Cartea, aparuta pentru prima oara in 1933, cu numai patru ani inainte de moartea neasteptata a lui Alfred Adler, reprezinta o sinteza a intregii conceptii psihologice si terapeutice a autorului. Psihologia individuala profesata de Adler, intr-o viziune pe cat de originala pe atat de judicioasa asupra omului si destinului sau, este in acelasi timp un instrument de influentare a integrarii pozitive a acestuia in societate, in virtutea unei fundamentale trebuinte de colectivitate. Pe scurt, adlerismul este o teorie si o practica a invatului si dezvatului care sfideaza limitele ereditatii, fara a le ignora insa. De aici pedagogia sa profund optimista.
Autor: Alfred Adler
Editura: Univers Enciclopedic Gold
Colectia: Psihologie
ISBN: 978-606-8162-01-0
Numar pagini: 232
Format (cm): 13x20
Anul aparitiei: 2011
Pret: 31 lei
"Pe parcursul vieti mele, in calitate de consilier medical in cazurile de tulburari psihice, ca si in calitate de psiholog si de educator in scoala si in familii, am avut in permanenta ocazia sa trec in revista un foarte vast material uman. Mi-am facut un imperativ riguros din a nu afirma nimic care sa nu poata fi argumentat si demonstrat pe baza experientei mele."
"Unicitatea individului nu se lasa cuprinsa intr-o scurta formula, iar regulile generale pe care le instituie psihologia individuala, asa cum am creat-o eu, nu trebuie sa fie decat un mijloc auxiliar care sa lumineze in mod provizoriu un camp vizual in care individul concret isi poate gasi sau nu locul." Alfred Adler
Adresa de mail pentru comanda: office@universenciclopedic.ro