Dialog cu un invatator al iubirii
Autor: Paul Ferrini
Editura: For You
ISBN 978-973-1701-00-4
Numar pagini: 176
Format: 14.8x21 cm
Anul aparitiei: 2007
Pret: 15 lei
Christos este lumina nascuta in intuneric.
El este renasterea iubirii, intr-o lume guvernata de frica.
Paul: Este adevarat ca tu esti Christos?
Iisus: Da, dar asa esti si tu si toti cei care invata sa iubeasca si sa se accepte pe sine si pe ceilalti. Daca practicati invataturile pe care am venit sa vi le dau, veti incepe sa constientizati faptul ca natura Christica este esenta fiecarei persoane. Daca o vedeti in mine, o veti vedea si in voi si in fratele sau sora voastra.
Paul: Vrei sa spui ca Christos este un gen de fenomen colectiv?
Iisus: Da, Christos este lumina nascuta in intuneric. Este flacara acceptarii de sine, care se extinde catre ceilalti si, intr-un final, spre toti.
Christos soseste intr-un moment de mare intuneric, moment in care puterea interioara este ignorata, iar cea exterioara domina. El este renasterea iubirii, intr-o lume guvernata de frica.
„Cea mai importanta carte pe care am citit o vreodata. O studiez ca pe o biblie!” – Elisabeth Kübler Ross, M.D
„Paul Ferrini este un invatator important al noului mileniu. Citirea lucrarii sale a reprezentat o mare trezire pentru mine.” – Iyanla Vanzant
„Deschideti va acum catre intelepciunea lui Iisus, asa cum a prezentat o Paul Ferrini. Aceste cuvinte va pot inspira sa faceti in viata voastra schimbari care pot schimba lumea cu adevarat.” – Neale Donald Walsch.
Paul Ferrini este un Kahlil Gibran modern – poet, mistic, vizionar, marturisitor al adevarului.” – Larry Dossey, medic
IATA UN FRAGMENT DIN CARTE
GANDIREA LIMITEAZA TRAIREA
Paul: Deci eu nu sunt cine cred ca sunt?
Iisus: Categoric nu. Daca vei sta in tacere doar pentru un minut, vei vedea ca esti mult mai mare decat orice gand ai despre tine. Fiecare gand te limiteaza, pe tine sau pe altcineva. Si tu nu esti limitat, nici nimeni altcineva.
Paul: Deci tot ceea ce fac gandurile noastre este sa ne limiteze?
Iisus: Toata gandirea este o forma de inregimentare de sine. Gandirea limiteaza trairea. A fi reprezinta intotdeauna mai mult decat a gandi. Adevarul este intotdeauna mai maret si mai prezent decat orice concepte am avea noi despre el.
Paul: Atunci de ce gandim?
Iisus: Puteai la fel de bine sa intrebi: ,,De ce ne reincarnam?”
Reincarnarea este tot o inregimentare de sine. Se pleaca de la Sinele vast, cuprinzator si se ajunge la particular. Acum nu mai avem doar Sinele, avem Paul sau Iisus.
Paul: Deci Sinele este mai mare decat Paul sau Iisus?
Iisus: Sinele este Paul si Iisus care si-au amintit de de natura lor adevarata, amintindu-si, astfel, ca ei nu pot fi descrisi prin nume sau forma. Adevaratii Paul sau Iisus depasesc gandirea, depasesc toate conceptele.
Paul: Pare de neinteles!
Iisus: Exact. Mintea ta nu poate intelege. Aceasta este taina. Acesta este fiorul pe care-l simtim atunci cand ne apropiem de tronul Unicului cel Cuprinzator, pe care-l numim Dumnezeu.
Paul: Partea nu se stie separata de intreg?
Iisus: Da. Cand devii intreg, nu mai exista parti componente. Nu mai esti separat de nimeni.
Paul: Asta este experienta ta?
Iisus: Da, eu nu sunt separat de tine sau de altcineva. Cand te gandesti la Iisus, el este acolo instantaneu, nu pentru ca el este o fiinta separata pe care o chemi, ci pentru ca el si cu tine nu ati fost niciodata separati.
Paul: Nu inteleg deloc.
Iisus: Inainte de intrarea in corp nu era Iisus sau Paul, exista o uniune comuna in adevar. Acum, desi Iisus nu este incarnat, acea comuniune in adevar continua.