Logo DespreSuflet www.DespreSuflet.ro

ASOCIATII
PSIHOLOGICE


ALEGE
UN JUDET:Afla noutatile!
Aboneaza-te la newsletter

Email-ul tau:Asociatia Romana de Terapii Expresivepsiholog-cabinet-psihologic-Asociatia Romana de Terapii ExpresiveJudet: Bucuresti
Localitate: Bucuresti
Adresa: str. Maltopol nr. 23, etaj 3, sector 1
Persoana contact 1: Psiholog Mihai Albu
Mobil 1: 0744.236.205
Email: formare@igb.ro
Website: http://www.igb.ro
 
► Despre A.R.T.E.
 
Asociatia Romana de Terapii Expresive A.R.T.E. este o organizatie non-guvernamentala ce s-a constituit in anul 2010 in baza Ordonantei Guvernului nr. 26/2000, datorita  atat entuziasmului celor trei fondatori (Mihai Albu, Loredana Mitrut si Mariana Radu-Piuk), cat si necesitatilor concrete din Romania. Plecand de la domeniului art-terapiei si al muzico-terapiei, treptat, datorita necesitatilor, domeniul de interes al asociatiei s-a extins la nivelul terapiilor expresive (terapii efectuate prin metode si tehnici expresive: desen, pictura, modelaj, sunete, muzica, miscare corporala, dans, etc) si a gestalt terapiei integrative (prin proiectul sau – IGB). Art terapia este folosita in domeniul consilierii sociale si de viata, in formarea adultilor, in consultanta si coaching creativ, in profilaxie si reabilitare, in psihosomatica, in geriatrie si insotirea paliativa, in stimularea dezvoltarii si in team building.

Servicii oferite:

► Asa cum este mentionat si in statutul Asociatiei Romane de Terapii Expresive, scopul organizatiei consta in raspandirea si promovarea in Romania a art-terapiei, muzico-terapiei, terapiei prin miscare si dans, a terapiilor expresive si a gestalt terapiei integrative, in stabilirea standardelor profesionale si ocupationale in Romania pentru domeniile art-terapiei, muzico-terapiei, terapiei prin miscare si dans, a terapiilor expresive si a gestalt terapiei integrative, in furnizarea de programe de formare profesionala in domeniile art-terapiei, muzico-terapiei, terapiei prin miscare s dans, a terapiilor expresive si a gestalt terapiei integrative, precum si in accesarea, elaborarea, sprijinirea, promovarea, realizarea si/sau participarea la derularea programelor nationale, transfrontaliere si europene, in domeniile de interes ale asociatiei.
 
► Misiunea Asociatiei Romane de Terapii Expresive este de completare a serviciilor medicale si de asistenta sociala existente in Romania si de formare de specialisti in domeniul art terapiei, al terapiilor expresive si a gestalt terapiei integrative. 
 
► Din experienta A.R.T.E. de pana acum putem enumera faptul ca din 2010 organizam singura formare profesionala de lunga durata (2 ani) in art terapie Phronetik® ® din Romania in colaborare cu profesori formati in cadrul Wiener Schule fur Kunsttherapie, Viena, Austria. Suntem deja la a patra generatie si am obtinut acreditarea A.R.T.E. din partea Colegiului Psihologilor, ca institutie ce organizeaza formare, iar programul formativ in art terapie Phroentik este si el acreditat de catre COPSI ca formare de baza. Din septembrie 2014 se deruleaza un program de formare continua in terapie prin dans si miscare, acreditat de Colegiul Psihologilor. Din februarie 2018 organizam singura formare in Gestlat terapie integrariva din Romania cu o echipa de formatori din Austria.
 
► A.R.T.E. a colaborat cu Fundatia Internationala pentru Copii si Familie "Dr. Alexandra Zugravescu" in cadrul unui proiect avand ca beneficiari copii hipoacuzici din cadrul Centrului scolar nr. 3.Unul din contractele de colaborare reprezentative ale A.R.T.E. este contractul de parteneriat cu Asociatia Invingem Autismul (A.I.A.), contract care vizeaza furnizarea unui cadru general de colaborare intre A.R.T.E. si A.I.A., ceea ce conduce la oferirea de sesiuni de art terapie individuala si de grup copiilor si tinerilor cu tulburari din spectrul autist, precum si la diseminarea informatiilor, metodelor si tehnicilor de aplicare a art terapiei catre profesionistii din domeniul autismului.
 
► De asemenea, mentionam faptul ca in cursul anului 2015, A.R.T.E. in calitate de aplicant a implementat impreuna cu Icelandic Art Therapy Association “I.A.T.A.” din Islanda, in calitate de partener, proiectul „Aplicarea Art Terapiei in lucru cu copii si tineri aflati in situatii de risc”, proiect finantat prin Fondul pentru relatii bilaterale la nivel national Apelul II, Masura II, Domeniul prioritar „Copii si tineri aflati in situatii de risc”.
In 2017 am derulat proiectul „Contureaza viitorul – art terapie Phronetik® ®”. Proiectul a fost sprijinit de Fundatia pentru Comunitate si MOL Romania prin Programul MOL pentru Sanatatea Copiilor si implementat de catre A.R.T.E.


Articole publicate in forumul DespreSuflet:

Formare
     Formare profesionala de baza/complementara in psihoterapie: Metoda Gestalt terapie integrativa (11.08.2017)
     Formare in art terapie Phronetik (09.01.2019)

Psihoterapii umanist-existentiale-experientiale
     Atitudinea terapeutului gestaltist (11.08.2017)

Workshop
     Am voie sa fiu cel/cea care sunt - Si voi deveni cel/cea care pot fi. (11.08.2017)


Curs valutar


Indice masa corporala
Greutate [kg]
Inaltime [cm]


Gaseste-ne pe Facebook


Psihologie    Servicii Psihologice    Cabinete Psihologice    Asociatii Psihologice    Dezvoltare Personala    Biblioteca Online    Contact    Forum

Powered by SC REFRAMING SRL

Copyright 2019 DespreSuflet.
Toate drepturile asupra site-ului www.despresuflet.ro apartin SC REFRAMING SRL.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor din orice pagina a site-ului www.despresuflet.ro
este posibila numai cu acordul prealabil scris al SC REFRAMING SRL.
Pirateria intelectuala se pedepseste conform legii.

DespreSuflet Logo RSS        DespreSuflet Logo Sitemap               Psiholog in Bucuresti Logo