de formare teoretica si practica (3 module de curs + sarcinile aferente + evaluarea orala), 150 de ore de practica profesionala,150 de ore de supervizare (4 module de supervizare in grup + 2 module de supervizare individuala + pregatirea portofoliului de 5 cazuri);
Anexa II – Formare Complementara II (5 ani)
Planul de formare in psihoterapia familiei cuprinde in total un numar de cinci ani de formare si practica in supervizare, din care primii trei ani sunt de formare de baza si urmatorii doi sunt de formare avansata si supervizare. Planul de formare in psihoterapia familiei este impartit in 3 etape majore, insumand un numar de 1400 de ore (800 de ore formarea de baza, 600 de ore de formare si practica in supervizare):
Nivelul introductiv – anul 1 si 2 de formare si procesul de autocunoastere; Obiectiv: Invatarea teoriei si a conceptelor de baza in psihoterapia familiei (copil, adult, cuplu, familie). 360 ore de formare teoretica si practica (12 module de curs), 100 de ore de auto-cunoastere, 25 de ore de voluntariat/practica clinica, 30 de ore pentru pregatirea si sustinerea evaluarii scrise;
Nivelul intermediar – anul 3 de formare si procesul de dezvoltare personala; Obiectiv: Integrarea avansata a teoriei si a strategiilor de lucru specifice psihoterapiei familiei, precum si recunoasterea modelelor clinice intalnite in practica de zi cu zi si a protocoalelor formale de evaluare clinica la nivel de familie. 180 ore de formare teoretica si practica (6 module de curs), 50 de ore de auto-cunoastere, 25 de ore voluntariat, 30 de ore pentru pregatirea si sustinerea evaluarii orale;
Nivelul avansat – anul 4 si 5 de formare si practica in supervizare si procesul de dezvoltare personala. Obiectiv: Integrarea rezultatelor evaluarii clinice cu alegerea celor mai eficiente modalitati de interventie clinica psihoterapeutica. 240 de ore de supervizare de grup si individuala si formare teoretica avansata (8 module de supervizare + formare teoretica avansata); 300 de ore de practica psihoterapeutica; 100 de ore de dezvoltare personala.
Asociatia Multiculturala de Psihologie si Psihoterapie