Centrul pentru Copii al Fundaţiei Sf.Dimitrie riscă să fie închis.
De aceea facem apel la dumneavoastră, pentru a ne ajuta să putem oferi in continuare copiilor pe care îi asistăm serviciile de care aceştia au nevoie.
Va rugam sa acordati cateva minute din timpul dumneavoastra pentru a citi scrisoarea noastra deschisa, care reprezinta un strigat disperat de ajutor.
Cu respect
Anca Stoian –Director Centru Social
Buna ziua,
In urma cu o luna am primit un email de la o buna prietena in care ma intreba daca vreau sa ajut copii de la centrul Sf. Dimitrie. Asadar, am inceput sa propun si colegilor sa faca la randul lor o mica donatie pentru a alina suferinta celor mici. Am reusit sa acoperim in proportie de 90% lista cu nevoile celor 40 de copii cu varste cuprinse intre 7 si 14 ani si i-am vizitat INSA astazi, 26.10.2009 am primit un alt mail de la aceeasi prietena ce continea strigatul de ajutor al doamnei director Anca Stoian.
Gasiti mai jos scrisoarea deschisa a doamnei director. Pentru a va trimite somatia.jpg am sa va rog sa imi lasati adresa de email.
Asadar, apelez si la dumneavoastra sa incercam sa ii ajutam!
Va multumesc anticipat!
SCRISOARE DESCHISĂ
Pentru copil, pentru familie, pentru comunitate,împreună un pas spre mai bine !
FUNDAŢIA SF. DIMITRIE se ocupă de peste 11 ani de copii din medii defavorizate, prin programe socio-educative desfăşurate în cadrul Centrului Social pentru Copii Sf. Dimitrie. În acest timp am derulat programe adresate copiilor aflaţi în risc de abandon şcolar sau familial, scopul nostru fiind acela de a amelioara calitatea vieţii copiilor şi a familiilor defavorizate prin oferirea unei educaţii de valoare şi sprijin material. Centrul oferă condiţii de educaţie şi „control social” după orele de şcoală, pentru a-i feri pe copii în perioada cea mai vulnerabilă de „atracţiile” străzii, de subcultura cartierelor, care ar da mai târziu adultul fără apetit pentru muncă şi abonat pe viaţă la asistenţa socială, la protecţia Statului.
În prezent la Fundaţia Sf. Dimitrie 40 de copii cu vârste cuprinse între 7 şi 14 ani beneficiază de: sprijin la efectuarea temelor, 2 mese calde, activităţi recreative şi de socializare (ieşiri la muzee, spectacole de teatru, circ, excursii, tabere), cursuri de deprinderi de viaţă independentă, consiliere psihologică şi socială, asistenţă medicală de urgenţă şi 15 tineri cu dizabilităţi lucrează în atelierul protejat, oferindu-li-se şansa de a duce o viaţă normală şi a fi integraţi pe piaţa muncii.
În ultima perioadă am întâmpinat dificultăţi finaciare şi din această cauză Fundaţia nu a reuşit să plătească taxele către stat (vezi Somaţia). Astfel, în data de 19 octombrie 2009 am primit o SOMATIE de la Administraţia Finanţelor Publice prin care suntem informaţi că dacă nu plătim până la data de 1 noiembrie 2009 suma de 66 391 lei, se vor aplica măsurile de executare silită (blocarea contului bancar).
Prin urmare Fundaţia va fi nevoită să închidă uşa acestor copii care riscă să aleagă strada în locul şcolii, gaşca în locul familiei şi delincvenţa în locul muncii cinstite.
De aceea, solicităm urgent sprijinul dumneavoastră.
Avem nevoie de 663 de persoane care să ni se alăture donând câte 100 lei. Pentru dumneavoastră această sumă poate să însemne mult, dar pentru cei 55 de copii şi tineri reprezintă singura speranţă pentru a fi ajutaţi în demersurile făcute pentru integrarea lor în societate.
Dacă nu puteţi contribui cu suma propusă de noi, orice ajutor va fi binevenit!
Vă mulţumim pentru timpul acordat citirii acestei scrisori şi vă invităm să vizitaţi Centrul Social pentru Copii Sf. Dimitrie !
21.10.2009 Anca Stoian,
Director Centru Social
Fundaţia Sf. Dimitrie este acreditată de Comisia de Acreditare a Furnizorilor de Servicii Sociale a Municipiului Bucureşti să desfăşoare activităţi în domeniul Protecţiei Copilului – Decizia nr. 0005264 / 20.10.2008
Email : copiisitineri@yahoo.com ; anca_stoian2@yahoo.com ;
Cod bancar: RO 50 RNCB 0082 0441 6872 0001, BCR- Sucursala Unirea
Cod fiscal: 9164120