Logo DespreSuflet www.DespreSuflet.ro

Tulburarea obsesivo-compulsiva postpartumDupa ce dau nastere unui copil, unele mame in loc sa se simta bine in preajma noului-nascut au tendinta de a evita din ce in ce mai mult contactul cu acesta. Ele justifica aceste evitari prin starea de bine a copilului atunci cand nu sunt prezente.
Mai putin vorbesc despre gandurile intruzive care apar din ce in ce mai des cand se afla in preajma copilului. Le este teama ca vor fi judecate si etichetate ca pericol pentru propriul copil.
Obsesiile care insotesc comportamentele de evitare (nu intra in camera bebelusului, refuza sa-l hraneasca, nu accepta sa-l ia in brate, nu-l alinta cand plange) sunt ganduri, idei, impulsuri sau imagini in care se "vad" fie ca arunca bebelusul de la fereastra, fie ca-l otravesc, ca-l scapa din brate, ca-l injunghie sau ca-l agreseaza sexual. [...] continuare "Tulburarea obsesivo-compulsiva postpartum"
 

Obsesii

Obsesii - 7 articoleCurs valutar


Indice masa corporala
Greutate [kg]
Inaltime [cm]


Gaseste-ne pe Facebook


Psihologie    Servicii Psihologice    Cabinete Psihologice    Asociatii Psihologice    Dezvoltare Personala    Biblioteca Online    Contact    Forum

Powered by SC REFRAMING SRL

Copyright 2021 DespreSuflet.
Toate drepturile asupra site-ului www.despresuflet.ro apartin SC REFRAMING SRL.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor din orice pagina a site-ului www.despresuflet.ro
este posibila numai cu acordul prealabil scris al SC REFRAMING SRL.
Pirateria intelectuala se pedepseste conform legii.

DespreSuflet Logo RSS        DespreSuflet Logo Sitemap               Psiholog in Bucuresti Logo