Logo DespreSuflet www.DespreSuflet.ro
  • Psihologie
  • Servicii Psihologice
  • Cabinete psihologice
  • Asociatii psihologice
  • Dezvoltare Personala
  • Biblioteca Online
  • Contact
  • Forum
  • Prima pagină ‹ Articole ‹ Familie
  • Schimbă dimensiunea fontului
  • Versiune printabilă
  • Termeni si conditii
  • FAQ
  • Înregistrare
  • Autentificare

tata absent

Aspecte functionale si nonfunctionale in familia traditionala; extreme in relatia parinte-copil, hiperprotectia si abandonul etc. Comentarii, intrebari, opinii.
Scrie un răspuns
2 mesaje • Pagina 1 din 1

tata absent

Mesajde clauditza » Dum Oct 21, 2012 10:34 am

Buna ziua,
Am 36 de ani, iar anul trecut am nascut o fetita, dupa o casatorie de 6 ani. Cand am ramas insarcinata, am fost foarte bucurosi amandoi, mai ales ca sotul meu isi dorea un copil de mult timp. In timpul sarcinii, lucrurile au decurs normal, am avut o sarcina usoara. Dupa ce am nascut insa, lucrurile s-au schimbat. Am venit acasa cu cea mica, iar sotul meu nu statea pe acasa mai deloc. Desi si-a luat 2 saptamani liber, pleca de dimineata si mai venea dupa 4-5 ore. Eu n-am putut alapta, iar cea mica a mancat lapte praf. Sotul meu nu s-a trezit niciodata noaptea sa o hraneasca. Dupa ce a reinceput lucrul, a inceput o perioada in care ba venea acasa la baita celei mici, ba nu. Asa ca am inceput sa fac singura si baita si tot ce tine de cea mica. Mai trebuie sa adaug ca nici in ziua de azi, el nu i-a facut baie, nu i-a dat sa manance si a stat cu ea singur cred ca maxim de doua ori. Plus ca atnci cand vine acasa este baut, si cand i-am cerut sa vina acasa treaz fara sa bea si sa stea macar 10 minute cu cea mica, a spus ca el este foarte stresat cu serviciul si nu vrea sa vina acasa sa-si verse nervii pe noi. Eu nu mai stiu ce sa fac si ce sa mai zic, pentru ca de fiecare data cand spun ceva, spune ca vreau sa fac tot timpul scandal. As vrea sa rezolv problema asta, pentru ca inca nu sunt pregatita sa plec din mariajul asta, ma gandesc si la copil. Oare cum a spus ca vrea mult un copil, iar acum nici nu-si petrece timpul cu ea? Iar cand e acasa, e aproape tot timpul absent.... El spune ca el intretine casa si ce altceva mai vreau eu sa faca? Iar in weekend, dimineata pleaca si mai vine dupa 4 5 ore, zice ca sta la cumparaturi, dupa care vine acasa si doarme....Daca ii spun ceva, imi reproseaza ca eu nu vreau ca el sa se odihneasca.

Va multumesc anticipat pentru raspuns

clauditza
Junior

ALTE ARTICOLE

• Sunt atat de furioasa incat ...!
  •  
  • AGRESIVITATEA LA COPII
  •  
  • AGRESIVITATEA VERBALA
  •  
  • COMPORTAMENTUL VIOLENT LA ELEVI
  •  
  • VIOLENTA VERBALA, NON-VERBALA SI FIZICA ASUPRA FEMEILOR
  •  
  • VIOLENTA DOMESTICA
  •  
  • SENTIMENTUL DE FURIE
  •  
  • CE SE ASCUNDE IN SPATELE FURIEI ?
  •  
  • MANIA - metoda de dominare a adversarului
  •  
  • Cauzele comportamentului agresiv la copii
  •  

Sus

Re: tata absent

Mesajde Gabriela » Lun Oct 22, 2012 3:26 pm

Buna ziua!

Venirea unui nou membru, un copil, intr-o familie implica si o serie de schimbari in relatia de cuplu. De foarte multe ori, prioritatile familiei se schimba, iar cei doi nu reusesc sa se acomodeze imediat la aceste schimbari. Este nevoie de timp, rabdare si comunicare ca lucrurile sa intre pe un fagas bun. Poate este nevoie chiar de o negociere a relatiei de cuplu, cu raportare la modificarile aparute.

Dupa ce am nascut insa, lucrurile s-au schimbat. Am venit acasa cu cea mica, iar sotul meu nu statea pe acasa mai deloc. Desi si-a luat 2 saptamani liber, pleca de dimineata si mai venea dupa 4-5 ore.

Inteleg ca imediat dupa ce ati nascut, sotul dvs si-a luat liber de la serviciu timp de doua saptamani, insa in acest interval 4-5 ore/ zi nu se afla langa dvs. De aici deduc ca restul timpului (adica 19 ore din 24 :D ) il petreceati impreuna.
    Nu am inteles insa cum isi petrecea sotul dvs cele 4-5 ore! Unde se ducea?

Eu n-am putut alapta, iar cea mica a mancat lapte praf. Sotul meu nu s-a trezit niciodata noaptea sa o hraneasca.

Nu am inteles daca dvs i-ati solicitat sotului sa se trezeasca si sa o alapteze, sau doar v-ati asteptat ca lucrurile sa se intample de la sine?

Deseori, cei dragi cred ca "daca ne doare ceva, in mod sigur o sa le spunem si o sa le solicitam ajutorul daca avem nevoie". Daca nu o facem... se presupune ca ne descurcam!

Dupa ce a reinceput lucrul, a inceput o perioada in care ba venea acasa la baita celei mici, ba nu. Asa ca am inceput sa fac singura si baita si tot ce tine de cea mica. Mai trebuie sa adaug ca nici in ziua de azi, el nu i-a facut baie, nu i-a dat sa manance si a stat cu ea singur cred ca maxim de doua ori.

Care este programul de lucru al sotului dvs, la ce ora pleaca la serviciu si la ce ora se intoarce? Sotul lucreaza si in weekend?
    Exista altcineva care ar putea sa va ajute, mama, soacra, sau alte persoane apropiate?
    Dincolo de aceste intrebari, desi nu va place comportamentul sotului dvs (faptul ca nu va ajuta la baiata si la hranirea copilului), ati reusit sa-l recompensati preluand toate aceste sarcini. Involuntar, i-ati transmis ca totul este in ordine si ca puteti sa va descurcati in orice situatie.

Eu nu mai stiu ce sa fac si ce sa mai zic, pentru ca de fiecare data cand spun ceva, spune ca vreau sa fac tot timpul scandal.

Inteleg ca sotul crede despre abordarea dvs ca este agresiva. Asertivitatea este o modalitate mai buna de a comunica. Asta presupune sa puneti accent pe cum va simtiti, avand in vedere situatia pe care tocmai ati descris-o, dar fara a-l eticheta, judeca, desconsidera etc pe sotul dvs, ci indicandu-i concret imprejurarile in care ajutorul lui ar fi binevenit.

El spune ca el intretine casa si ce altceva mai vreau eu sa faca? Iar in weekend, dimineata pleaca si mai vine dupa 4 5 ore, zice ca sta la cumparaturi, dupa care vine acasa si doarme....

"Zice ca sta la cumparaturi", sa inteleg ca vine cu sacosele goale, sau este vorba de faptul ca aloca timp mult cumparaturilor?! Sunt nedumerita!

Sunt multe alte intrebari...! Mai multe detalii ar oferi o imagine mai clara.

Gabriela Diaconescu, psiholog
    Gabriela
    Moderator

Sus

Scrie un răspuns
    2 mesaje • Pagina 1 din 1

Înapoi la Familie