De ce mi se intampla tocmai mie? De ce mi s-a intamplat din nou? Cum am ajuns aici, desi nu mi-am dorit nicio clipa? E ceva in neregula cu mine? De ce nu reusesc sa am o relatie frumoasa? As fi putut face ceva altfel si ce anume? Dar daca n-as fi spus asta, si daca n-as fi facut asta, si daca i-as fi spus mai des ca o iubsesc si daca l-as fi primit zambind acasa in fiecare zi? Ce e gresit la mine? Ce e gresit la ea/el? E ceva gresit? Mai am vreo speranta? Voi mai putea iubi vreodata...?
Organizator: Cabinet Individual de Psihologie – Maritescu Elena
Data: inscrierile sunt deschise
Durata: cel putin 20 de sedinte de lucru in grup. Durata unei sedinte de lucru in grup este de 90 de minute
Frecventa: saptamanala, joia - intervalul orar 18.30 – 20.00
Pret: 80 ron/participant/sedinta
Numar participanti: 8 persoane
Contact: psiholog Elena Maritescu
E-mail: terapiedesuport@gmail.com
Tel: 0745-778.866 sau 0766-440.159
Locatia: zona Calea Calarasi, sector 3, Bucuresti
Separarile lasa urme in sufletul nostru, primele si cele mai evidente fiind numeroasele intrebari si indoieli care ne curpind si ne insotesc un timp dupa evenimentul de viata neplacut. Daca doriti sa schimbati ceva in viata voastra in relatiile voastre, Grupul de suport poate fi o alternativa la framantarile solitare.
In grupul de suport puteti afla raspunsurile la multe dintre aceste intrebari si puteti depasi indoielile de sine. Veti reusi sa schimbati modul cum va pozitionati in relatiile intime si veti putea astfel sa dezvoltati relatii noi mult mai implinite si mai satisfacatoare. Sta in puterea fiecaruia dintre voi sa-si construiasca relatii fericite si implinite, iar grupul de suport va ofera aceasta oportunitate de schimbare in bine a vietii personale.
Grupul de suport psihologic pentru reajustarea si schimbarea interioara necesara dupa separare sau divort este locul unde sustinerea psihologilor specializati si suportul grupului ca entitate unica va pot asigura plasa de siguranta psihologica de care aveti nevoie pe parcursul perioadei de reconstructie si pot fi un catalizator ai regasirii resurselor interioare si ajustarii la noua realitate de viata si la schimbarile importante ce insotesc aceste evenimente de viata.
Singuratatea, in astfel de momente, sporeste gradul de dificultate al schimbarii si trecerii catre o noua viata. A fi impreuna cu altii care ne pot intelege suferinta si nevoile specifice si unice ale celor care trec prin asemenea perioade poate fi un mod sanatos si sustinator de a trece prin momentele dificile de redefinire personala si schimbare.
Participanti
Va adresam invitatia de a va alatura Grupului de Suport daca va aflati in oricare din urmatoarele situatii:
- aveti dificultati de a relationa cu persoane importante pentru dvs, in particular cu membri ai familiei;
- ati trecut printr-o despartire sau un divort si acest eveniment va face sa simtiti o suferinta in prezent;
- resimtiti in prezent orice fel de disconfort in relatia de cuplu, chiar daca nu va ganditi la separare;
- simtiti nevoia de a impartasi experientele dvs de relationare intr-un mediu sigur, confidential si cu suport psihologic profesionist;
- doriti sa va identificati si constientizati tiparele de relationare si modelele personale de pozitionare in relatii pentru a va imbunatati abilitatile personale de comunicare si socializare;
- doriti sa va construiti o relatie intima de lunga durata, pe care sa va puteti bucura de o viata de familie frumoasa si implinita.
Beneficiile Grupului de Suport
Va veti regasi sentimentul bucuriei de a trai si speranta pentru o viata frumoasa si armonioasa
Grupul de suport va poate oferi acel loc unde sa puteti vorbi despre problemele si suferintele voastre, unde sa fiti ascultati cu intelegere si empatie, unde puteti afla cum reusesc alti oameni sa treaca prin perioadele dificile de readaptare.
Grupul de suport poate fi locul unde puteti identifica si gestiona in mod util si constructiv resursele personale pentru a construi si realiza noi planuri de viitor.
Veti gasi sustinere pentru a constientiza si reconsidera acelor episoade dificile din istoria personala de viata care au intarit tiparele dvs de relationare si pe care fara sa va dati seama le repetati in relatiile interpersonale.
Veti putea constientiza modalitatilor pe care le folositi pentru a va conecta cu ceilalti oameni, cu scopul de a relationa mai autentic si mai concordant cu propria persoana.
Grupul de suport va ofera posibilitatea implinirii nevoii de apartenenta si contributie ca membru activ, implicat si integrat al grupului.
Experienta de lucru in grup va poate fi de folos in viata familiala si profesionala.
Veti beneficia de un cadru care potenteaza cresterea personala si imbunatatirea abilitatile de comunicare interpersonala.
Modalitati si instrumente de lucru
Activitatea Grupului de Suport este organizata sub forma unui program de dezvoltare personala si consiliere psihologica, axata pe sustinerea participantilor in procesul de integrare a pierderii, de optimizare a proceselor psihologice de luare a deciziilor, de constientizare si dezvoltare a abilitatilor proprii de relationare.
Grupul de Suport este grup de lucru deschis, cu final deschis. Beneficiile participarii la Grupul de Suport sunt maximale pentru acei participanti care iau parte la cel putin 20 de sedinte de lucru in grup, cu o frecventa saptamanala. Durata unei sedinte de lucru in grup este de 90 de minute.
Numarul maxim de participanti la grup este de 8 persoane. Se lucreaza cu 2 psihologi coordonatori de grup. Metodele si tehnicile de lucru in Grupul de Suport sunt specifice psihoterapiei psihanalitice de grup.
Interviuri preliminare
Primele 2 sedinte sunt intalniri individuale si reprezinta interviurile de evaluare preliminara necesare constituirii grupului, urmand a fi parcurse cu unul sau cu doi dintre coordonatorii grupului.
Programarea interviurilor preliminare se face pe baza mesajului e-mail sau sms transmis de participanti la contactele mentionate mai sus.
Coordonatori
Psihologii coordonatori ai grupului sunt psihologi atestati COPSI cu experienta si formare in psihoterapie psihanalitica de grup, cuplu si familie.
• Psiholog Daniela Andronache, Psihoterapeut in formare, Candidat Avansat ARPCF (Psihoterapie Psihanalitica de Grup, Cuplu si Familie, Treapta I de Supervizare), Mediator autorizat CM - specialist in medierea conflictelor de cuplu, Formator autorizat ANC; experienta in lucrul cu grupuri si cupluri.
• Psiholog Elena Maritescu, Consileir analist junghian, Membru ARPA (Psihologie analitica), Psiholog Educational si Consilier Vocational, Formator ANC, experienta in lucrul cu copii.
Cabinet Individual de Psihologie – Maritescu Elena