Logo DespreSuflet www.DespreSuflet.ro

Cabinet Individual de Psihologie - Gusoi Gabrielapsiholog-cabinet-psihologic-Cabinet Individual de Psihologie - Gusoi GabrielaJudet: Bucuresti
Localitate: Bucuresti
Adresa: Zona Universitate, str. Biserica Enei, nr. 2, bl. D2, sc. B, et. 3, ap. 28, sector 1
Persoana contact: Psiholog Gabriela Gusoi
Telefon: 0767.967.190
Email: gabriela_gusoi@yahoo.com
 
Psiholog Dorina Gabriela Guşoi apare in Registrul Unic al Psihologilor - partea I, editat de Colegiul Psihologilor din Romania, cod personal 14365, cu drept de libera practica in:
- Psihologie clinica, atestat de Comisia de Psihologie Clinica si Psihoterapie
- Psihoterapie integrativa, atestat de Comisia de Psihologie Clinica si Psihoterapie
 
Cabinet Individual de Psihologie Guşoi Dorina Gabriela este acreditat de Colegiul Psihologilor din Romania si este inscris in Registrul Unic al Psihologilor – partea a II-a, cu numarul de inregistrare 1VL4395.
 
Psiholog Dorina Gabriela Gusoi
•           Formare in Psihoterapie Sistemica pentru Copil-Cuplu-Familie
•           Licenta si master in psihologie clinica;
•           Formare in psihoterapie integrativa;
•           Program formare in terapia ABA si practica in autism;
•           Certificare - Pregatire didactica;

Servicii psihologice

•                Evaluare psihologica pentru Comisia de Evaluare a Persoanelor cu Handicap;
•                Evaluare nivel inteligenta, Scala GAF;
•                Psihoterapie individuala, de cuplu si familie;
•                Terapie suportiva, psihoterapia dependentelor ;
•                Consiliere si dezvoltare personala si de grup;
•                Consiliere parentala;
•                Consiliere psihologica in situatii de criza si terapie suportiva;
•                Interventie psihologica de scurta durata, centrata pe problema;
•                Programe psiho-educationale pentru scoli, institutii de plasament, de asistenta sociala etc.;
 
Despre mine
 
Inainte de toate, sunt om. Si sunt impotriva suferintei de orice fel, pentru ca ea nu este decat o optiune. Numai durerea este inevitabila. Mai departe, sunt psihoterapeut pentru ca mi-am dorit mereu sa cresc, sa cunosc si sa caut raspunsuri despre mine, despre lume, despre voi si despre noi. In practica mea, urmaresc sa aduc in lumina reflectoarelor contradictiile, barierele imaginare, gandurile nocive si sa sustin reinventarea acolo unde ruinele trecutului au creat existenta dezarmanta ce le conduce astazi pasii clientilor spre cabinet. In ceea ce ii priveste pe ei, imi place sa-i asigur ca psihologul nu este pentru cei bolnavi ci pentru cei intelepti, pentru cei care vad dincolo de etichete si au puterea sa recunoasca atunci cand au nevoie de ajutor, dezvoltare personala, sustinere, imbunatatirea unor stari sau, poate, doar ascultare, pentru cei care vor sa fie arhitectii si sculptorii propriilor vieti.    
                                           
Ce se intampla cu fiecare om la finalul terapiei? Isi constientizeaza resursele, se vede pe sine in oglinda si nu imagini deformate de ruminatii irationale, de pareri colective si experiente subiective, renunta sa mai caute fericirea si si-o creeaza, isi savureaza excesele controlate si se elibereaza de regret, iar eu…iar eu traiesc cu bucurie şi mandrie fiecare succes. Asadar, va invit sa experimentati bucuria autocunoasterii, sa nu mai pierdeti nicio clipa sansa de a va raporta la ceilalti si la traseul vietii dumneavoastra in mod matur si asumat.
 
Despre psihoterapie: Primul ajutor emotional
 
Deseori am fost intrebata ce inseamna psihoterapia  de fapt, si cum se desfasoara o sedinta de terapie. Oamenii au deja cateva pareri despre acest demers, formate prin intermediul filmelor si al celor care au frecventat un psiholog. ”Acolo vorbesti, ii intrebi, asculti…si ce le spui? De exemplu, daca eu iti cer un sfat in privinta…?” Ei bine, raspunsul nu este cel asteptat. Zambesc si spun ca, aparent, lucrurile stau mai mult sau mai putin in acest fel, dar ma bucur ca sunt intrebata. De fapt, eu ofer primul ajutor. Da, primul ajutor emotional. La fel de important ca si cel fizic. Daca ”am ajuns” mai tarziu, pot oricand resuscita omul din fata mea, ii pot pune un pansament diferit de orice a avut pana acum, din cu totul alt ”material” decat cel al prietenilor, rudelor si celor la  care a apelat pana atunci. Mai mult decat atat, il voi invata sa isi ingrijeasca singur ranile, mai tarziu, in absenta mea. De ce? Pentru ca nu, nu te pot sfatui, dragul meu cititor. Experienta mea imi apartine, a ta este cunoscuta doar de tine. Nu as putea juca rolul atoatestiutorului, asa cum nu am o reteta pregatita pentru un caz anume, dar te-as putea asculta cu sensibilitate, fara a te incuraja in gasirea vinovatilor, fara a-ti spune ca va fi bine, ci, din contra, te voi sustine in exprimarea libera, autentica, dandu-ti ocazia sa gasesti tu cele mai bune raspunsuri. Ai putea chiar sa schimbi intrebarea ! Nu te-ai gandit la asta pana acum, nu? Poate ai cautat raspunsuri pe drumuri anevoioase, ale caror indicatoare nu ti-au fagaduit prea mult. Totusi, erau singurele pe care le cunosteai, si parea mai putin riscanta calatoria.
Sigur, dupa acest prim ajutor, despre care am amintit, raman sa te insotesc pe noul drum. O modalitate prin care pot descrie cel mai bine relatia noastra, este o metafora invatata in scoala, despre diferenta intre a petrece timp cu un psihoterapeut si a petrece timp cu un prieten:
”A petrece timp cu un psihoterapeut este ca si cand ai fi in bucatarie impreuna cu el si  ai curata legumele impreuna cu el, ai taia ceapa impreuna cu el (de-asta plangem uneori), ai curata cartofii, ai spala vasele, chiuveta si farfuriile impreuna cu el, ai strange gunoiul si apoi ai pregati mancarea ta impreuna cu el, ai aseza masa frumos masa impreuna cu el. Insa, atunci cand masa e gata, tu te asezi la masa vietii tale si te hranesti impreuna cu prietenul tau, cu iubita sau iubitul tau, cu familia ta.
Psihoterapeutul ramane in bucatarie.
Pe el il lasi in bucatarie, la coada cratitei existentiale, el nu sta la masa ta si nu gusta din fructele actiunii sale pentru tine.
Asta-i tot. Nu exista altceva decat sfarsitul terapiei.”
Cam asa...
 
Cu prietenie,
Psih. Gabriela Gusoi


Articole publicate pe DespreSuflet:

Depresie
     Din depresie in…depresie. (18.08.2014)

Emotii
     Suferinta emotionala si bolile fizice. Psihologul si medicul. (22.04.2015)

Familie
     Cum gestionez conflictul dintre copilul meu si parintele vitreg? (13.10.2016)
     Familia si tiparele de atasament: "Aschia nu sare departe de trunchi" (08.09.2014)
     Test proiectiv: Desenul familiei (18.08.2014)
     Ramanem impreuna de dragul copilului! Divortul emotional. (14.08.2014)

Imaginea de sine
     Ai curajul sa fii tu? (25.01.2016)

Practica psihologica
     Program practica psihologica studenti - psihologie clinica si psihoterapie (03.10.2014)

Vise
     Interpretarea viselor in psihoterapie (18.08.2014)


Curs valutar

21.08.2017

1 EUR 4.5881
1 USD 3.9079

Indice masa corporala
Greutate [kg]
Inaltime [cm]


Gaseste-ne pe Facebook


Psihologie    Servicii Psihologice    Cabinete Psihologice    Asociatii Psihologice    Dezvoltare Personala    Biblioteca Online    Contact    Forum

Powered by SC REFRAMING SRL

Copyright 2017 DespreSuflet.
Toate drepturile asupra site-ului www.despresuflet.ro apartin SC REFRAMING SRL.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor din orice pagina a site-ului www.despresuflet.ro
este posibila numai cu acordul prealabil scris al SC REFRAMING SRL.
Pirateria intelectuala se pedepseste conform legii.

DespreSuflet Logo RSS        DespreSuflet Logo Sitemap               Psiholog in Bucuresti Logo