Organizator: Holotron
Data: 23-24.Ian. / 20-21 / 27-28 Feb. 2010
Locatia: Bucuresti
Durata: week-end
Pret: participare in asistenta - gratuit; participare pentru a lucra o tema personala 150 de lei / week-end
E-mail: contact@loreley-nedelcu.com
Tel: 0735-393.984
Un astfel de atelier de constelatii familiale se desfasoara intr-un sfarsit de saptamana. Capacitatea maxima a salii este de 20 de persoane, din care 14 participanti vor lucra tema aleasa prin metoda constelatiilor familiale si ceilalti participanti ofera asistenta. Programul este dupa cum urmeaza:
Sambata si duminica:
Sosire
Scurta introducere
Sesiune de lucru cu metoda constelatiilor familiale
Pauza de cafea
Pauza de pranz
Pauza de cafea
Sesiune de intrebari
Inceput de an... tot intr-un inceput de an, dar trecut, am participat pentru prima data la un atelier de Constelatii familiale, o sesiune de week-end... stiam foarte putine despre aceasta metoda... stiam ca este o integrare interesanta a mai multor orientari psihologice... fenomenologica, energetica, transgenerationala, implicatii psihanalitice, elemente de psihodrama si multe altele imbinate... greu de imaginat fara participare, doar este fenomenologica...
...imi purtam piciorul in gips si ma deplasam in carje... intru in sala... scaune aranjate in cerc... vreo douazeci... cutii cu servetele pe jos... imi spun in sinea mea... ce bine ca nu sunt pe lista celor ce isi vor lucra o constelatie... ce bine ca sunt pe lista cu persoane in asistenta... si rad in sinea mea...
...incepe atelierul... dupa transmiterea unor informatii si reguli administrative si dupa o scurta introducere in metoda... prima persoana aleasa dintre cei inscrisi pe lista de lucru, transmite facilitatoarei formularea temei de lucru...
[temele sunt foarte variate: de la evolutie, dezvoltare personala, tendinta de amanare, indecizie, frica, tristete, stare de boala, adictii, sentimentul neimplinirii, conflicte, tendinta de autosabotare, esec si multe altele si pana la teme ce, aparent apartin si se manifesta in alte medii, cum ar fi cel organizational]
... tema persoanei selectate... furia... urmeaza un schimb scurt de intrebari si raspunsuri legate de un anume tip de eveniment cu implicatii in sistemul de familie
[dintre tipurile de evenimente cu implicatii in sistemul de familie fac parte: moarte prematura, crima, sinucidere, abuz, excluderi din familie, avorturi, dezmosteniri, dizabilitati, secrete de familie si altele similare]
... Facilitatoarea pare patrunsa de ceva... subit, brusc... parca de undeva din univers, primise o informatie, poate o intuitie puternica, poate ca o conectare la o baza de date nevazuta a inconstientului colectiv... facilitatoarea pare lamurita, eu nu...
...Invita persoana sa aleaga reprezentanti pentru anumiti membri din familie, sa-i pozitioneze asa cum simte ea ca sunt ei in relatii acum... persoana este invitata sa aleaga un reprezentant pentru ea insasi... se indreapta catre mine... ceva ma facuse sa simt ca va veni la mine... intuitie?!... purtam piciorul in gips din cauza unui moment de ... furie... dar ea nu stia...
...Ma ridic... sunt pozitionata intr-un anumit loc... in cateva momente, surprind in interiorul meu trairi care au aparut brusc, subit... de unii reprezentanti imi vine sa ma apropii, de altii sa fug si pe altii parca-mi vine sa-i lovesc... desi nu ii cunosc... desi nu-mi erau antipatici de la prima vedere in grup... uau... chiar se petrece un fenomen...
...in cadrul interventiei facilitatoarei prin oferirea de mesaje – nu intamplator sunt numite mesaje in limbajul sufletului – intre mine, ca reprezentant, si un alt reprezentant, am prins si utilitatea cutiilor cu servetele... o citez pe facilitatoare, care spunea despre prima ei experienta cu constelatiile de familie: „am inceput sa plang sambata dimineata si am terminat duminica seara”... vad acele-mi lacrimi ca o [re]punere in contact, o aducere in constiinta, dar si o componenta a armonizarii... si pentru persoana pe care o reprezentam, dar si pentru mine...
Spor si zbor,
Loreley...