Logo DespreSuflet www.DespreSuflet.ro
  • Psihologie
  • Servicii Psihologice
  • Cabinete psihologice
  • Asociatii psihologice
  • Dezvoltare Personala
  • Biblioteca Online
  • Contact
  • Forum
  • Prima pagină ‹ Articole ‹ Cuplu
  • Schimbă dimensiunea fontului
  • Versiune printabilă
  • Termeni si conditii
  • FAQ
  • Înregistrare
  • Autentificare

probleme cu soacra geloasa

Aspecte ale relatiei de cuplu; atasament versus pasiune; magie si realitate cand iubesti; feminitatea complementara masculinitatii etc.
Scrie un răspuns
5 mesaje • Pagina 1 din 1

probleme cu soacra geloasa

Mesajde VIO-2010 » Joi Dec 02, 2010 9:59 pm

Buna ziua,

Sper ca prin acesta modalitatea sa primesc o solutie pentru a rezolva divergentele pe care le am cu soacra mea.
Am epuizat orice cale de a ajunge la o relatie buna cu ea si ar fi binevenit un sfat.

Pe scurt, situatie se prezinta astfel:
Soacra mea are doi baieti de varste apropiate si doar baiatul cel mare -sotul meu este casatorit.
Casatoria dintre noi s-a concretizat dupa o lunga perioada de prietenie de aproximativ 7 ani.
Pot spune ca ne potrivim si in multe privinte ajunge doar o privire sa intelegem ce gandeste celalalt.
Problema este ca in ciuda relatiei bune care exista cu sotul meu, relatia cu soacra devine aproape inexistenta si presarata pe alocuri de cuvinte "grele".
Nu stiu care este cauza acestei neintelegeri. Sunt multe reprosuri pe care le primesc in calitate de sotie, de exemplu: ca l-am indepartat pe baiat de familie, ca vizitele lui sunt rare (adica numai o data pe saptamana), ca am o relatie mult prea apropiata cu mama mea, si mai ales ca am o atitudine "superioara". Nu uita niciodata sa imi sublinieze faptul ca in ziua de azi multe fete au facultate etc.
Relatia a devenit din ce in ce mai tensionata dupa ce eu am promovat un examen important in viata, fapt ce i-a schimbat cursul, dupa o perioada in care timp de 2 luni ramasesem fara job.
Acum situatia financiara este cu mult mai buna decat inainte. Insa, in loc sa se bucure de aceste aspecte bune din viata noastra nu pierde ocazia de a ma critica.
Am prins-o chiar cu niste minciuni. A spus ca anumite persoane din viata mea m-au jignit, iar ulterior am aflat ca de fapt totul era inventia soacrei mele si ceea ce spusese erau de fapt propriile opinii.Nu recunoaste insa niciodata.
Nu inteleg ce o determina sa fie atat de razboinica.
Niciodata nu i-am reprosat sotului meu ca a vizitat-o, iar vizitele intre parinti au fost egal impartite.
Este adevarat ca nu am nimic in comun cu soacra mea, in afara de dragostea pentru sotul meu, respectiv fiul ei.
Soacra mea este o persoana conservatoare, cam plinuta si mereu trebuie sa aiba ultimul cuvant chiar daca nu are dreptate.Despre toata lumea are ceva de comentat si daca trebuie sa se caracterizeze spune ca "ea este o doamna, sau o intelectuala".
Pentru ca am vazut ca reusitele mele nu o bucura si niciodata nu m-a felicitat sau sprijinit in vreun fel am crezut ca are un regret sau o dezamagire pentru o nerealizare personala pe plan profesional.(soacara mea nu a terminat facultatea desi mereu spune ca oricand era in stare sa o faca).
Insa aceasta nu poate fi vina noastra si nici nu ar trebui sa spuna ca s-a sacrificat pentru copii.

Nu stiu ce este de facut. As vrea sa fac ceva pentru ca nu imi place situatia tensionata care s-a creat si, desi nu o recunoaste, si sotul meu este trist din aceasta cauza.
Un sfat va rog!
E posibil sa fie vreo tulburare de personalitate ?! De multe ori interpreteaza cuvintele si se simte jignita si ignorata desi nu este adevarat.

Va multumesc!

VIO-2010
Junior

ALTE ARTICOLE

• Comportamentul simulat - testarea poligraf
  •  
  • Anorexia nervoasa
  •  
  • Imaginea de sine - intre sabloane colective si adevar
  •  
  • Comportamente autodistructive
  •  
  • Tulburarile de personalitate
  •  
  • Cataplexia
  •  
  • Cleptomania
  •  
  • Depresia... mai mult decat tristete
  •  
  • Relatiile parinti-copii, intre asteptari si realitate
  •  
  • Copiii, sprijin la batranete
  •  

Sus

Re: probleme cu soacra geloasa

Mesajde raluca79 » Joi Dec 02, 2010 11:11 pm

Buna Vio,

Inteleg de la tine ca relatia cu soacra ta este tensionata pentru ca:
    - te critica
    - nu se bucura de realizarile tale
    - te jigneste
    - iti reproseaza ca fiul ei s-a indepartat de ea din cauza ta
    - minte
    De asemenea, spui ca:
    As vrea sa fac ceva pentru ca nu imi place situatia tensionata care s-a creat
    .
    1. Cum ar arata o relatie buna cu soacra ta?
    2. Ce anume te deranjeaza cel mai mult la soacra ta?

---
    raluca79
    Maestru
    Maestru

Sus

Mesajde VIO-2010 » Sâm Dec 04, 2010 9:52 am

Foarte bune intrebarile.
    Multumesc.

Cred ca lucrul care ma deranjeaza cel mai mult este faptul ca interpreteaza tot ceea ce eu spun sau fac si trebuie sa gasesc o suta de explicatii ca sa nu se creeze o cearta in toata regula.
    Poate pleca de la lucrurile cele mai simple ...cum ar fi cele gospodaresti de exemplu pozitia in casa a unui cuier: daca eu stabilesc cu sotul sa il punem in dreapta, ea spune ca trebuie pus mai bine in stanga....chestia e ca nu renunta daca nu ii luam in considerare parerea.Si atunci baga fraza cu "dupa 50 de ani de experienta" ea sigur stie mai bine.
    ... Sau de la faptul ca mi-am luat o fusta noua...sau bluza e prea decoltata...
    ...Sau pentru ca baiatul ei nu a mai sunat-o de mult si ca isi neglijeaza parintii ca nu este sufiecient sa le facem o vizita doar o data pe saptamana, (pentru ea asta reprezentand "o data pe an".)

Pe scurt ma deranjeaza pentru ca:
    1) este autoritara si a fost obisnuita sa aiba mereu ultimul cuvant sau putere de decizie in familia sa (socrul meu nu vorbeste niciodata si nu indrazneste sa o contrazica pentru ca imediat este pedepsit). :lol:
    2) este geloasa; (fie pentru modul in care se poarta sotul cu mine, fie pe modul in care el comunica cu mama mea, sau in general pe lumea care a avut o viata mai buna...)

Ce inseamna pentru mine o relatie buna cu soacra:
    - sa putem discuta relaxat; (fara sa ma simt de fiecare data ca sunt "in te line of fire") ;
    - sa fie mai zambitoare si benevoitoare;

Restul cred ca vor veni apoi de la sine.

Multumesc.
    VIO-2010
    Junior

Sus

Mesajde raluca79 » Dum Dec 05, 2010 9:05 pm

Buna Vio,

Observ ca ai gasit solutia pentru problema ta:
    Ce inseamna pentru mine o relatie buna cu soacra:
    - sa putem discuta relaxat; (fara sa ma simt de fiecare data ca sunt "in te line of fire") ;
    - sa fie mai zambitoare si benevoitoare;

Este destul de greu, daca nu chiar imposibil, sa-i schimbam pe ceilalti, sau ceilalti sa se schimbe la cererea noastra. Mai usor este sa ne schimbam noi, si automat va aparea si schimbarea celorlalti ca raspuns la noua noastra abordare.

Pentru inceput renunta de-a avea asteptari de la soacra ta, dar poti sa ai de la tine: sa fii relaxata, zambitoare, binevoitoare.
    Da-i posibilitatea sa aiba propria parere, chiar daca nu corespunde cu a ta. Ia in considerare faptul ca nu exista adevar absolut, ci doar perspective, asemanatoare sau diferite.

Cele trei porti

Te astept sa-mi spui cum a reactionat la schimbarea ta.

...
    raluca79
    Maestru
    Maestru

Sus

Mesajde VIO-2010 » Lun Dec 06, 2010 9:20 pm

MULTUMESC.

Intr-adevar problema s-a rezolvat si nu mai sunt tensiuni, ne-am impacat. Sper sa dureze.
    Secretul este intr-adevar sa lasi de la tine cand celalalt este convins de o chestie (fie ea buna sau rea) si sa accepti omul asa cum este.

Pana la urma nu locuim impreuna si cateva ore de amabilitate par a asigura o viata linistita.

Va doresc numai bine!
    Si bineinteles SARBATORI FERICITE!
    VIO-2010
    Junior

Sus

Scrie un răspuns
    5 mesaje • Pagina 1 din 1

Înapoi la Cuplu