Conferinta va fi acreditata de catre Colegiul Psihologilor din Romania – 5 credite pentru participare, 12 credite prezentare lucrare.
Asa cum v-am obisnuit si anii trecuti, nume cunoscute dintre lectorii internationali, alaturi de cei mai renumiti specialisti romani, ce au ca domeniu de activitate Analiza Aplicata a Comportamentului vor fi prezente pentru a raspunde oricaror intrebari venite din partea publicului si pentru a va impartasi din propria experienta si rezultatele obtinute de-a lungul anilor de activitate.
Perioada de desfasurare: 28 – 30 martie 2014
Durata: 3 zile
E-mail: anca.dumitrescu@asociatiatca.ro
Locatia: Bucuresti
Ce aduce nou conferinta de anul acesta:
• 1 zi de conferinta, 2 zile de workshopuri
• cadru academic de desfasurare – Universitatea Titu Maiorescu
• aducem laolalta specialisti din cele 2 domenii care interfereaza in cazul unui copil cu autism – sanatate si psihologie
• prezentam in premiera detalii despre conditiile decontarii prin pachetul de baza pe servicii de sanatate
Anul acesta il avem ca invitat special pe Robert Schramm, MA, BCBA, lector de renume international si autor al “Educate Toward Recovery”.
Prima zi a conferintei, 28 martie, va fi dedicata lucrarilor prezentate in plen, urmand ca in datele 29 – 30 martie sa fie sustinute workshop-uri la care participantii pot asista in functie de ariile de interes.
Participantii sunt invitati sa depuna lucrari in vederea sustinerii in cadrul sesiunilor de workshop-uri (lucrarile vor fi trimise pe adresa anca.dumitrescu@asociatiatca.ro pana pe data de 17 martie).
In contextul actual in care serviciile psihologice vor putea fi decontate, conform pachetului de baza pe servicii de sanatate, iar aplicarea screening-ului de catre medicii pediatri va fi gratuita si obligatorie, conferinta din acest an isi propune:
• cresterea capacitatii de recuperare privind serviciile psihologice de calitate,
• dezbaterea tematicilor precum importanta diagnosticului clinic/ medical,
• interpretarea screening-ului, cadrul legal privind decontarea serviciilor.
Abordarea terapeutica a copilului cu autism este una complexa, de aceea informarea continua si aprofundarea tehnicilor de recuperare specifice fiecarui tip de abilitate in parte este responsabilitatea majora a fiecarui specialist implicat in planul de interventie.
Taxa de participare:
Psihologi cu drept de libera practica – 300 lei
Terapeuti/ Specialisti in alt domeniu – 200 lei
Student / parinte / cadru didactic – 150 lei
Asociatia de Terapie Comportamentala Aplicata