Logo DespreSuflet www.DespreSuflet.ro

Autosabotarea - inamicul din umbraAutosabotarea este atitudinea predominanta a constiintei de a strica, de exemplu, o zi perfecta sau cea mai frumoasa bucurie a unei persoane, prin aparitia din senin a unui sens complet opus de raportare la un obiect, o situatie sau o persoana.
Astfel, persoana, in loc sa se bucure de frumoasa excursie in Hawai, de exemplu, urmareste cusururi si defecte ale tuturor aspectelor ce tin de calatorie, se angajeaza in situatii periculoase: isi pierde pasaportul, se rataceste prin oras, isi luxeaza o glezna etc.. 
Ori, in incercarea de a face o impresie cat mai buna in fata unei cunostinte, persoana "reuseste", de fapt, sa se angajeze intr-o discutie care o dezavantajeaza total, devenind tinta celor mai umilitoare experiente. Aceasta ajunge, din senin, sa se minimalizeaza si ofera ocazia de a fi devalorizata. Cert este faptul ca, pentru o astfel de persoana, fericirea, bucuria sau clipele de liniste nu pot fi savurate la maxim. [...] continuare "Autosabotarea - inamicul din umbra"

Conduita

Conduita - 22 articoleCurs valutar

29.11.2023

1 EUR 4.9726
1 USD 4.5313

Indice masa corporala
Greutate [kg]
Inaltime [cm]


Gaseste-ne pe Facebook


Psihologie    Servicii Psihologice    Cabinete Psihologice    Asociatii Psihologice    Dezvoltare Personala    Biblioteca Online    Contact    Forum

Powered by SC REFRAMING SRL

Copyright 2023 DespreSuflet.
Toate drepturile asupra site-ului www.despresuflet.ro apartin SC REFRAMING SRL.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor din orice pagina a site-ului www.despresuflet.ro
este posibila numai cu acordul prealabil scris al SC REFRAMING SRL.
Pirateria intelectuala se pedepseste conform legii.

DespreSuflet Logo RSS        DespreSuflet Logo Sitemap               Psiholog in Bucuresti Logo