Tehnici de relaxare si echilibrare emotionala pentru gravide
Se spune ca maternitatea este expresia suprema a implinirii unei femei. Dorinta de a fi mama se impleteste firesc cu dragostea fata de copii. Pentru femeile ce asteapta primul copil, sau pentru cele care au experiente neplacute legate de sarcina si de nastere, aceasta perioada este insa stresanta, anxiogena. De asemenea, daca avem dileme in ceea ce priveste acceptarea sarcinii, stresul este deosebit de puternic.
Organizator: Cabinet Individual de Psihologie - Borza Claudia Ramona
Data de incepere: 11 iunie 2013
Durata: 10 intalniri
Pret: 30 lei/sedinta
Numar participanti: minim 6 maxim 10
Contact: Psiholog Claudia Borza
E-mail: claudia@psihomental.ro
Tel: 0745-266.210
Locatia: Timisoara, str. Remus nr. 7A
Sarcina este un eveniment cu implicatii importante personale, familiale, dar si fiziologice in viata unei femei. Ea aduce cu sine modificari neurovegetative, hormonale si metabolice, care se asociaza la randul lor cu modificari de dispozitie afectiva.
Ca urmare, apare o mai mare labilitate emotionala - treceri bruste de la bucurie la tristete, de la exaltare la pesimism, anxietate ridicata, iritabilitate, toleranta scazuta la frustrare, cresterea agresivitatii, hipersensibilitate.
Aceste modificari se manifesta cu intensitate diferita, in anumite momente sau constant pe parcursul sarcinii, depind de structura temperamentala si mediul familial dar le putem controla printr-o buna cunoastere a propriilor nevoi si printr-o corecta informare cu privire la modalitatile prin care le putem face fata.
In acest sens, va propunem un numar de zece 10 intalniri in care sa dobanditi tehnici eficiente pentru controlul emotiilor si trairea cu bucurie a perioadei de sarcina pentru o buna dispozitie si un bebelus sanatos.
Obiective:
• Invatarea unor tehnici de relaxare si control al durerii pe parcursul sarcinii sin in timpul nasterii;
• Gestionarea tumultului emotional in timpul sarcinii;
• Invatarea unor tehnici corecte de comunicare si relationare cu bebelusul inca din perioada intrauterina.
• Pregatirea emotionala pentru perioada de dupa nastere : cunoasterea si asumarea responsabiliatilor, aparitia rolului matern si influenta acestuia asupra rolului de sotie si alte roluri.
Beneficii:
- autocunoastre si cunoasterea propriului corp ;
- comunicarea emotionala cu fatul ;
- relaxare si odihna ;
- scaderea anxietatii ;
- diminuarea stresului legat de nastere ;
- controlul durerii ;
- cresterea increderii in sine ;
- informare cu privire relatia de atasament si importanta acestuia
- informare cu privire la dezvoltarea fatului din punct de vedere psihologic.
Program: in fiecare zi de marti a saptamanii, intre orele 10.00 – 12.00 (grupa 1), 16.00 – 18.00 (grupa 2) sau 18.00 – 20.00 (grupa 3), prima intalnire in data de 11.06.2013
Coordonatori:
Claudia Borza - psiholog clinician principal, supervizor in psihologie clinica, psihoterapeut in formare in psihoterapie experientiala si a unificarii, training autogen Schultz, Focusing.
Alina Sirbu - psiholog clinician principal, psihoterapeut cu formare in psihoterapie ericksoniana si hipnoza, tehnici de relaxare, psihoterapie experientiala, analiza tranzactionala.
Ileana Seitan - psiholog clinician specialist, psihoterapeut in formare in psihoterapie familiala sistemică, training Focusing.
Cabinet Individual de Psihologie - Borza Claudia Ramona