Organizator: Asociatia Romana de Psihologie Analitica – Institutul Jung
Admiterea: va avea loc in zilele de 27 si 28 septembrie 2010
Inscrierea: in perioada 16-24 septembrie 2010
Tel: 021-320.57.19
Locatia: Sediul A.R.P.A. de la Colegiul Economic A.D. Xenopol, Str. Traian nr 165, et. 1, Bucuresti
Admiterea in acest program de baza se realizeaza printr-un interviu cu Comisia profesionala si de Acreditare din cadrul A.R.P.A. pe baza unui Eseu personal.
Asociatia Romana de Psihologie Analitica - Institutul Jung anunta un nou program de Formare de Baza in Psihologie Analitica, program acreditat de Colegiul Psihologilor. Programul se adreseaza doar absolventilor de Psihologie si similare: Medicina, Filosofie, Teologie, Pedagogie si Psihopedagogie speciala, Asistenta social.
Formarea de baza in psihoterapia analitica si in consilierea de orientare analitica cuprinde:
1. Program de tip masteral:
- formarea teoretica si metodologica: ore 550;
- activitate practica clinica prin module in cadrul unei clinici de psihiatrie si de dependenta alcoolica si droguri: 150 ore;
2. Analiza personala si didactica (se poate incepe concomitent sau succesiv programului de la pct. 1, cu psihoterapeuti din cadrul A.R.P.A.);
3. Supervizare prin formatori si supervizori A.R.P.A.
Formarea in psihoterapia analitica are ca tinta doua nivele de competenta:
- Diploma de psihoterapeut analist de orientare jungiana este echivalentul primilor doi ani de studii si permite lucrul cu pacientii sub supervizare, cu conditia expresa a incheierii analizei personale.
- Diploma de analist jungian: certifica capacitatea de a lucra ca analist de orientare jungiana cu populatiile urmatoare: adulti (programul E al Institutului Jung, Elvetia); tineri si copii (programul K al Institutului Jung, Elvetia; cu ambele populatii (programul combinat al Institutului C.G.Jung, Elvetia).
Formarea cuprinde 3 arii:
- Diploma de psihoterapeut analist de orientare jungiana este echivalentul primilor doi ani de studii si permite lucrul cu pacientii sub supervizare, cu conditia expresa a incheierii analizei personale.
- Activitatea in cursurile academice care cuprinde atat o parte teoretica cat si o parte aplicativa, clinica.
- Activitatea psihoterapeutica cu clienti, care se face sub supervizarea analistilor de control si care incepe dupa formarea teoretica (master) si analiza personala.