
Judet: Prahova
Localitate: Ploiesti
Zona / cartier: Ploiesti Centru
Adresa: str. Stefan Greceanu, nr. 3-5, bl. L1-L2, sc. L1, et. 2, ap. 2, interfon 02
Persoana contact: Psiholog Emilia Petrescu
Telefon: 0722.339.521
Email:
ema_petrescu@yahoo.com
Psiholog Emilia Petrescu apare in Registrul Unic al Psihologilor - partea I, editat de Colegiul Psihologilor din Romania, cod personal 09900, cu drept de libera practica in:
- Psihologie clinica, atestat de Comisia de Psihologie Clinica si Psihoterapie
- Consiliere psihologica - evaluarea si consilierea experientiala a copilului, adultului, cuplului si familiei, atestat de Comisia de Psihologie Clinica si Psihoterapie
Cabinet Individual de Psihologie Petrescu Emilia este acreditat de Colegiul Psihologilor din Romania, apare in Registrul Unic al Psihologilor – partea a II-a, cu numarul de inregistrare 1PH2376.
“Totul pleaca de la lipsa de iubire din vietile voastre, ea ar trebui sa se manifeste in tot ceea ce faceti, in familii, in activitatile pe care le desfasurati, pentru a va putea asigura existenta, fata de semenii vostrii, fata de animale, fata de pamantul care va gazduieste.”
“Calatorie printre stele”
Ema Petrescu
♦ Psihologie clinica
♦ Consilierea psihologica a copilului, adolescentului si a familiei.
♦ Atelier de comunicare, creativitate si lectura pentru copii: MAGIA POVESTILOR
Cabinetul va intampina cu urmatoarele servicii de consiliere psihologica:
- evaluarea si consilierea copilului si a familiei: modalitati de adaptare ale copilului la mediul familial si scolar, tipuri de relatii in familie, principalele conflicte interioare ale copilului, terapie pentru depasirea hiperactivitatii, anxietatii, timiditatii si diverselor manifestari psihosomatice ale copilului (greata, dureri abdominale, dermatite, dureri de cap, etc.)
Instrumente de lucru in evaluarea si consilierea copilului - Teste proiective pentru copii
- Desenul familiei – reprezentarea constelatiei familiale a copilului prin intermediul desenului familiei este considerata ca unul din cele mai bune teste proiective. Desenele reflecta ambianta familiala, rolurile, aliantele si factorii de stres si descrie cum se simte copilul fata de ceilalti membrii ai familiei. Testele desenului familiei permit copilului sa-si descrie intr-o maniera acceptabila perceptia lui asupra familiei.
- CAT (Testul aperceptiv tematic pentru copii) – determina factorii care pot avea o legatura directa cu comportamentul unui copil intr-un grup, in scoala sau in gradinita sau in anumite cazuri acasa.
- Fabulele Duss – se utilizeaza pentru a vedea fixarea copilului pentru unul din parinti sau independenta sa, pentru explorarea agresivitatii, culpabilitatii, pentru cunoasterea fricilor si dorintelor copilului.
- Chestionar pentru parinti privind stilul educational – determina daca stilul educational este cicalitor, reactiv sau permisiv.
Cu ajutorul testelor proiective puteti intra in universul copiilor dvs., puteti afla ce-i bucura, ce-i sperie, ce-i intristeaza! Parintii vor pleca cu indrumari scrise pentru o buna conturare a imaginii de sine a copilului.
Atelier de comunicare, creativitate si lectura pentru copii: MAGIA POVESTILOR
In cadrul atelierului, copiii vor deprinde abilitati de comunicare, isi vor depasi timiditatea, frica de a vorbi in fata unui public, vor invata sa relationeze in cadrul grupului avand ca valori prietenia, cooperarea, pacea. De asemenea vor invata sa-si cunoasca si sa-si gestioneze propriile emotii, fapt important pentru viitorul acestor copii care vor deveni adolescenti, tineri si adulti si vor fi nevoiti sa se adapteze unui mediu social intr-o continua schimbare.
Atelierul este o alternativa sanatoasa si placuta de petrecere a timpului liber, educandu-i pe copii in sensul deprinderii gustului pentru lectura, stimulandu-le totodata imaginatia, creativitatea si sensibilitatea artistica. Dezbaterile pe marginea povestilor cu talc prezentate au ca scop deprinderea de catre copii a unor atititudini morale, sociale, a cresterii initiativei si independentei in actiune.
Adresabilitate: copii cu varsta intre 6 si 12 ani.
Data de desfasurare: saptamanal, martea, de la 10.30 la 12.00
Durata: 4 sedinte; 90 min/ sedinta
Pret: 40 lei/ sedinta (160 lei cele 4 sedinte)
Numar participanti: 4-14 participanti
Formare profesionala postuniversitara: Evaluarea si Consilierea Experientiala a Adultului, Copilului, Cuplului si Familiei – SPER
Articole publicate pe DespreSuflet:Adolescenta Efectele negative ale lipsei motivatiei si a increderii in sine in adolescentaAutori independenti Poezii si Povesti – Mozaic de emotiiCopil Cum sa fii aproape de copilul tau?Imaginea de sine Cum se formeaza imaginea de sine?Optimizare Art-terapie pentru adulti Comunicarea asertiva, o sansa de vindecare a relatiilor in familieStres Stresul, consecintele sale si cum il combatemWorkshop Atelier de comunicare, creativitate si lectura pentru copii: MAGIA POVESTILOR