Logo DespreSuflet www.DespreSuflet.ro

De ce sa spunem "Nu" copilului?Pentru ca fara acest "nu", lasat liber, de capul lui, copilul se pierde in confuzia propriilor impulsuri, fiind astfel condamnat sa traiasca o serie de esecuri si suferinte.
Prezenta unui adult in viata lui care sa stie cum si cand sa spuna "nu" copilului, usureaza pastrarea si continuarea liniei /traseului de dezvoltare a copilului. Altfel spus, in locul unui imperios "Ai sa faci asa pentru ca asa trebuie!" ar fi indicat un "Ar fi mai potrivit sa faci asta, pentru ca te-ar ajuta mai mult sa...".
Totodata autoritatea parentala nu e totuna cu o forma de abuz fizic sau psihic, nu e o forma de agresare a copilului, ci mai degraba o atitudine de fermitate clara si sustinuta care sa-i dea  
de inteles copilului ca parintele este adultul, persoana matura din casa care a trecut prin experientele copilului si poate lua deciziile cele mai potrivite si nu invers. Inversarea rolurilor nu duce altundeva decat la transformarea copilului in "copilul-rege" cu autoritatea in mana. Asta nu presupune, desigur, sa-i luati dreptul copilului de a experimenta diverse lucruri. [...] continuare "De ce sa spunem "Nu" copilului?"

Educatie

Educatie - 4 articoleCurs valutar

22.09.2023

1 EUR 4.9675
1 USD 4.6709

Indice masa corporala
Greutate [kg]
Inaltime [cm]


Gaseste-ne pe Facebook


Psihologie    Servicii Psihologice    Cabinete Psihologice    Asociatii Psihologice    Dezvoltare Personala    Biblioteca Online    Contact    Forum

Powered by SC REFRAMING SRL

Copyright 2023 DespreSuflet.
Toate drepturile asupra site-ului www.despresuflet.ro apartin SC REFRAMING SRL.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor din orice pagina a site-ului www.despresuflet.ro
este posibila numai cu acordul prealabil scris al SC REFRAMING SRL.
Pirateria intelectuala se pedepseste conform legii.

DespreSuflet Logo RSS        DespreSuflet Logo Sitemap               Psiholog in Bucuresti Logo