Cursuri de formare de baza
Asociatia de Consiliere si Psihoterapie Psihanalitica din Bucuresti este acreditata de Colegiul Psihologilor din Romania pentru formarea de baza si continua, cu orientare psihodinamica, atat a consilierilor in psihologie, cat si a psihoterapeutilor. Aceasta asigura candidatilor certitudinea ca vor putea lucra autorizat dupa incheierea formarii in cadrul ACPPB.
Organizator: Asociatia de Consiliere si Psihoterapie Psihanalitica din Bucuresti, asociatie acreditata de Colegiul Psihologilor din Romania
Data: 14 noiembrie 2010
Pret: 250 lei / luna
Contact: dr. psih. Corneliu Irimia, presedinte ACPPB
E-mail: asociatiadeconsiliere@gmail.com
Tel: 0734-839.649
Locatia: Bucuresti, zona Piata Victoriei.
Criterii de participare:
Cursul de consiliere psihologica poate fi urmat doar de catre psihologi sau studenti in ultimul an la Psihologie.
Cursul de psihoterapie psihanalitica este adresat absolventilor sau studentilor in ultimul an ai facultatilor de psihologie, medicina precum si absolventilor de filosofie, pedagogie, asistenta sociala, psihopedagogie speciala.
Durata: 250 de ore (20 de luni) pentru cursul de consiliere psihologica si 500 de ore (3 ani) pentru cursul de psihoterapie psihanalitica.
Ritm de lucru: 12-14 ore / luna.
Formatori: coordonator: psiholog principal, psihoterapeut, supervizor Corneliu Irimia, doctor in psihopatologie al Universitatii Paris 7, Denis Diderot.
De ce sa alegeti o formare in cadrul ACPPB?
- Asociatia are deja o bogata experienta de formare. Incepand cu anul 2005, programele ACPPB de formare profesionala au inclus peste 150 de persoane.
- Echipa de formatori a ACPPB cuprinde psihologi principali/formatori/supervizori, cu formare teoretica si clinica postuniversitara in psihanaliza, psihoterapie si psihopatologie – la nivel de master, stagii clinice si doctorat – realizata in Romania, si in Franta. Formatorii ACPPB contribuie cu bogata lor experienta la procesul de transmitere a competentelor teoretice si clinice.
- Metodele de formare – moderne, interactive – imbina rigoarea si supletea: prezentarea de materiale video, discutii de caz, dezbateri teoretice, lucru in grupuri mici, joc de rol, supervizare,
precum si o bibliografie bogata pusa la dispozitia cursantilor (in limbile romana, engleza, franceza) pornind de la scrierile celor mai importanti autori europeni si americani.
- Seriozitatea echipei de formatori, interes pentru dezvoltarea personala a candidatilor, supervizarea de buna calitate a activitatii lor profesionale, consultanta adresata candidatilor pe intreaga durata a procesului de formare profesionala.
- O atmosfera de lucru colegiala, bazata pe respectul adresat cursantilor, pe incurajarea participarii active la procesul de formare, pe crearea unui mediu favorabil dezvoltarii profesionale a candidatilor si membrilor ACPPB.
- Posibilitatea realizarii unei practici profesionale conform standardelor nationale si internationale ale consilierii psihodinamice si psihoterapiei psihanalitica.