Programarea Neurolingvistica (NLP) reprezinta un model al structurii experientei noastre subiective si al felului in care aceasta experienta ne influenteaza comportamentul. De aceea, NLP poate fi considerata o "epistemologie" a experientei. In termeni simpli, o epistemologie inseamna "cunoasterea despre cunoastere"; un sistem care se ocupa de structura si forma proceselor creierului, nu de continutul acestora.
Autor: Robert Dilts
Editura Vidia
Colectia: Dezvoltare personala-NLP
ISBN: 978-973-88437-9-0
Numar pagini: 288
Format (cm): 13 x 20
Anul aparitiei: 2009
Pret: 28 lei
Unul dintre promotorii cei mai valorosi ai NLP, Anthony Robbins, spunea ca daca exista ceva ce merita cu adevarat cunoscut si aprofundat in aceasta viata, NLP este cu certitudine acel lucru. Programarea neurolingvistica reprezinta stiinta cu ajutorul careia devenim stapanii propriei minti si ne programam pentru a atinge orice scop pe care ni-l propunem, probabil singura arta veritabila a comunicarii.
Programarea neurolingvistica (NLP) are ca scop completarea informatiilor macroscopice despre comportamentul uman si despre experienta accesibila tuturor prin mijlocirea organelor de simt, cu informatiile microscopice neobservabile, ale neurofiziologiei comportamentului si experientei, sub forma unui model cibernetic util.
Considam ca o astfel de completare este esentiala daca dorim so intelegem ori sa utilizam proprietatile ce guverneaza procesele umane complete ale invatarii, memoriei, comunicarii, alegerii si ale motivatiei, si modul in care acestea influenteaza mediile social si ecologic ale oamenilor.
Programarea neurolingvistica a fost fundamentata de modelatorii comportamentali John Grinder si Richard Bandler cu scopul de a analiza si explora modelele ce guverneaza astfel de procese complexe ale comportamentului uman. Premisa de bada a NLP-ului este ca exista o redundanta intre modelele macroscopice observabile ale comportamentului uman (de exemplu, fenomene lingvistice si paralingvistice, miscari ale ochilor, pozitia mainilor si a corpului, si alte tipuri de distinctii de performanta) si modelele activitatii neuronale care guverneaza acest comportament.
Adresa de mail pentru comanda: office@vidia.ro