Organizator: Cabinet individual de psihologie – Stefan Luiza
Data de incepere: martie 2017
Durata: 4 luni (martie-iunie 2017), cu frecventa bilunara, in total 8 intalniri de grup; Variante de timp: Vinerea, orele 19 – 21; Sambata orele 10-12 sau 15-17
Pret: 50 lei/intalnirea
Data limita de inscriere: 28 februarie. La inscriere este nevoie sa optati pentru o varianta de timp dintre cele trei propuse.
Contact: psiholog Luiza Stefan
E-mail: stefan.luiza.sl@gmail.com
Tel: 0745-041.021
Locatia: Piata Sf.Stefan nr.1, etaj 1, ap.4, sector 2 (zona Calea Calarasilor, intre Piata Traian si Piata Unirii)
Ceea ce va propun eu, ca psiholog interesat de relatia parinte-copil, este un GRUP DE SUPORT pentru parinti, numit „Eu - parintele, eu - copilul”, care sa vina in sprijinul nevoii de a impartasi ganduri, trairi pe care cresterea unui copil le aduce in mintea si sufletul parintilor.
Vom vorbi despre teme relevante pentru intelegerea copiilor si pentru rolul de parinte precum : modele de atasament, nevoi/versus/dorinte, implicare/autonomie, identificare cu copilul/separare de el. Dialogurile noastre vor pleca si de la exercitii expresiv-creative menite sa clarifice trairi personale care sa fie impartasite celorlalti, daca se doreste. Scopul final este ca prin acest dialog cu sine si cu ceilalti, parintii sa devina mai increzatori si mai creativi in relatia cu copiii lor. Grupul va avea un numar minim de 3 si maxim de 7 participanti, sunt bineventi si ambii parinti.
TEMELE INTALNIRILOR
Martie – Atasamentul
„...comportamentul de atasament al unui copil este activat in special in caz de durere, oboseala si spaima, precum si in situatia in care mama este sau pare inaccesibila ... Este evident, totusi, ca existenta acestui comportament de atasament nu se limiteaza in nici un caz doar la copii. Il putem observa si la adolescenti sau adulti atunci cand sunt anxiosi sau intr-o situatie de stres ... prin urmare nu ar trebui sa ne mire daca o femeie care asteapta un copil sau o mama care ingrijeste copii mici isi doreste foarte mult ca ea insasi sa fie ingrijita si sustinuta.”
Dupa ce ne vom cunoaste, vom explora care este perceptia noastra referitoare la siguranta fizica si emotionala ce leaga copilul de parinte, ce tip de atasament (sigur sau nesigur) am adus cu noi din copilaria noastra si ce tindem sa dam mai departe copiilor nostri.
Aprilie – Copilul interior - „Din pacate, nici noi, nici copiii nostri nu am fost educati sa ne impartasim sentimentele. Adesea, nici macar nu stim ce simtim sau cum simtim.”
Vom asculta mesajele copilului interior care vorbeste inca in noi: cum este el, ce are nevoie de la noi, ce putem sa ii oferim lui si astfel, noua insine, pentru a simti acceptare si siguranta emotionala.
Mai – Parintele interior - „Copile, da-mi mana, astfel incat sa pot pasi in lumina increderii tale in mine.”
Vom cauta in noi insine modelul parintelui hranitor emotional pe care poate nu l-am avut atat cat ne-am fi dorit, dar pe care il putem accesa interior, cu atat mai mult cu cat suntem parinti care dorim ce e mai bun pentru copiii nostri.
Iunie – Intalnirea si cresterea - „Copiii nostri ne ofera ocazia de a deveni parinti asa cum ne-am dorit mereu sa fim”.
Vom analiza ce provocari aduce pentru fiecare faptul ca a devenit parinte si ce inseamna sa cresti odata cu copilul tau.
Cabinet individual de psihologie – Stefan Luiza
Alte subiecte postate de Luiza Stefan
Despre sentimentul asociat convingerii ca nu esti indeajuns de bun
De ce as vorbi cu un psiholog?
Despre sentimentul asociat convingerii ca nu esti indeajuns de bun
De ce as vorbi cu un psiholog?