Logo DespreSuflet
  • Psihologie
  • Servicii Psihologice
  • Cabinete psihologice
  • Asociatii psihologice
  • Dezvoltare Personala
  • Forum
  • Biblioteca Online
  • Contact
  • Prima pagină ‹ Articole ‹ Familie
  • Schimbă dimensiunea fontului
  • Versiune printabilă
  • Termeni si conditii
  • FAQ
  • Înregistrare
  • Autentificare

salut

Aspecte functionale si nonfunctionale in familia traditionala; extreme in relatia parinte-copil, hiperprotectia si abandonul etc. Comentarii, intrebari, opinii.
Scrie un răspuns
3 mesaje • Pagina 1 din 1

salut

Mesajde daniellagheighis » Dum Ian 09, 2011 10:31 am

Buna dimineata as dori un sfat de la dvs am doi baieti unul de 22 ani celalalt de 19 cu cel mic am niste probleme dar mai inainte de a incepe sa va spun ce probleme am tin sa mentionez ca si eu am facut o gresala enorma am plecat acum 10 ani din tara si acum asta mic se simte non dorit si nu iubit imi arunca tot timpul ca nu l a vrut nimenea in lumea asta si ca nu ma suporta si nu ma poate vedea ma minte de ingheta apele e tot timpul agitat nu isi gaseste un pic de liniste acum ultima care mi a spus o e ca mai are 5ani de trait am ajuns la un punct ca nu stiu cum sa ma comport daca imi puteti da un sfat va multumesc frumos

daniellagheighis
Junior

ALTE ARTICOLE

• Personalitatea paranoida
  •  
  • Reciprocitatea in iubire
  •  
  • Comunicarea dintre parinte si copil
  •  
  • Proiectia in gelozie
  •  
  • Ipostazele altruismului
  •  
  • Omul ca intreg in boala si sanatate
  •  
  • Motivatiile minciunii
  •  
  • Importanta dezvoltarii normale a limbajului
  •  
  • Ofera-i iubire neconditionata copilului tau!
  •  
  • Moartea unui parinte si procesul de doliu
  •  

Sus
    Trimite prietenilor

Re: salut

Mesajde psychedeli » Lun Ian 10, 2011 4:27 pm

Orice copil are nevoie de hrana ca sa creasca mare si nu doar de mancare si apa. Ca un copil sa devina sanatos din punct de vedere psihologic are nevoie de iubire, de aceea iubire neconditionata despre care se vorbeste mai nou si care presupune sa fii alaturi de copilul tau, toata copilaria.
    Fiul d-voastra avea in jur de 9 ani cand erati departe. Acest lucru are urmari triste azi. Desi el are 19 ani calendaristic, el are 9 ani psihologic si inca tanjeste dupa iubirea neconditionata care il tine blocat in trecut.
    Se simte abandonat si diferit fata de fratele lui si alti baieti. Crede ca nu a beneficiat de compania mamei fiindca nu a fost iubit si nu a fost dorit. Acest lucru il duce la concluzia ca fara iubire va muri in scurt timp.
    Exista si ipoteza ca el doreste acum sa intoarca roata, facand inconstient lucruri care nu va plac si astfel sa va provoace durerea pe care o simte si el.
    Puteti accepta ceea ce se intampla ca si consecinta a ceea ce s-a perecut deja in trecut, intelegand reactia fiului care are 9 ani si are nevoie de iubire sa creasca, dar acest lucru este tardiv.
    Ceea ce mai puteti face este sa il ajutati sa ceara ajutor specializat. Un psihoterapeut il va invata sa isi iubeasca aceea parte din el care vrea sa moara din lipsa iubirii, astfel incat sa fie capabil la randul sau sa poate oferi iubire si iertare si sa-si gaseasca un scop in viata ca si adult.
    Maturizarea emotionala este o etapa la care a ramas corigent si se pare ca nu poate depasi singur sau cu d-voastra acest examen.

Sfaturile sau răspunsurile apărute în urma întrebărilor directe sau de pe forum nu le pot înlocui sub nici o formă pe cele din cadrul unui proces terapeutic.

Cabinet individual de psihoterapie-Delia Ciobancan
    psychedeli
    Junior
    Junior

Sus
    Trimite prietenilor

Re: salut

Mesajde raluca79 » Mie Ian 12, 2011 10:33 pm

am facut o gresala enorma am plecat acum 10 ani din tara

In mod sigur ca, daca ati fi avut o varianta mai buna la acel moment, nu v-ati fi parasit copiii.
    Inteleg din ceea ce scrieti ca v-a ingrijorat soarta lor si, probabil, ati plecat pentru a le putea oferi mai multe lucruri, in plan material.
    Cred ca pustiul dvs va spune in felul lui ca i-ati lipsit si incearca sa va santajeze emotional, fiindu-i frica sa nu-l parasiti din nou.
    Desi are 19 ani, varsta la care unii adolescenti incep sa strige dupa independenta, el ar vrea sa va tina aproape.
    Nu este de neglijat insa ce va spune, confirmati-i ca il iubiti si ca sunteti alaturi de el oricare ar fi problema. Are nevoie sa stie asta.
    raluca79
    Maestru
    Maestru

Sus
    Trimite prietenilor

Scrie un răspuns
    3 mesaje • Pagina 1 din 1

Înapoi la Familie