Graul incoltit este un stimulent extrem de important al activitatii vitale a organismului uman datorita continutului bogat in complexul de vitamina B si in multe alte vitamine, cat si a diferitilor fermenti(enzime) necesari pentru reglarea proceselor intime din organism. In multe boli, dupa 1-2 saptamani de consum a boabelor de grau incoltit, la oamenii de orice varsta, se constata o imbunatatire vizibila a starii de sanatate si apoi o insanatosire completa. Se reduce caderea parului de pe cap, bronsite, dureri de dinti, tromboflebite, boli cronice ala sangelui. polinevrite, eczeme, tumori ale stomacului, boli intestinale, boli ginecologice, boli de ochi, boli de rinichi, arterite etc.
Folosirea acestei metode nu este periculoasa si este foarte eficienta.
Modul de folosire.
50-100 g boabe de grau se spala bine, in mai multe ape, sa ramana perfect curate. Boabele umezite de la spalat se pun intr-un vas si se acopera cu apa.
Vasul se aseaza intr-un loc cald si se acopera cu un servet de hartie. Dupa 24 de ore, graul incoltit - coltisori de cca 1mm - se spala cu apa rece de cateva ori si apoi se mixeaza sau se trece prin masina de tocat. Se poate manca si asa, simplu, fara sa fie maruntit. Pasta obtinuta se amesteca cu apa fiarta in proportie de 1:1. La acest terci racorit se adauga miere dupa gust. Vasul pentru oparit terciul trebuie sa fie de sticla sau emailat.
Avand in vedere aportul caloric adus de grau, trebuie redus consumul de paine si a altor prodise similare.
Cura dureaza 3-4 saptamani, timp in care si dupa care starea de sanatate se va imbunatati mult.
Nu se recomanda sa se puna la incoltit o cantitate mai mare de grau decat cea care se va consuma intr-o zi, pentru ca , umed fiind, vor creste coltisorii si nu este recomandat sa se consume coltisori mai mari de 1-1,5 mm.