Logo DespreSuflet www.DespreSuflet.ro

ASOCIATII
PSIHOLOGICE


ALEGE
UN JUDET:Afla noutatile!
Aboneaza-te la newsletter

Email-ul tau:Institutul de Cercetare si Studiul Constiintei Cuanticepsiholog-cabinet-psihologic-Institutul de Cercetare si Studiul Constiintei CuanticeJudet: Iasi
Localitate: Iasi
Adresa: Str. Vasile Lupu, nr. 35
Persoana contact 1: Psiholog Diana Ciubotaru
Mobil 1: 0742.094.746
Mobil 2: 0741.093.131
Email: contact@icscc.ro
Website: http://www.icscc.ro

Servicii oferite:

Scopul institutului il constituie
 • promovarea, dezvoltarea, cercetarea si initierea de activitati in domeniul psihologiei, psihoterapiei si sanatatii mintale, in particular (cursuri de formare, workshop-uri, educatie non-formala etc.) si in sprijinul dezvoltarii spatiului cultural romanesc, in general;
 • promovarea bunelor practici in domeniile mai sus mentionate;
 • informarea si educarea publicului larg cu privire la beneficiile serviciilor psihologice si furnizarea de asistenta psihologica, consiliere, psihoterapie;
 • formarea specialistilor pe diverse ramuri ale psihoterapiilor si interventiilor de tip psihologic si din sfera sanatatii mintale;
 • facilitarea colaborarilor dintre specialistii romani din domeniile mentionate si specialistii din spatiul international.
Pentru realizarea scopului institutul a conceput un program vast implementat prin intermediul a trei departamente si a unei edituri. Cele trei departamente au platforme specifice de lucru, proiecte si echipamente care le sustin: departamentul de formare si educatie, departamentul de sanatate si departamentul de cercetare.
 
Departamentul de formare si educatie este reprezentat de doua scoli:
 • Scoala Sistemica de Formare in psihoterapie si consiliere de cuplu si familie (SSF)
 • Scoala de Activare a Sinelui (SAS)
Scoala SSF – sistemica de formare.
Scoala Sistemica de Formare – SSF Iasi este o diviziune a Institutului de Cercetare si Studiul Constiintei Cuantice, condus de presedintele Diana Ciubotaru. Este furnizor de formare acreditat national de CPR (RF-II-IS-120 din 09.01.2012) in psihoterapie sistemica de familie si cuplu si formeaza profesional psihoterapeuti si consilieri maritali, pe o durata intre 2 si 4 ani, eliberand certificate ce garanteaza obtinerea atestatului de libera practica de la Colegiul Psihologilor din Romania, in conditiile legii. Formarea se desfasoara sub forma unor cursuri modulare, intensive si interactive si e formata dintr-o etapa de teorie si aplicatii, o etapa de dezvoltare personala si o etapa de supervizare.
Misiunea sa este de a crea terapeuti si consilieri de familie si cuplu cu un inalt nivel de profesionalism, de a stabili standarde de calitate ridicata in furnizarea de formare, si de a forma o retea de terapeuti sistemici in intreaga tara si in afara ei precum si conectarea terapiei sistemice cu alte tipuri de terapii.
Scoala de formare, prin trainerii si colaboratorii sai, ofera o gama larga de instrumente, abilitati si competente – organizeaza ateliere de lucru, seminarii, conferinte si congrese, cursuri de formare continua si tabere de vara si ofera burse de studiu celor eligibili. Entuziasmul celor care au creat acest departament este un motor constant ce alimenteaza motivatia studentilor scolii.
Formatorii sunt acreditati de Colegiul Psihologilor din Romania, au o vasta experienta de formare, supervizare si terapie educationala, fiind si practicieni in practica privata, celebrand deja formarea a cel putin patru generatii de terapeuti/consilieri de familie si cuplu.
                
Cum se desfasoara formarea
 
Formarea in psihoterapie sistemica si consiliere este un demers de 4 ani care angajeaza multe resurse personale si relationale. Satisfactia si rezultatele formarii se reflecta in munca practicianului si angajarea lui in implinirea profesiei de consilier sau terapeut.
Practic, dupa (aproximativ un an si jumatate), incheierea primei etape a formarii (consilier sau terapeut) in supervizare va puteti deschide un cabinet de libera practica si puteti incepe activitatea terapeutica sub indrumarea supervizorului. Urmeaza etapa de supervizare, aproximativ 2 ani, etapa in care se consolideaza toate abilitatile si instrumentele primite in formarea teoretica si aplicativa si se extinde identitatea terapeutului pana la nivelul autonom. Se lucreaza in grup, intr-o atmosfera colaborativa si folosind tehnici interactive, de impact.
 
Dupa inscriere urmeaza parcurgerea procesului de formare conform celor trei etape – Teorie si aplicatii practice, Dezvoltare personala si Supervizare. Se stabileste un calendar de formare pentru fiecare etapa, in module de 30-35 ore, la sfarsit de saptamana, de maxim 6 ori pe an, aaa incat fiecare participant sa acceseze viziunea de ansamblu a formarii si sa poata urmari oricand traseul formarii sale. Pentru cursurile intermediare se elibereaza certificate de participare cu numarul orelor si curricula parcursa, iar pentru obtinerea atestatelor de la CPR se elibereaza certificate de nivel in conditiile legii.
 
Traseul profesional este simplu si previzibil. Cu certificatul eliberat de SSF, participantul la formare merge la interviul programat la CPR unde va depune un dosar prin care solicita initial atestatul de pshoterapeut/consilier de familie si cuplu in supervizare. In acest moment se pot face demersurile pentru a deschide un cabinetde practica privata si poate incepe supervizarea. Dupa incheierea supervizarii se obtine un nou certificat de la SSF cu care se poate solicita de la CPR atestatul de psihoterapeut/consilier autonom in specializarea de familie si cuplu.
 
Scoala de activare a Sinelui (SAS) este o scoala de dezvoltare personala si transformare. Este o scoala a schimbarii in care inveti cum sa te schimbi din interior spre exterior, pentru ca, intr-o etapa finala sa-ti schimbi lumea si realitatea in care traiesti. Aici, dezvoltarea personala devine un joc de-a v-ati ascunselea cu Sinele tau, joc in care stii ca mai devreme sau mai tarziu ai sa te conectezi la toate resursele tale ascunse si vei capata o putere mentala incredibila pentru a le directiona catre schimbare sau catre scopuri de creatie si sanatate.
 
Scopul scolii este de a oferi un cadru de lucru coerent, un set de instrumente complet practice si valide, un spatiu de intalniri si colaborare pentru cei care au aceeasi chemare launtrica de intalnire cu forta divina a Sinelui. Aici este un loc de intalnire a tuturor celor care au inceput calatoria dar nu au ajuns acolo unde sperau. Scoala ofera posibilitatea metamorfozarii din cel care ai fost, in cel mai mare si dorit vis al tau. Asa cum mi-a spus cineva care a trecut prin metamorfoza: ’mi-am dat seama ca, in trecut, eram doar o farama din tot ceea ce puteam sa fiu’. Obiectivul final este de a produce transformarea mintii, si indirect a intregii fiinte iar efectul in planul relational este schimbarea vietii. Acest lucru se produce prin parcurgerea a trei etape.
 
Etapa I – Activare si initiere. Rolul ei este de a reformata structura mintii care a sabotat tentativele de evolutie si transformare ale persoanei. Intrucat mintea este atat de intim legata de constiinta, schimbarea mintii si implicit a comportamentelor care te supara la tine si ceilalti, inseamna, de fapt, conectarea la un alt flux de constiinta. Acest lucru se face gradat, in sapte trepte, fiecare avand scopul de a crea retele neuronale noi care sa recepteze fluxuri de constiinta care sa sustina schimbarea dorita in viata persoanei. Efectul final este o noua atitudine fata de sine si viata care va genera multe efecte in cascada in viata persoanei de la cele in plan fizic, de exemplu o stare de sanatate crescuta, optimizare corporala pana in plan emotional si comportamental (putere de munca, claritate mentala, usurinta in luarea deciziilor, eliberarea de temeri, cresterea creativitatii etc.).
Cursuri: “Curs de transformare mentala si activare a sinelui”( 7 module)
Cursuri optionale: “Schimbarea liniei de destin-Saltul pe o noua linie temporala”; “Vreau sa iert si sa fiu iertat”
 
Etapa II – Consolidare - Scopul ei este de a integra intr-o forma clara toate informatiile despre ce insemna legatura Sine-Minte-Corp-Constiinta-Energie. Fiecare participant va face clar diferenta intre felul in care traieste folosind mintea veche si cum traieste si experimenteaza viata folosind mintea noua. La acest nivel se unifica mintea si inima, pentru ca, avand o minte nelimitata te poti iubi neconditionat pe tine si restul Universului.
 
Cuprinde un demers sistematic de consolidare a retelelor create in etapa anterioara, pentru stabilizarea noii minti, a noii atitudini, a schimbarii care a inceput deja sa apara ti pentru eliminarea indoielilor legate de persistenta schimbarii. Tot acum se invata alinierea tuturor structurilor tale interioare la forta vietii, si ce insemna sa traiesti in armonie cu TOTUL, si extinderea starii de iubire neconditionata in toate dimensiunile vietii.
Cursuri:  “Mintea Holografica - matricea schimbarii”, “Puterea iubirii in conexiunea nonlocala”, cursuri optionale, aceleasi din etapa 1.
 
Etapa III – Extindere adreseaza provocarea folosirii in viata de zi cu zi a tuturor potentialelor activate prin primele doua etape. Prin cele patru cursuri de specialitate se invata modalitati concrete de lucru cu ESP si se studiaza substratul stiintific al acestora, folosind cele mai noi cercetari in domeniu.
Cursuri: “Studiul mecanismelor implicate in ESP”, “Studiul mecanismelor implicate in vindecarea spontana”, “Studiul mecanismelor implicate in vederea la distanta – RV”, “Studiul mecanismelor implicate in OBE- experiente extracorporale.”       
 
Departamentul de sanatate este reprezentat de Centrul de Sanatate Holist San, un spatiu de regasire si recuperare a sanatatii la nivel global. Fizic – prin serviciile de medicina alternativa si naturista, mental prin serviciile de consiliere psihologica si psihoterapie de cuplu si familie si spiritual prin serviciile de consiliere spirituala si dezvoltare personala. Programele terapeutice implementate in centrul de sanatate sunt complexe si privesc persoana in mod holist, ca un tot unitar cu mediul in care traieste, cu relatiile pe care le cultiva si stilul de viata pe care il are. Terapeutii au un profund respect pentru fiinta umana si impartasesc viziunea sistemica si abordarea holista. Asa cum nu poti desprinde o stea din cerul plin de stele sa o admiri separat, dar o poti diferentia de celelalte, asa si oamenii nu pot fi desprinsi de lumea in care fiinteaza, dar pot fi diferentiati ca voci unice. Interventiile practicate in centru sunt rezultatul cercetarilor si experientei din ultimii 14 ani, iar platforma de cercetare a Institutului ofera instrumente si materiale mereu noi pentru ajutarea clientilor nostri.
 
In esenta, un tratament de psihoterapie presupune un sir de intilniri cu un specialist pregatit temeinic in domeniul psihoterapiei (adica are un set de studii postuniversitare de specialitate in psihoterapie). Aceste intilniri respecta un protocol general, dar se particularizeaza cu fiecare persoana in functie de afectiunea cu care vine la cabinet. Se abordeaza probleme individuale de orice fel, sau personale cat si probleme de relatii sau familiale (adulti si copii). Sunt tratate orice afectiuni care nu au o explicatie fiziologica clara (asa numitele afectiuni psihosomatice), tulburari de somn, alimentatie, metabolism, anxietate, depresie, relatii conflictuale, crize de viata si existentiale mergand de la infidelitate,divort, separare pana la refacere si redimensionarea vietii de cuplu, diverse tulburari ale vietii relationale sau ale vietii interioare, atacuri de panica etc.
Consilierea presupune un numar mai mic de intilniri si o amploare mai mica a schimbarii si restructurarii interne, fiind centratata mai mult pe sustinerea in luarea unor decizii, clarificare si eliberare emotionala.
 
Psihoterapia este un demers mai lung, de restructurare profunda si de o durata mai mare. Antreneaza resurse mai multe si o autocunoastere  mai subtila cat si o eficienta mai mare pe termen lung. Aceasta terapie presupune stimularea corpului sa-si activeze "doctorul interior" intr-o maniera neinvaziva si naturala. Orice dezechilibru sau dizarmonie existente in organism pot fi remediate prin reactivarea matricei originare, adica a programului optim de functionare pentru toate sistemele. Un tratament Bowen consta in aplicarea unor miscari delicate efectuate cu degetele asupra muschilor si tesutului conjunctiv, fie direct pe piele, fie peste o imbracaminte usoara. Aceste miscari transmit mesaje prin intermediul sistemului nervos, reactivand memoria celulara a unei stari pre-existente de bine, sanatate, echilibru si optim existential. Doar cateva dintre afectiunile pe care le adreseaza cu succes aceasta tehnica sunt: probleme scheleto-musculare si articulare: umeri intepeniti, afectiuni datorate activitatilor zilnice, probleme ale genunchilor si soldurilor, entorse si luxatii ale gleznei, dureri de spate, sciatica, scolioza, cifoza, restrictii de miscare ale gatului, toate afectiunile datorate activitatilor sportive, afectiuni sau dezechilibre ale organelor interne: infertilitate, dureri de cap si migrene, astm si bronsite, rinite, probleme renale, enurezis, dezechilibre ale tractului digestiv, dezechilibre emotionale, stress, depresii, sindromul de oboseala cronica, dereglari ale sistemului imunitar si boli autoimune, alergii, scleroza multipla, afectiuni neurologice: sechele dupa accidente vasculare cerebrale si multe altele.
 
Serviciile oferite la noi in domeniul psihologiei si psihoterapiei sunt: consiliere relationala, consilierea parintilor ai caror copii prezinta comportamente de dependenta, constelatii sistemice, desensibilizare sistematica, dezvoltare personala, hipnoza ericksoniana, integrarea cursului vietii, interventii psiho–oncologice, psihoterapia cuplului, psihoterapia familiei,  psihoterapia sinelui, psihoterapie cognitiv comportamentala, psihoterapie cognitiv-comportamentala bazata pe constiinta plina (meditatie mindfulness), psihoterapie copii, psihoterapie experientiala, psihoterapie expresiva, psihoterapie Gestalt, psihoterapie in grup, psihoterapie individuala, psihoterapie integrativa minte – corp, psihoterapie narativa, psihoterapie sistemica.
 
In momentul intalnirii se face o prima sesiune de evaluare, dupa care se decide un plan terapeutic de lucru pe niste scopuri concrete pe care clientul vrea sa le atinga. Atingerea lor presupune angajarea si participarea totala a tuturor celor implicati in terapie. Costurile variaza intre
-150 lei -o intalnire individuala sau de familie cu copii sau adolescenti de 50 minute,
-200 lei o intalnire de cuplu de 50 minute,
-200 lei o intalnire de grup de 5 ore sau participare la un workshop pe teme specifice vietii.
 
Workshop-uri organizate in anul 2014 si 2015, in Iasi
 • 15 decembrie 2014 – “Vreau sa traiesc! Cum gestionez un diagnostic terminal?”
 • 15 ianuarie 2015 – “Programul esecului in viata. Sunt un ratat. As putea schimba asta? Am vreo sansa?”
 • 15 febebruarie 2015 – “Aparatul reproducator”
 • 15 martie 2015 – “Programul dependentei – NU POT – Salveaza-ma”        
 • 15 aprilie  2015 – “Sistemul nervos”
 • 15 mai 2015 – “Programul anesteziei mentale. Nu ma doare. Nu mai simt nimic”
 • 15 iunie  2015 – “Organele interne – plamân, ficat, inima, intestine, stomac”
 • 15 iulie   2015 – “Programul excluderii – Nu merit sa fiu valoros”
 • 15 august 2015 – “Obezitate – Tulburari alimentare si de greutate”
 • 15 septembrie 2015 – “Programul controlului – subjugarea celuilalt inseamna garantia mea”


Articole publicate in forumul DespreSuflet:

Formare
     Formare complementara in psihoterapie sistemica de familie si cuplu (18.02.2014)

Optimizare
     Curs de transformare mentala si activare a Sinelui - modulul 1 (14.05.2014)
     Programul de dezvoltare sociala si emotionala a copiilor (09.10.2014)

Seminar
     Glanda tiroida si bolile autoimune - factorul psihic (09.10.2014)

Training
     Vreau sa iert si sa fiu iertat (18.02.2014)
     Programul abandonului! Ramai cu mine! (09.10.2014)

Workshop
     Cuplu sanatos si suveran de la co-dependenta la co-creatie (03.02.2014)
     Puterea Suprema - Iubirea de Sine (27.03.2014)


Curs valutar

30.05.2016

1 USD 4.0452
1 EUR 4.5039

Indice masa corporala
Greutate [kg]
Inaltime [cm]


Gaseste-ne pe Facebook


Psihologie    Servicii Psihologice    Cabinete Psihologice    Asociatii Psihologice    Dezvoltare Personala    Biblioteca Online    Contact    Forum

Powered by SC REFRAMING SRL

Copyright 2016 DespreSuflet.
Toate drepturile asupra site-ului www.despresuflet.ro apartin SC REFRAMING SRL.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor din orice pagina a site-ului www.despresuflet.ro
este posibila numai cu acordul prealabil scris al SC REFRAMING SRL.
Pirateria intelectuala se pedepseste conform legii.

DespreSuflet Logo RSS        DespreSuflet Logo Sitemap               Psiholog in Bucuresti Logo