Logo DespreSuflet www.DespreSuflet.ro

Cabinet Individual de Psihologie - Petrescu Emiliapsiholog-cabinet-psihologic-Cabinet Individual de Psihologie - Petrescu EmiliaJudet: Prahova
Localitate: Ploiesti
Zona / cartier: Ploiesti Centru
Adresa: str. Stefan Greceanu, nr. 3-5, bl. L1-L2, sc. L1, et. 2, ap. 2, interfon 02
Persoana contact: Psiholog Emilia Petrescu
Telefon: 0722.339.521
Email: ema_petrescu@yahoo.com
 
 
Psiholog Emilia Petrescu apare in Registrul Unic al Psihologilor - partea I, editat de Colegiul Psihologilor din Romania, cod personal 09900, cu drept de libera practica in:
- Psihologie clinica, atestat de Comisia de Psihologie Clinica si Psihoterapie
- Consiliere psihologica - evaluarea si consilierea experientiala a copilului, adultului, cuplului si familiei, atestat de Comisia de Psihologie Clinica si Psihoterapie
 
Cabinet Individual de Psihologie Petrescu Emilia este acreditat de Colegiul Psihologilor din Romania, apare in Registrul Unic al Psihologilor – partea a II-a, cu numarul de inregistrare 1PH2376.
 
“Totul pleaca de la lipsa de iubire din vietile voastre, ea ar trebui sa se manifeste in tot ceea ce faceti, in familii, in activitatile pe care le desfasurati, pentru a va putea asigura existenta, fata de semenii vostrii, fata de animale, fata de pamantul care va gazduieste.”
                                                                                    “Calatorie printre stele”
                                                                                                         Ema Petrescu

Servicii psihologice

♦ Psihologie clinica         
♦ Consilierea psihologica a copilului, adolescentului si a familiei.
♦ Atelier de comunicare, creativitate si lectura pentru copii: MAGIA POVESTILOR
 
Cabinetul va intampina cu urmatoarele servicii de consiliere psihologica:
-           evaluarea si consilierea copilului si a familiei: modalitati de adaptare ale copilului la mediul familial si scolar, tipuri de relatii in familie, principalele conflicte interioare ale copilului, terapie pentru depasirea hiperactivitatii, anxietatii, timiditatii si diverselor manifestari psihosomatice ale copilului (greata, dureri abdominale, dermatite, dureri de cap, etc.)
 
Instrumente de lucru in evaluarea si consilierea copilului - Teste proiective pentru copii
 
-           Desenul familiei – reprezentarea constelatiei familiale a copilului prin intermediul desenului familiei este considerata ca unul din cele mai bune teste proiective. Desenele reflecta ambianta familiala, rolurile, aliantele si factorii de stres si descrie cum se simte copilul fata de ceilalti membrii ai familiei. Testele desenului familiei permit copilului sa-si descrie intr-o maniera acceptabila perceptia lui asupra familiei.
-           CAT (Testul aperceptiv tematic pentru copii) – determina factorii care pot avea o legatura directa cu comportamentul unui copil intr-un grup, in scoala sau in gradinita sau in anumite cazuri acasa.
-           Fabulele Duss – se utilizeaza pentru a vedea fixarea copilului pentru unul din parinti sau independenta sa, pentru explorarea agresivitatii, culpabilitatii, pentru cunoasterea fricilor si dorintelor copilului.
-           Chestionar pentru parinti privind stilul educational – determina daca stilul educational este cicalitor, reactiv sau permisiv.
 
Cu ajutorul testelor proiective puteti intra in universul copiilor dvs., puteti afla ce-i bucura, ce-i sperie, ce-i intristeaza! Parintii vor pleca cu indrumari scrise pentru o buna conturare a imaginii de sine a copilului.
 
Atelier de comunicare, creativitate si lectura pentru copii: MAGIA POVESTILOR
In cadrul atelierului, copiii vor deprinde abilitati de comunicare, isi vor depasi timiditatea, frica de a vorbi in fata unui public, vor invata sa relationeze in cadrul grupului avand ca valori prietenia, cooperarea, pacea. De asemenea vor invata sa-si cunoasca si sa-si gestioneze propriile emotii, fapt important pentru viitorul acestor copii care vor deveni adolescenti, tineri si adulti si vor fi nevoiti sa se adapteze unui mediu social intr-o continua schimbare.
Atelierul este o alternativa sanatoasa si placuta de petrecere a timpului liber, educandu-i pe copii in sensul deprinderii gustului pentru lectura, stimulandu-le totodata imaginatia, creativitatea si sensibilitatea artistica. Dezbaterile pe marginea povestilor cu talc prezentate au ca scop deprinderea de catre copii a unor atititudini morale, sociale, a cresterii initiativei si independentei in actiune.
Adresabilitate: copii cu varsta intre 6 si 12 ani.
Data de desfasurare: saptamanal, martea, de la 10.30 la 12.00
Durata: 4 sedinte; 90 min/ sedinta
Pret: 40 lei/ sedinta (160 lei cele 4 sedinte)
Numar participanti: 4-14 participanti
 
 
Formare profesionala postuniversitara: Evaluarea si Consilierea Experientiala a Adultului, Copilului, Cuplului si Familiei –  SPER


Articole publicate pe DespreSuflet:

Adolescenta
     Efectele negative ale lipsei motivatiei si a increderii in sine in adolescenta

Autori independenti
     Poezii si Povesti Mozaic de emotii

Copil
     Cum sa fii aproape de copilul tau?

Imaginea de sine
     Cum se formeaza imaginea de sine?

Optimizare
     Art-terapie pentru adulti
     Comunicarea asertiva, o sansa de vindecare a relatiilor in familie

Stres
     Stresul, consecintele sale si cum il combatem

Workshop
     Atelier de comunicare, creativitate si lectura pentru copii: MAGIA POVESTILOR


Curs valutar


Indice masa corporala
Greutate [kg]
Inaltime [cm]


Gaseste-ne pe Facebook


Psihologie    Servicii Psihologice    Cabinete Psihologice    Asociatii Psihologice    Dezvoltare Personala    Biblioteca Online    Contact    Forum

Powered by SC REFRAMING SRL

Copyright 2021 DespreSuflet.
Toate drepturile asupra site-ului www.despresuflet.ro apartin SC REFRAMING SRL.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor din orice pagina a site-ului www.despresuflet.ro
este posibila numai cu acordul prealabil scris al SC REFRAMING SRL.
Pirateria intelectuala se pedepseste conform legii.

DespreSuflet Logo RSS        DespreSuflet Logo Sitemap               Psiholog in Bucuresti Logo