Acest program pentru copii are ca obiective principale activarea si stimularea creativitatii prin ART TERAPIE (joc, desen, dans, muzica, modelaj etc.), dezvoltarea relationarii copilului, cresterea abilitatiilor emotionale si imbunatatirea adaptabilitatii copilului in situatii pe care nu le poate gestiona.
Organizator: Cabinet individual de psihologie Iosefina Constantinescu
Data: incepand din 15.10.2011
Durata: 5 sedinte (1/ saptamana) si seminar pentru parinti
Pret: 200 lei / copil
Contact: Psih. Iosefina Constantinescu, consilier psihologic, psihoterapeut
E-mail: iosefina_cabinet@yahoo.com
Tel: 0745-083.938 ; 0731-166.671
Locatia: Bucuresti, zona centrala
Cat de importanti sunt copiii nostri???
Pana sa devenim parinti am incercat si reusit sa ne punem in aplicare scopurile devenirii noastre profesionale si intr-un mod responsabil sa intemeiem o familie pe care ne-am dorit-o a fi sursa noastra de implinire si fericire.
Timpul s-a scurs foarte rapid si a venit vremea sa ne gandim la copii, ei continand iubirea, sperantele si rostul nostru pe acest pamant.
Cat de mult ne cunoastem proprii copiii, cat de mult le aratam iubirea parinteasca si cum reusim sa-i calauzim cu rabdare si dragoste in viata ?
De cate ori am fost pusi in situatia de a ramane fara raspuns sau mod de reactie, in fata propriilor nostrii copiii? De cate ori nu am putut face fata unor atitudini de neasteptat din partea lor?
Efectele urmarite pe parcursul programului de dezvolatre personala a copiilor sunt:
• imbunatatirea capacitatii de adaptare emotionala, relationala si de cunoastere;
• cunoasterea starilor emotionale, invatarea si imbunatatirea comunicarii lor;
• formarea atitudinii de respect fata sine și de ceilalti ceilalti;
• o mai buna adaptare la situatiile de viata concrete din familie, gradinita si scoala.
• eliberarea copilului fata de anumite temeri,inhibitii, retineri;
• cresterea increderii in sine.
Activitatea de dezvoltare personala a copilului, prin programul nostru aduce un plus fata de acumularile realizate in familie si gradinita, prin exersarea, amplificarea si dezvoltarea abilitatilor esentiale cognitive, emotionale si relationale.
Consideram imporanta participarii de prim rang deoarece, parintii (impreuna cu alti membrii ai familiei si cu educatorii ) au un rol major in formarea si dezvoltarea personalitatii copilului prin comportamente ce devin premisele viitoarelor atitudini si deprinderi comportamentale ale copilului.
Ne propunem sa venim in intampinarea parintilor cu o serie de module care sa imbunatateasca relatia cu propriul copil, in deplina cunoastere cat si prin manifestarea unor comportamente potrivite contextului familial, social, relational tinand cont de nivelul de formare a personalitatii copilului.
Va invit sa participati la un modul de invatare "din suflet" a celei mai minunate profesii, cu rabdare si dragoste sa devenim iubitori, atenti, daruiti, intelegatori pentru devenirea unor mladite ale sufletelor noastre.
Sa regasim prin copiii nostri adevarata vocatie a iubirii!
Cabinet individual de psihologie - Constantinescu Iosefina
..