"Un zambet nu costa nimic dar face multe!"
Inteleptii timpurilor au spus:
Chamfort:
"Dintre toate zilele, pierduta e aceea in care nu ai ras."
Arcadie Percek:
"Rasul reprezinta o supapa de siguranta a vietii."
Voltaire:
"Sa radem, caci pana la urma cu asta ne alegem."
Beaumarchais:
"Ma gandesc sa rad, ca sa nu fiu silit sa plang."
Victor Hugo:
"Rasul e ca soarele, alunga iarna de pe chipul oamenilor."
Cand omul rade, simte bucuria de a trai, iar in sistemul lui nervos se produc transformari care determina cresterea rezistentei la stresul nervos, alina durerile, creeaza buna dispozitie, aduce calm, relaxare, o stare de bine general. Daca bolnavii rad, practica umorul si sunt in permanet cu zambetul pe buze, se vor vindeca mult mai repede.
5 minute de ras sanatos inlocuiesc 40 de minute de odihna.
Pacienti si doctori gasesc rasul ca fiind una dintre cele mai usoare si eficiente modalitati de insanatosire si mentinere a sanatatii. Rasul impreuna cu prietenii sau alte persoane poate fi un antidot pentru stres.
Rasul e cel mai sigur examen al sufletului omenesc. Niciodata firea omului nu se dezvaluie mai deplin ca atunci cand rade. Uneori e foarte greu sa dibuiesti caracterul cate unui om, dar e de ajuns sa-l surprinzi o singura data razand sincer si brusc, si atunci caracterul lui iti apare ca lumina zilei - spune unul dintre cei mai fini psihologi ai firii umane, Feodor Mihailovici Dostoievski.
Rasul este un bun mijloc de comunicare, dar si o modalitate de relaxare si eliminare a unor tensiuni launtrice. El poate fi declansat reflex – de exemplu, la un simplu gadilat – sau poate fi produs de un stimul psihic sau emotional. Astfel, se stie ca frica sau depresia scad forta musculara si capacitatea de a face efort.
Psihoterapia prin ras este indicata atat in spitale si clinici cat si acasa, si oricand este posibil, printre efectele si calitatile rasului pot fi enumerate:
• apropie oamenii, dezvolta sociabilitatea si elimia starile de stres create;
• destinde spiritul, stimuleaza creativitatea si reduce anxietatea;
• atenueaza durerea, are un efect benefic pentru psihic ;
• creste libidoul si are efect benefic asupra sistemului imunitar;
• are efectul unui masaj eficient asupra muschilor abdominali, faciali si a altor muschi;
• actionand asupra diafragmei, imbunatateste respiratia si provoaca relaxarea;
• creeaza in fiinta umana o mentalitate pozitiva care ii da psihologia de invingator;
Studiile medicale efectuate in SUA, Anglia, Franta, Japonia, Rusia, China au aratat ca terapia prin ras amelioreaza sau vindeca : insomnia, anxietatea, nevoroza, depresia, artritele, reumatismele si chiar unele forme ale cancerului.
Rasul fiziologic, condimentat cu simtul umorului, ii ofera omului posibilitatea de a cunoaste importanta cuvantului ca o componenta in arta de a trai.
Daca rasul propriu zis si umorul, ca o componenta care il produce, nu ne pot scuti total de stres, de necazuri si tristete, ele vor reprezenta un medicament ce are rolul de a elimina frica, starile psihice negative si, aducand calmul, provoaca destindere si relaxeaza.
Rasul actioneaza asupra proceselor de respiratie, reprezinta o adevarata gimnastica de inviorare si se constata ca atunci cand zambesti sau razi, muschii fetei umane trimit in creier impulsuri care determina calmarea sistemului nervos. Studiile au aratat ca rasul actioneaza asupra pielii si ca un bun masaj si realizeaza o relaxare a muschilor.
Zambetele si rasul cu pofta incep sa fie pe cale de disparitie.
Eu nu am sa te indemn sa fii ne-Serios CI DOAR SA-TI IEI VIATA IN SERIOS SI SA ZAMBESTI.
Odata cu venirea lui Mos Nicolae a inceput sezonul cadourilor de sarbatori.
Fiecare ne gandim la cadourile pe care le avem de facut, unii ne intrebam daca sau ce cadouri vom primi. In acest context eu iti fac urmatoarea propunere: Fa-ti tu un cadou pentru aceste sarbatori:
Daruieste-ti cel putin un zambet zi de zi. Vei fi mai optimist, mai voios, mai rezistent, dar si o companie mai placuta pentru cei dragi.
Iti doresc sa te numeri printre cei care aleg sa-si daruiasca cel putin un zambet zi de zi, iar aceasta alegere sa fie una benefica pentru tine.
Sa auzim numai de bine!
Cu mult drag
Alte subiecte postate de CONSTANTA VASILE
Anxietatea la Adolescenti
Tehnici de Interventie in Autism
Alte Cauze ale Anxietatii
Relaxat, Calm, Natural.
Poate fi agresivitatea prevenita sau redusa?!
Anxietatea la Adolescenti
Tehnici de Interventie in Autism
Alte Cauze ale Anxietatii
Relaxat, Calm, Natural.
Poate fi agresivitatea prevenita sau redusa?!