Astfel, dupa hindusi, visele sunt clasificate in trei categorii:
• Visele Profetice (cele care isi gasesc interpretarea in evenimentele viitoare)
• Visele Comune (survenite atunci cand creierul nostru isi continua activitatea de peste zi ca incercare de rezolvare a unei dileme, ori ca urmare a unor stimuli puternici, de regula vizuali)
• Visele Alarma (de regula repetitive, ca urmare a unei disfunctii survenite in organismul persoanei in cauza)
Trecand peste primele doua categorii, ne vom ocupa mai atent de visele de Tip Alarma, ca mesaje onirice care de regula previn asupra unei disfunctii organice, cu referirile necesare asupra organului vizat.
Din acest punct de vedere, sistemul hindus a divizat aceasta categorie a viselor alarma in cinci clase, fiecare dintre acestea gasindu-si o asociere cu unul dintre cele cinci organe vitale ale omului, astfel:
• Inima
• Plamanii
• Rinichii
• Splina
• Ficatul
Functionarea anormala a unuia dintre aceste organe activeaza imagini in subconstient care sunt transmise creierului in imagini diversificate, de cele mai multe ori ciudate, terifiante ori inexplicabile.
Afectiuni ale inimii – Tulburarile intervenite in buna functionare a cordului pot determina vise inspaimantatoare: vise cu fantome, cu morti, monstrii, chipuri care inspira groaza, foc, sange, incendii.
Afectiuni ale Plamanilor - Ca semn a proastei functionari a plamanilor si oxigenare insuficienta a=2 0creierului, bolnavul poate visa : lupte, arme, calatorii dificile, plimbari de tip labirint, mare, soldati, politisti, noroi mult (adesea asociat si cu aparitia in organism a unei tumori),imposibilitatea miscarii (adesea si ca semn a unei probleme circulatorii).
Afectiuni ale rinichilor – Datorita problemelor intervenite in buna functionare a rinichilor sau ca urmare a blocajului unui canal renal, bolnavul poate avea adesea vise in care : se ineaca, este prins de un torent de apa, viseaza furtuna, depune eforturi puternice sa inoate, etc.
Afectiuni ale splinei – Proasta functionare a splinei poate da nastere la vise, cum ar fi: muzica, sarbatori, festinuri, mese imbelsugate, dans, uneori dispute si lupte, certuri sentimentale. Visele in care apar mesele imbelsugate tin totusi de stomac si apar de regula in cazul ulcerelor ori gastritelor.
Afectiuni ale ficatului – Padurile de nepatruns, muntii, prapastiile, pantele abrupte, iarba, vegetatia in special, ii caracterizeaza pe cei care au suferinte hepatice.
Pe langa aceste categorii, apar insa si referiri cu privire la unele anomalii legate de circulatia sangelui si suferinte astmatice. Cei care sufera de probleme ale circulatiei, viseaza adesea ca nu pot alerga sau ca nu se pot misca intr-o situatie limita. Acest tip de vise pot fi si semnul unei paralizii.
Bolnavii de astm viseaza cu o frecventa destul de mare spanzuratoare, asasini, cutite, strangulare, izvoare murmuratoare, cascade.
Si iarasi, visele in clisee, visele suprapuse, fara logica pot fi semnul unei anemii avansate ori a unui stress foarte puternic.
Avand astfel in vedere frecventa cu care se repeta un vis ori daca visele abordeaza aceleasi imprejurari, ori decoruri cu elemente similare, este lesne de inteles ca ceva nu este in regula cu persoana careia ii sunt dezvaluite aceste simboluti onirice.
Hindusii obisnuiesc sa spuna " O persoana sanatoasa are vise frumoase"….si oare, nu este adevarat…?
Sursa: ezoteric
Multa sanatate!
Alte subiecte postate de CONSTANTA VASILE
AGRESIVITATEA LA COPII
AGRESIVITATEA VERBALA
COMPORTAMENTUL VIOLENT LA ELEVI
VIOLENTA VERBALA, NON-VERBALA SI FIZICA ASUPRA FEMEILOR
VIOLENTA DOMESTICA
AGRESIVITATEA LA COPII
AGRESIVITATEA VERBALA
COMPORTAMENTUL VIOLENT LA ELEVI
VIOLENTA VERBALA, NON-VERBALA SI FIZICA ASUPRA FEMEILOR
VIOLENTA DOMESTICA