Autor: Michael Dawson
Editura: For You
ISBN 978-973-7978-57-8
Numar pagini: 280
Format: 14.8x21 cm
Anul aparitiei: 2007
Pret 23 lei
Folosindu-se de etape si tehnici practice, lucrarea lui Michael Dawson ofera o cale catre pacea launtrica.
Intesata de istorisiri pline de talc si de relatari despre cazuri referitoare la iertare si vindecare, Iertarea ne indeamna sa privim in interior, sa renuntam la rolul de victima si sa ne revendicam forta si linistea interioara, prin iertare.
„Iertarea ne cere sa incetam sa-i mai aratam cu degetul pe altii si evenimentele din lume, ca si cand acestea ar fi cauza durerii noastre si, in schimb, sa ne indreptam atentia spre gandurile neiertate din propriile noastre minti. Aici putem face schimbari, care vor duce la o stare din ce in ce mai profunda de pace interioara.”
Pacea mintii este o calitate pe care o gasesti rar in lumea aceasta. Lupta pe care o observam peste tot in jurul nostru oglindeste conflictul din propriile noastre minti. Calea iertarii ne duce inapoi in noi insine, acolo unde se gaseste sursa tuturor conflictelor. Iertarea ne cere sa incetam sa mai aratam cu degetul spre altii si spre evenimentele din lume, ca si cand ele ar fi cauza durerii noastre si, in schimb, sa ne indreptam atentia spre gandurile neiertate din propriile noastre minti. Aici putem face schimbari care vor duce la un sentiment din ce in ce mai profund de pace launtrica.
Inspiratia mea in scrierea acestei carti vine de la Un Curs in Miracole. In anul 1982, am vizitat Fundatia Findhorn din Scotia, pentru a lua parte la programul lor Experienta de o saptamana, unde am descoperit cartea Un Curs in Miracole, expusa in vitrina magazinului Phoenix, la sediul lor din Park. Am luat o din vitrina, am deschis o la intamplare si am citit un pasaj. Nu imi amintesc ce am citit, dar imi amintesc efectul aproape electric al cuvintelor asupra mea.
In fiecare zi, dupa pranz, luam cartea din vitrina si mai citeam un fragment. Am facut asta timp de doua saptamani, inainte de a trebui sa ma intorc acasa la Londra. Lipsindu mi lectura de la pranz, m am hotarat sa cumpar cartea si sa ii studiez invataturile despre iertare.
Studiile mele au coincis cu o perioada cand mi se dezvolta interesul pentru vindecare, dupa ce descoperisem, in mod accidental, ca puteam uneori sa ajut oamenii cu mainile mele. In cercetarea si munca mea de vindecare, am descoperit ca mintea are un efect foarte puternic asupra corpului. Desi starea oamenilor se imbunatatea prin punerea mainilor, am aflat ca problema revenea deseori, daca nu iertau gandurile din mintea lor care dusesera la boala. Cu timpul, am dezvoltat un mod de abordare a vindecarii (vezi Capitolul 5), pentru a i ajuta pe pacienti sa inteleaga neiertarea din mintile lor si s o lase, apoi, sa fie vindecata de spirit.
In anul 1980, m am simtit calauzit sa renunt la slujba mea de conferentiar in domeniul electronicii, pentru a explora o alta cale in viata mea. Vizitarea Fundatiei Findhorn si munca de terapeut in Londra au reprezentat o parte din noua aventura. In timp ce eram in vizita la Fundatie, in anul 1984, pentru a lua parte la un seminar, partenera mea si cu mine am simtit un impuls spontan puternic de a i deveni membri. Ne am intors la Londra, ne am vandut casa si ne am mutat in Findhorn. Timp de trei ani am condus departamentul de vindecare, intr unul dintre sediile Fundatiei din Cluny Hill. Am continuat prin a conduce un seminar de doua saptamani, numit Vindecarea cauzei, pe care l am tinut timp de cativa ani. Pregatirea mea de profesor de electronica la Londra mi a fost de folos, dar a trebuit sa invat ca, in ceea ce priveste modul de a preda aceste seminare, sa ma las calauzit de intuitie. Era un domeniu complet diferit, ce necesita o flexibilitate si o deschidere de care nu avusesem nevoie in meseria mea tehnica.
Studiul si punerea in practica a Cursului in Miracole au continuat si mi au adancit cunostintele despre vindecare si necesitatea de a ma deschide in fata indrumarii din interior. In tinerete crezusem ca puteam planifica ceea ce imi doream de la viata si ca nu aveam catusi de putin nevoie de ajutorul nimanui! Totusi, pe masura ce anii au trecut, a devenit evident ca, daca nu ma supuneam de bunavoie indrumarii primite din interior, nu aveam nici o sansa sa descopar pacea launtrica pe care o cautam.
Interesul meu din ce in ce mai profund fata de Curs si experientele din cadrul seminarelor m au condus spre scrierea unei carti (Vindecarea cauzei: o cale spre iertare) si m a indemnat sa tin si mai multe seminarii – la Fundatia Findhorn si in alte locuri. Si bineinteles, acum m a condus la scrierea acestei carti.
Calea iertarii poate fi practicata in fiecare zi, deoarece viata ne ofera posibilitati infinite; ea ne invita sa incetam sa mai vedem lumea ca pe sursa durerilor noastre si ne incurajeaza sa aducem in minte – singurul loc unde poate avea loc vindecarea – o gandire care nu emite judecati. Pe masura ce ne lasam durerea in seama puterii vindecatoare a spiritului, indepartam treptat valurile pe care le am plasmuit intre sinele nostru fizic si realitatea noastra spirituala – iar rezultatul este o stare de bucurie si pace interioara, care nu depind de nimic din lumea aceasta.
In cartea de fata va prezint pasii ce trebuie facuti pe calea iertarii. Va invit sa va alaturati mie, pe cararea pacii.