Carte despre Oricine pentru Cineva, povesti si incercari prin care a trecut Cineva in cautare de Ceva pe un taram aflat Oriunde, dar unde am fost cu totii, desi nu sunt sigur unde se afla, dar exista Undeva.
Oricum, Bandler spune, de asemenea, povestea a Ceva in cautare de Orice care inseamna Ceva si va face sa va intrebati ce este Lucrul acela si daca este Nimic sau Totul. Totusi, cand am terminat de citit aceasta carte, am descoperit Cumva ca Ceva m-a indemnat sa citesc despre Oricine. Oricum, este o carte agreabila care merge Nicaieri si Pretutindeni pentru Oricine.
Autor: Richard Bandler
Editura Vidia
Colectia: Dezvoltare personala-NLP
ISBN: 978-973-88437-2-1
Numar pagini: 112
Format (cm): 19 x 19
Anul aparitiei: 2007
Pret: 16 lei
Cartea, la care autorul Richard Bandler (co-fondatorul NLP) a lucrat timp de mai multi ani, este o metafora care ne scoate mintea din fagasul ei obisnuit si ne face sa ne punem intrebari fundamentale. Este o carte care prin simpla citire ne modifica nivelul constiintei.
"Am inceput sa scriu aceasta poveste in 1975, dupa ce scrisesem cinci carti in mai putin de doi ani, toate compilatii si nu fictiune. <Aventurile lui Oricine – Metapovesti pentru tine> a fost salvarea, pasiunea si sansa mea de a prelua ceea ce invatasem din construirea de modele ale limbajului si inconstientului si de a le pune, inconstient, in aplicare.
Pe de alta parte, calatoriile nu sunt niciodata atat de usoare precum par, mai ales daca merita osteneala de a fi facute. Calatoria mea a avut de-a face cu multi oameni si multe locuri si m-a dus la concluzia ca toate schimbarile se indreapta in directia cea buna, atunci cand inimii ii e lehamite de minte, si nu invers.
Deci, dedic aceasta carte inainte de toate tuturor iluziilor ce mi-au insotit calatoria. Sa speram ca drumul lor le va conduce spre ceva mai valoros. Dedic aceasta carte, in special unei inimi, care impreuna cu mintea stie ca pasiunea poate aparea acolo unde nu te-ai astepta vreodata. Nu uita ca viata e din ce in ce mai buna daca te indrepti in directia potrivita, si vei sti care este directia potrivita tocmai fiindca esti destul de sigur pentru a fi nesigur de asta, dar niciodata suficient de nesigur pentru a nu o face."
Adresa pentru comanda: office@vidia.ro