Logo DespreSuflet www.DespreSuflet.ro

Caracteristicile psihologice ale echipei de lucru eficienteOrice echipa pune problema unui echilibru, ceea ce nu se refera la a fi constituita din persoane bine echilibrate, ci la echilibrul dintre membrii sai componenti, intre profilele lor de personalitate.

Cu alte cuvinte, o echipa trebuie sa coopteze persoane care pot contribui cu diferite calitati si trasaturi necesare pentru realizarea obiectivelor sale, fara a le dubla pe cele deja existente.
Toate aceastea deoarece, unele dintre slabiciunile membrilor pot fi ingradite, iar calitatile lor utilizate la maximum in obtinerea eficientei.

Din acest punct de vedere, fiecare membru poate indeplini un anumit rol, potrivit conceptiei lui R.M. Belbin in lucrarea “Team-Roles at Work” (Butterworth Heinemann, Oxford, 1993). Utilitatea practica a acestei clasificari a dovedit ca este perfect ancorata in realitate si in acelasi timp perfectibila.

Iata care pot fi profilele psihologice ale persoanelor care indeplinesc diferite roluri in cadrul echipei; in acest sens mentionez faptul ca descrierea efectuata de catre Belbin este adaptata personal, specificului romanesc: [...] continuare "Caracteristicile psihologice ale echipei de lucru eficiente"

Cariera

Cariera - 34 articoleCurs valutar


Indice masa corporala
Greutate [kg]
Inaltime [cm]


Gaseste-ne pe Facebook


Psihologie    Servicii Psihologice    Cabinete Psihologice    Asociatii Psihologice    Dezvoltare Personala    Biblioteca Online    Contact    Forum

Powered by SC REFRAMING SRL

Copyright 2022 DespreSuflet.
Toate drepturile asupra site-ului www.despresuflet.ro apartin SC REFRAMING SRL.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor din orice pagina a site-ului www.despresuflet.ro
este posibila numai cu acordul prealabil scris al SC REFRAMING SRL.
Pirateria intelectuala se pedepseste conform legii.

DespreSuflet Logo RSS        DespreSuflet Logo Sitemap               Psiholog in Bucuresti Logo