Fiecare dintre noi a sesizat magia momentelor in care gandim pozitiv: problemele se rezolva mai usor, timpul trece mai repede, avem mai mult succes in ceea ce intreprindem, ne intelegem mai bine cu semenii nostrii, suntem mai intelegatori.
Astfel, ajungem sa ne simtim bine in pielea noastra si sa atragem situatii pozitive de viata care pot aduce schimbari cruciale pentru existenta noastra. Acest fapt este posibil pentru ca ne-am conectat la sinele nostru, care este generator de experiente interesante si semnificative care ne completeaza ca persoane.
In acest mod, intuitivi si plini de energie creatoare, ne traim vietile din plin si adecvat, recunoastem superficialul de profund si lucrurile care fac diferenta si sunt esentiale pentru ca noi sa simtim ca viata este frumoasa si sa ii intelegem sensul.
Gandirea pozitiva este o atitudine mentala cu ajutorul careia reusim sa depasim obstacolele si, astfel, sa ne indeplinim visele. Este o atitudine mentala care faciliteaza accesul la succes si ne permite sa obtinem rezultate bune si excelente in toate ariile propuse. O gandire pozitiva anticipeaza fericirea, bucuria, sanatatea si rezultate satisfacatoare pentru fiecare situatie si actiune. Tot ce iti pui in minte reusesti sa duci la bun sfarsit.
Gandirea negativa, lamentarea, vaicareala, pesimismul amplifica dezamagirea, frustrarea, disconfortul. Astfel, putem pierde din vedere ansamblul si nu mai putem gasi calea de iesire dintr-o situatie care avea o rezolvare usoara. De asemenea, ajungem sa nu mai fim dezirabili, deoarece, in general, oamenilor nu le plac plangaciosii.
Pentru a avea o gandire pozitiva este necesar un antrenament intern sustinut. Atitudinea si gandurile nu se modifica peste noapte. Putem incepe prin a nu mai gandi urat despre apropiatii nostri, prin a modifica constient cuvintele grele, depreciative la adresa unor persoane, transformandu-le cel putin in cuvinte cu valoare neutra. Astfel, ne eliberam de incarcatura negativa a emotiilor continute de cuvintele pline de ura, depreciative sau defaimatoare la adresa altor persoane.
Mintea este aceea care face rau sau bine, care ne face fericiti sau nefericiti, bogati sau saraci. Tot ceea ce a creat omenirea bun este produsul unei gandiri pozitive, creative, altruiste. Relatiile conflictuale nu au adus niciodata ceva bun; doar suferinta si distructivitatate, confuzie si deruta.
De aceea este important sa transmitem celorlati oameni mesaje pozitive care genereaza energie, entuziasm, confort psihic, speranta, incredere, bucurie de a trai. Gandirea pozitiva este deci o sursa importanta de sanatate. Puterea gandului este imensa si ea ne conduce practic viata. Acest lucru se intampla adesea la nivel subconstient, dar noi putem transforma acest proces intr-unul constient.
In prezent exista multe persoane care se pot considera implinite pe foarte multe planuri, care stapanesc arta gandirii pozitive si, drept rezultat, traiesc o viata de calitate in adevaratul sens. Si TU poti. Ai incredere in tine, in mintea si inima ta. Nu exista nici un fel de limite in afara celor in care alegem noi sa credem.
Daca simti dificultati in a descoperi singur resursele interioare ale gandirii pozitive, poti apela la un specialist, care te poate ghida si acompania in demersul interior al transformarii dintr-un prizonier al propriilor ganduri intr-o persoana relaxata, echilibrata, bucuroasa si in armonie cu ceilalti si cu sine.
Articol realizat de Simona Druncea, psiholog
Cabinet de psihologie - Simona Druncea
..