Logo DespreSuflet www.DespreSuflet.ro

Puterea vindecatoare a gandirii pozitive


Atunci cand simti ca viata ta devine grea si dificil de parcurs este probabil un semn ca mergi impotriva propriilor convingeri sau ca ai intrat intr-o sfera a gandirii negative care iti contureaza o mare parte din ariile existentei. Astfel, esti purtat/a pe aripile ego-ului care, prin tipare mentale caracteristice anxietatii, are tendinta sa mentina frica si spaima, supararea si neputinta, pentru a satisface doar anumite parti ancestrale ale creierului, dar nu si pe tine, ca intreg.

Ai experimentat, probabil, cat de greu trece o zi in care gandesti intr-un mod negativ sau simti intr-o maniera negativa. Intreg universul concureaza pentru a-ti mentine starea pe care tu “alegi” sa o traiesti. Se poate, deci, sa faci demersuri spre a-ti schimba “status-ul” dintr-unul negativ intr-unul pozitiv, preluand controlul asupra ego-ului, gandirii si simtirii.

Un prim pas ar fi atitudinea recunoscatoare. A fi multumit de la primele ore ale diminetii iti dicteaza practic desfasurarea intregii zile de pe un punct de putere si pace, pentru ca atunci cand te simti bine, esti pozitiv si poti gasi mai repede solutii in fata situatiilor cotidiene, stresante cateodata, si provocatoare mereu.

Iti propun sa incepi o noua viata prin a-ti face un cadou imens in fiecare zi: exprimarea recunostintei fata de toate lucrurile pe care le apreciezi, vezi, iubesti, chiar si pentru cele pe care nu le prea adori, dar care au fost create de catre tine pentru o mai buna dezvoltare si cunoastere personala. Pentru ca... nu sunt oare greutatile factorii care ne propulseaza sa gasim solutii, sa mergem mai departe, practic sa evoluam?

Iti propun sa iti faci o agenda a recunostintei, in care sa-ti notezi pe parcursul zilei, de la primele ore ale diminetii, atat cat timpul sau dragostea de sine iti permit, toate lucrurile pentru care esti recunoscator/oare. In timp, acest exercitiu de admiratie si de recunostinta are darul de a te vindeca de vechile tipare ale gandirii negative care te tineau captiv/a intr-o stare de insatisfactie sau dezamagire personala.

Al doilea pas pe care iti propun sa il urmezi, pentru optimizarea personala si linistea interioara, este sa iti notezi in fiecare zi toate gandurile sau situatiile care iti produc dificultate si sa incerci sa le transformi in afirmatii pozitive. S-a demonstrat ca in timp, folosind seturi de afirmatii pozitive, iti poti vindeca multe aspecte personale din arii precum: sanatatate, relatii personale, stima de sine, iubire de sine, iertare de sine etc.

Articol realizat de Simona Druncea, psiholog

Gandire

Gandire - 14 articole

Psihologie - Citeste si...Curs valutar


Indice masa corporala
Greutate [kg]
Inaltime [cm]


Gaseste-ne pe Facebook


Psihologie    Servicii Psihologice    Cabinete Psihologice    Asociatii Psihologice    Dezvoltare Personala    Biblioteca Online    Contact    Forum

Powered by SC REFRAMING SRL

Copyright 2023 DespreSuflet.
Toate drepturile asupra site-ului www.despresuflet.ro apartin SC REFRAMING SRL.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor din orice pagina a site-ului www.despresuflet.ro
este posibila numai cu acordul prealabil scris al SC REFRAMING SRL.
Pirateria intelectuala se pedepseste conform legii.

DespreSuflet Logo RSS        DespreSuflet Logo Sitemap               Psiholog in Bucuresti Logo