Logo DespreSuflet www.DespreSuflet.ro

CONTACT


Afla noutatile!
Aboneaza-te la newsletter

Email-ul tau:La sfarsitul secolului XVI, filosoful german Rudolphe Goclenius introduce in vocabularul scolastic termenul de "psihologie". Acest termen isi are originea in greaca veche si este format din psyche, care inseamna "suflet", si logos, care inseamna "vorbirea despre". Astfel, termenul poate fi definit ca vorbirea despre suflet.

La inceput acest termen era folosit destul de rar si mai ales in filosofie dar, treptat, el este asociat cu stiinta care se ocupa cu studiul constiintei si castiga statut de sine statator. In timp, psihologia ca stiinta are parte de un numar impresionant de controverse in legatura cu obiectul de studiu, fiecare scoala oferindu-I directii in functie de propria orientare.

In vremurile noastre, obiectul de studiu al psihologiei (raportat la om) este reprezentat atat de realitatea subiectiva interna (constient versus inconstient), cat si de relatia dintre aceasta si realitatea obiectiva externa (actele comportamentale externe).

Desi in Romania perioadei comuniste psihologia a fost eradicata ca disciplina de studiu, imediat dupa '89 a inceput sa-si faca din ce in ce mai mult simtita prezenta, confirmand astfel expresia "ce nu te omoara te intareste".

Psihologia face parte din viata noastra de zi cu zi si castiga din ce in ce mai multi adepti care cred in puterea ei, prin aplicabilitatea in domenii din ce in ce mai diverse.

Obiectivul pe care si l-a propus DespreSuflet este de a pune in mainile celor direct interesati un instrument valoros care sa usureze accesul spre informatia dorita.Curs valutar

23.01.2024

1 EUR 4.9767
1 USD 4.5780

Indice masa corporala
Greutate [kg]
Inaltime [cm]


Gaseste-ne pe Facebook


Psihologie    Servicii Psihologice    Cabinete Psihologice    Asociatii Psihologice    Dezvoltare Personala    Biblioteca Online    Contact    Forum

Powered by SC REFRAMING SRL

Copyright 2024 DespreSuflet.
Toate drepturile asupra site-ului www.despresuflet.ro apartin SC REFRAMING SRL.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor din orice pagina a site-ului www.despresuflet.ro
este posibila numai cu acordul prealabil scris al SC REFRAMING SRL.
Pirateria intelectuala se pedepseste conform legii.

DespreSuflet Logo RSS        DespreSuflet Logo Sitemap               Psiholog in Bucuresti Logo