pentru specialistii din IASI
Organizator: Cabinet individual de psihologie clinica si psihoterapie ‘In2constient’ in colaborare cu: Asociatia Romana de Psihodrama clasica ARPsiC
Data: incepand cu 1 septembrie 2010
Durata: 3 etape
E-mail: in2constient@gmail.com
Locatia: Iasi
Programul este structurat pe trei etape:
etapa I:
01-03 Septembrie 2010 la Iași - workshop cu titlul “Ce rol te prinde?”
Ce urmarim? Prin intermediul workshopului se urmareste identificarea si selectarea unui grup de specialisti motivati sa intre in progamul ulterior de formare de lunga durata in psihodrama clasica.
Acest workshop este prima etapa a proiectului prin care se urmareste dezvoltarea unui Centru de Psihodrama Clasica la Iasi.
etapa a II-a:
Perioada octombrie 2010 – iulie 2011: dezvoltare personala prin fundamente psihodramatice si initiere in psihodrama clasica moreniana;
Vor fi selectati sa intre in etapa a doua doar specialistii motivati de participarea la programul de formare si dezvoltare personala si profesionala de grup prin inisierea si formarea in psihodrama clasica moreniana.
In urma participarii la etapa de dezvoltare personala si profesionala se vor elibera adeverinte cu numarul de ore de dezvoltare personala (sau echivalare ore de practica in specialitate).
Coordonator etapele I si II – Psiholog Clinician Diana O. MORARU.
etapa a III-a:
Perioada august 2011 – august 2015 : Formarea si dezvoltarea competentelor profesionale in domeniul Psihodramei Clasice in randul specialistilor din regiunea Moldovei.
Finalitate programului de formare in psihodrama clasica: Eliberarea diplomelor de psihoterapeut recunoscute de Colegiul Psihologilor din Romania, Federatia Romana de Psihoterapie si Federatia Europeana a Organizatiilor de Psihodrama.
Coordonator Formator in Psihodrama Clasica: Psih. Dr. Radu Vulcu – psihoterapeut formator Asociația Romana de Psihodrama Clasica – ARPsiC
Cine? Studentii, absolventii, masteranzii, specialistii in domeniul stiintelor socio-umane (facultati de profil: psihologie, psihopedagogie, asistenta sociala, medicina, sociologie, filosofie).
Despre ce? Despre psihodrama, despre inversiunea de rol, despre protagonisti, despre oglinda psihodramatica, jocul de rol, atomul social si multe altele...
Despre Psihodrama Clasica:
“Este o metoda de psihoterapie si de lucru in grup, care exploreaza prin actiune problemele individului.
Psihodrama intervine in mod esential asupra relatiilor si, desi se aseamana cu teatrul, prin tehnicile sale specifice metodelor de actiune (dublul, inversiunea de rol, oglinda, solilocviul, sociometria), ea produce o restructurare a modurilor disfunctionale de "a fi" in raport cu ceilalti, provoaca persoana sa descopere raspunsuri noi la o anume situatie si sa devina o fiinta autonoma si spontana.”
• Parintele psihodramei este Dr. Jacob Levi Moreno, psihiatru si pionier in domeniul proceselor de grup.