Logo DespreSuflet www.DespreSuflet.ro
  • Psihologie
  • Servicii Psihologice
  • Cabinete psihologice
  • Asociatii psihologice
  • Dezvoltare Personala
  • Biblioteca Online
  • Contact
  • Forum
  • Prima pagină ‹ Diverse ‹ Ce mancam?
  • Schimbă dimensiunea fontului
  • Versiune printabilă
  • Termeni si conditii
  • FAQ
  • Înregistrare
  • Autentificare

Ghimbirul - medicament universal

Despre proprietatiile benefice, sau mai putin benefice, ale alimentelor
Scrie un răspuns
4 mesaje • Pagina 1 din 1

Ghimbirul - medicament universal

Mesajde CONSTANTA VASILE » Sâm Apr 10, 2010 7:24 pm

Remediu impotriva starilor de greata. Ghimbirul este un medicament universal, care contine peste 470 de compusi identificati.


Un vechi proverb indian spune: "Orice calitate buna este continuta in ghimbir". Este folosit din vremuri stravechi pentru tratarea diverselor probleme.

Se fac referinte la el in sistemul medical ayurvedic ca vishwabhesaj, medicamentul universal. Confucius scria ca nu manca niciodata fara ghimbir; medicul imparatilor Claudius si Nero utiliza ghimbirul pentru calmarea bolilor de stomac; era laudat in faimosul De Material Medica in 77 inainte de Hristos pentru capacitatea sa de a "incalzi si muia stomacul". In Japonia a fost utilizat in mod traditional pentru dureri de coloana si articulatii; in Filipine este folosit pentru vindecarea durerilor de cap; chinezii il foloseau contra durerilor de dinti si a mahmurelii, iar in Brazilia, Sudan si Papua-Noua Guinee era folosit pentru tratarea artritelor.

Contine peste 470 de compusi identificati

De ce a fost venerat ghimbirul timp de mii de ani in culturi din lumea intreaga, ca planta cea mai profunda dintre plantele vindecatoare? Care este acel ingredient cu gust intepator care a facut ca efectiv milioane de oameni sa-l cultive si sa-l consume pentru nenumarate probleme medicale? Raspunsul este simplu: nimeni nu stie. Si nici nu pare ca inteligenta umana va putea vreodata sa inteleaga pe deplin modul de actiune al ghimbirului. Sigur, veti spune ca trebuie sa fie un ingredient special in ghimbir care sa iasa in evidenta. Va raspundem ca stiinta moderna a studiat aceasta planta timp de decenii si a identificat pana acum peste 470 de constituenti, dintre care unii, la randul lor au constituit subiect a mii de studii stiintifice.

Ghimbirul are, dupa cate se stie la ora actuala, aproape 500 de compusi identificati, multi cu activitati biologice cunoscute, actionand in mod complementar pentru a produce beneficii biologice profunde. Fiecare compus are un anume efect, fie influentand o anumita enzima sau proteina, fie sprijinind activitatea altor compusi.

- priveaza celulele de cancer prostatic de combustibilul lor de crestere;
- inhiba crearea prostaglandinei PGE2 care produce efecte anti-febra puternice;
- echilibreaza producerea de prostaglandine inflamatorii PGE3 si PG12, care regleaza productia de compusi care dilata arterele;
- restabileste in mod sigur functionarea sanatoasa a trombocitelorprin inhibarea formarii unui grup numit tromboxan (probabil principalul motiv pentru care oamenii iau aspirina);
- reduce prostaglandinele care sensibilizeaza receptorii durerii din terminatiile nervoase, demonstrand efecte puternic analgezice;
- are efecte importante anti-ulcer comparabile cu ale multora dintre medicamentele eliberate pe baza de reteta;
contine melatonina, care regleaza ritmurile circadiene ale organismului si stimuleaza astfel activitatea corpului si somnul;
in total, planta are de 180 de ori mai multe enzime pentru digestia proteinelor decat legendara papaya.

Aceasta este maretia plantei si cea mai clara ilustrare a cat de mult difera abordarea traditionala pe baza de plante fata de "moda" de acum a medicamentelor de sinteza. Poate ca ar trebui sa ne amintim cuvintele lui Hipocrate, cel mai vestit medic al lumii occidentale, care a spus ca trebuie ca medicamentul sa ne fie hrana, iar hrana sa ne fie medicament.

Informatiile au fost preluate din cartea "Alternative naturiste ale aspirinei" / Thomas M. Newmark & Paul Schulick, trad: Nicolae Damaschin, Pitesti: Paralela 45, 2005




Alte subiecte postate de CONSTANTA VASILE

Copilul - adevarata tragedie a divortului
Libertatea de a fi tu!
Metode de Disciplinare
Strategii Educationale pentru copiii cu ADHD
Prejudecatile in Comunicare

CONSTANTA VASILE
Maestru
Maestru
 
Mesaje: 479
Membru din: Sâm Aug 08, 2009 9:55 pm
Localitate: Bucuresti





ALTE ARTICOLE

  • Asistent personal - legea 448/2006
  •  
  • De ce sunt copiii gelosi?
  •  
  • Tulburarea de Alimentare (sugar si mica copilarie)
  •  
  • Ruminatia
  •  
  • Tulburarile alimentare si de comportament alimentar - Pica
  •  
  • ADHD - adolescenti si adulti
  •  
  • Tulburarea Hiperactivitate/Deficit de Atentie
  •  
  • Tulburarea Asperger
  •  
  • Tulburarea dezintegrativa a copilariei
  •  
  • Tulburarea Rett
  •  

    Sus

    Re: Ghimbirul - medicament universal

    Mesajde prichindelisor » Mar Aug 24, 2010 9:18 am

    Informatii nutritionale:
    - gingerol: compuse care amelioreaza starile de greata;
    - alti compusi contribuie la ameliorarea migrenelor si durerilor provocate de artrita prin blocarea inflamatiei prostaglandinelor;
    - 1 lingurita de ghimbir proaspat care 1 calorie, 0 g grasime si 0 g fibre.
    prichindelisor
    Maestru
    Maestru
     
    Mesaje: 216
    Membru din: Lun Iul 27, 2009 8:38 pm
    Sus

    Re: Ghimbirul - medicament universal

    Mesajde prichindelisor » Lun Iul 18, 2011 9:03 pm

    (Zingiber officinalis)
    Este o planta provenita din legendara Indie, regiune care de-a lungul mileniilor s-a dovedit a fi un adevarat rezervor de fructe si de plante comestibile pentru intreaga planeta. Se folosesc radacinile foarte bine dezvoltate ale plantei, ramificate, cu coaja de culoare bej-cenusie si cu un gust puternic picant. Consumate proaspete (aceste radacini se gasesc la caserola sau chiar la kilogram in supermarketuri), ele au, pe langa gustul picant, si o aroma extrem de placuta, care aduce oarecum cu cea a cojii de lamaie sau de grepfruit. Desi e foarte folosit in alimentatie, ghimbirul este considerat o planta medicinala de prima mana, sute de studii medicale extrem de bine documentate fiindu-i consacrate in ultimii ani.

    Cum se prepara

    Exista sute de retete cu ghimbir provenite de pe diferitele meridiane ale lumii. Din el, australienii obtin o bere extrem de apreciata, chinezii fac prajituri si serbeturi, thailandezii si malaezienii prepara mancaruri diverse, in timp ce in Statele Unite si Europa, sucurile si dulciurile cu ghimbir tind sa inlocuiasca produsele similare traditionale. Pentru a beneficia de gustul si de aroma subtila a ghimbirului, dar si de forta sa terapeutica deosebita, va recomandam in continuare cateva forme de preparare traditionale:

    Siropul de ghimbir - se spala bine radacinile de ghimbir si apoi se dau prin razatoarea mica, dupa care imediat (ca sa nu se oxideze) se pun intr-un borcan si se adauga deasupra miere de albine, in proportia 1:2, adica la o lingura de ghimbir ras se pun 2 linguri de miere. Se lasa sa stea 2 saptamani, dupa care se filtreaza, obtinandu-se un sirop semi-limpede, cu gust puternic picant si foarte parfumat.

    Dulceata naturala de ghimbir - se obtine din ghimbirul ras, ramas dupa extragerea siropului. Peste acest reziduu se adauga miere cat sa il cuprinda si sa ramana un strat de doua degete deasupra. Rezulta o mixtura puternic picanta, care se ia ca tonic digestiv, ca antiseptic faringian si ca stimulent nervos.

    Sucul proaspat de ghimbir - se obtine la mixer (blender), in vasul acestuia punandu-se un litru de apa, o lingura de ghimbir maruntit, trei linguri de miere, o lamaie taiata in patru si doua mere maruntite. Se mixeaza tot acest amestec bine, apoi se filtreaza, rezultand un suc extrem de parfumat, puternic picant si cu efecte terapeutice extraordinare.

    Cateva utilizari medicinale

    Stari de greata si voma - se consuma un pahar de suc de ghimbir obtinut dupa reteta prezentata mai sus. Este un remediu extrem de placut si de eficient pe termen scurt. Totusi, pentru inlaturarea din profunzime a acestei probleme este necesar un consult medical amanuntit, pentru a se constata si trata cauza care produce accesele de voma.

    Stari de greata la femeile insarcinate - un studiu facut pe 120 de voluntare dintr-un spital din California a constatat un excelent efect al ghimbirului pentru combaterea starilor de voma din perioada prenatala, dar si dupa nasterea prin cezariana. Participantele la studiu au primit zilnic 5 g de ghimbir proaspat sau 1 g de ghimbir uscat, constatandu-se, la cateva zeci de minute dupa administrarea tratamentului, diminuarea sau chiar disparitia senzatiei de voma, la majoritatea pacientelor.

    Rau de masina, rau de miscare in general - se consuma o felie (2-3 g) de radacina de ghimbir proaspat, care se mesteca indelung inainte de a fi inghitita. Are un gust iute extrem de pronuntat si este mai greu de suportat la inceput, insa efectul antivomitiv si de inlaturare a starilor de ameteala si a durerii de cap este prompt.

    Artrita, poliartrita reumatoida - un studiu facut in 1992 de doi profesori universitari din India a evidentiat efectul consumului zilnic de ghimbir proaspat in aceasta afectiune. Studiul s-a desfasurat pe perioada a doi ani si jumatate, timp in care cei 86 de pacienti investigati au consumat in diferite forme cate 5 g de radacina proaspata de ghimbir pe zi. Rezultatele sunt mai mult decat incurajatoare. Peste 55% din participanti au declarat ca intensitatea durerilor reumatice s-a redus simtitor, la fel ca si frecventa crizelor. De asemenea, aproape 25% dintre cei tratati au observat o recapatare a mobilitatii articulare. Si cel mai important lucru: nici unul din participanti nu s-a confruntat cu efecte adverse la consumul de ghimbir, in conditiile in care medicatia chimica impotriva reumatismului are efecte dezastruoase asupra sistemului digestiv si asupra altor sisteme importante din organism.

    Tromboza - administrarea a 4 g de ghimbir proaspat, de doua-trei ori pe zi, la pacientii cu tulburari cardiovasculare grave, vreme de 2-3 luni, are efecte spectaculoase asupra trombozelor, incetinind viteza de coagulare a sangelui, impiedicand formarea cheagurilor de mari dimensiuni si migrarea acestora.

    Dispepsie - se consuma cu 10 minute inainte de masa un pahar de suc de ghimbir. Stimuleaza secretia de sucuri digestive si imbunatateste peristaltismul digestiv.

    Faringita si tuse - se ia din ora in ora cate o lingurita de sirop de ghimbir, fara apa. Are efecte antiinfectioase rapide, favorizeaza expectoratia si calmeaza accesele de tuse.

    Balonare - dupa masa, se mesteca indelung o felie (2-3 grame) de ghimbir proaspat. Ajuta la digestie, impiedica formarea gazelor intestinale si ajuta la tinerea sub control a proceselor de fermentatie din tubul digestiv.

    Precautii in consumul ghimbirului

    Consumul de ghimbir se va face in cantitati mici si pe perioade reduse (sub 7 zile), la persoanele cu risc de hemoragie, deoarece micsoreaza viteza de coagulare. Ghimbirul va fi consumat cu prudenta si de catre persoanele cu colon iritabil si gastrita.
    prichindelisor
    Maestru
    Maestru
     
    Mesaje: 216
    Membru din: Lun Iul 27, 2009 8:38 pm
    Sus

    Re: Ghimbirul - medicament universal

    Mesajde Maruseac Iulia » Vin Mar 23, 2012 2:21 pm

    Buna,

    Eu am gasit capsule de Ginger Root (ghimbir) 500mg/100 capsule. Din cate am inteles sunt foarte eficiente si au puritate de 100%. Produsele sunt aduse din SUA. :D
    Maruseac Iulia
    Junior
     
    Mesaje: 2
    Membru din: Vin Mar 23, 2012 1:43 pm
    Sus


    Scrie un răspuns
    4 mesaje • Pagina 1 din 1

    Înapoi la Ce mancam?

    Cine este conectat

    Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

    • Prima pagină
    • Echipa • Şterge toate cookie-urile forumului • Ora este UTC + 2
    Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
    Translation/Traducere: phpBB România
    phpBB SEO

    Powered by SC REFRAMING SRL

    Copyright 2011 DespreSuflet.
    Toate drepturile asupra site-ului www.despresuflet.ro apartin SC REFRAMING SRL.
    Reproducerea integrala sau partiala a textelor din orice pagina a site-ului www.despresuflet.ro
    este posibila numai cu acordul prealabil scris al SC REFRAMING SRL.
    Pirateria intelectuala se pedepseste conform legii.

    DespreSuflet Logo RSS        DespreSuflet Logo Sitemap               Psiholog in Bucuresti Logo