Logo DespreSuflet www.DespreSuflet.ro

Cabinet individual de psihologie - Sinziana Burceapsiholog-cabinet-psihologic-Cabinet individual de psihologie - Sinziana BurceaJudet: Neamt
Localitate: Piatra Neamt
Adresa: Bd. Dacia, Bl 2, Sc B, Ap 22
Persoana contact: Psiholog Sinziana Burcea
Telefon: 0742.700.962
Email: sinzianaburcea@yahoo.com
Website: http://www.copil-cuplu-familie.ro
 
 
Psiholog Sînziana Burcea apare in Registrul Unic al Psihologilor - partea I, editat de Colegiul Psihologilor din Romania, cod personal 01288, cu drept de libera practica in:
- Psihologie clinica, atestat de Comisia de Psihologie Clinica si Psihoterapie
- Psihoterapie adleriană, atestat de Comisia de Psihologie Clinica si Psihoterapie
- Psihologia muncii, atestat de Comisia de Psihologia Muncii, Transporturilor si Serviciilor
 
Cabinet Individual de Psihologie Burcea Sînziana este acreditat de Colegiul Psihologilor din Romania, apare in Registrul Unic al Psihologilor – partea a II-a, cu numarul de inregistrare 1NT0987.

Servicii psihologice

1.         Terapie Holistica Timpurie Intensiva Pentru Copilul cu Autism si Familia Sa
2.         Serviciul de consiliere pentru parinti si terapie intensiva pentru copii
3.         Diagnostic si evaluare clinica, copii si adulti (Teste proiective : Testul Szondi, testul Rorschach, Testul TAT, Testul TAC, Tersul arborelui, Testul persoanei, Testul Familiei)
4.         Terapii de scurta durata pentru copil-cuplu-familie (individuale si de grup)
5.         Indrumare si parenting (educatie parentala in gradinite, scoli, mass-media)
6.         Cursuri de dezvoltare personala, emotionala si sociala pentru copii, adolescenti, adulti
7.         Optimizare NLP (tehnici specifice programarii neuro lingvistice)
8.         Tehnici specifice de interventie -  psihoterapie adleriana
 
1.         Terapie Holistica Timpurie Intensiva Pentru Copilul cu Autism si Familia Sa
 
Abordarea holistica sprijina sistemul familial ca un intreg luand in considerare unitatea contributiei fiecarui membru, acordand importanta relatiei parinte-copil, invatand moduri pozitive de a interactiona cu copilul , cu scopul de a modifica in mod pozitiv interactiunea familiei. Participarea parintilor la joc imbunatateste gradul de intelegere a felului cum copilul percepe experienta jocului si creeaza posibilitatea unui contact afectiv mai profund. Munca cu familia este centrata pe calitatile si nevoile fiecarui membru al familiei. Parintii sunt incurajati sa interactioneze in mod spontan cu copilul, simtind ca au control asupra situatiei si ca sunt mai competenti in privinta jocului si interactiunii cu copilul lor. Participarea parintilor la joc imbunatateste modul lor de intelegere al felului cum percepe copilul experienta jocului si creeaza posibilitatea unui contact afectiv mai profund.
 
In timpul interventiei terapeutice intensive (20 de zile, 80 de ore) parintii sunt direct implicati in terapia copilului lor, astfel incat sa poata intelege scopurile si obiectivele propuse in terapie. De asemenea parintii sunt incurajati sa isi identifice abilitatile care il pot ajuta pe copil sa inteleaga modul in care poate interactiona cu altii. De-a lungul acestei perioadei de evaluare, familia va fi observata impreuna cu copilul, si in diferite combinatii ale membrilor familiei , respectiv mama-copil, tata-copil. Odata cu evaluarea familei, va avea loc si evaluarea copilului in interactiune cu terapeutii si in diverse contexte de joc. Accentul este pus pe identificarea abilitatilor innascute ale copilului, a comportamentului lui pozitiv, cu oferirea posibilitatii de a avea permanent succes in secventele de joc.
 
In cadrul sedintelor de terapie intensiva copilul va fi tratat cu respect,  iar intregul program terapeutic il va invata pe copil despre rutina si reguli, drepturi si responsabilitati. Obiectivele principale ale terapiei sunt: sa creasca interesul catre interactiunea spontana, sa invete cum sa se descurce cu schimbarea, sa exploreze, sa dezvolte si sa exprime experiente de invatare care sa-l ajute sa inteleaga lumea, sa aplice si sa isi formeze idei, concepte si abilitati, sa invete cum sa isi controleze impulsurile si sa inteleaga nevoia de reguli, sa isi asume riscuri si sa invete din greseli, sa gandeasca creativ si imaginativ, sa comunice cu altii pe masura ce analizeaza sau rezolva probleme, sa isi exprime temerile sau sa retraiasca experiente nelinistitoare in situatii controlate si sigure.
 
Ca urmare a evaluarii, copilul continua sa fie implicat intr-un program de terapie intensiva, tinand cont de nevoile lui specifice, care consta in:
- stabilirea unei relatii terapeutice bazate pe incredere si reciprocitate;
- dezvoltarea motivatiei intrinseci de a se raporta la altii prin constientizarea de catre copil a propriilor competente sociale;
- stimulare complexa pentru integrare senzoriala (antrenamentul integrarii auditive a sunetelor din mediu, stimularea senzoriala cu diverse mirosuri si texturi diferite pentru a le integra si a le recunoaste, stimulare vizuala , kinestezica si proprioceptiva);
- obtinerea cooperarii (a da si a primi), "randul tau - randul meu" (a deveni mai constient fata de cei din jur);
- dezvoltarea abilitatilor de joc interactiv (joc senzorial, joc ca experienta repetitiva, jocul social, joc imaginativ;)
- dezvoltarea abilitatilor de joc structurat (obtinerea atentiei, atentia impartasita si impartirea spatiului de joaca);
- incurajarea "alegerilor" si dezvoltarea felxibilitatii (autoreflectare, gandire ipotetica, functionalitatea simbolica);
- dezvoltarea motivatiei intrinseci de a participa in mod interactiv la joc;
- dezvoltarea creativitatii prin elemente de art-terapie;
- crearea secventelor imaginative (povesti foarte scurte), introducerea cartilor si cititului;
- rezolvarea problemelor de frustrare si crearea oportunitatilor de joc atractiv;
- terapia tulburarilor de alimentatie;
- dezvoltarea abilitatilor de autonomie personala (controlul sfincterelor si autoservire, imbracat/dezbracat).
 
Intreg programul de terapie este monitorizat cu o camera video, iar parintii pot observa permanent ce se intampla cu copilul in camera de terapie.
De asemenea, un alt obiectiv al interventiei vizeaza terapia  familiei, cu interventii terapeutice   pentru fiecare parinte, existand sesiuni speciale pentru terapia cuplului si restabilirea echilibrului in familie. Aceste sesiuni se vor desfasura pe parcursul celor patru saptamani de terapie intensiva.
 
Un alt obiectiv al interventiei este formarea parintilor pentru terapia la domiciliu (invatarea principiilor terapeutice si a diverselor modalitati de joc). Aceasta presupune intrari in camera de terapie pentru fiecare parinte (individual cu copilul), finalizate cu un FEED-BACK din partea secialistilor centrului nostru.  Un alt obiectiv al nostru este  formarea specifica a 1-2 terapeuti, pe fiecare copil in parte, cu scopul  continuarii terapiei la domiciliu, alaturi de cei doi parinti. In timpul celor 4 saptamani, acasa va fi organziata o camera de terapie, unde se va desfasura terapia intensiva in imediat ziua urmatoare plecarii de la centru.
 
Dupa terapia intensiva din cadrul centrului nostru, familia continua terapia la domiciliu, aplicand principiile invatate . Noi oferim ghidaj prin casete video trimise de catre familie odata la 2 luni catre specialistii nostri. In urma vizionarii filmelor,  din timpul orelor de terapie la domiciliu,  specialistii nostri vor oferi feed-back si recomandarile necesare continuarii terapiei.
 
Exista 3 criterii de selctie pentru ca o familie sa devina parte integranta a terapiei intensive :
1. Copilul sa fie diagnosticat cu autism, tulburare pervaziva de dezvoltare sau PDD-NOS
2. Varsta copilului sa fie pana in 4 ani
3. Parintii sa fie motivati si dornici sa isi asume responsabilitati in terapia copilului lor
 
Este necesar ca intreg nucleul familial sa fie de acord sa participe ca parte integranta in procesul de recuperare din cadrul centrului de terapie holistica, timp de o luna de zile. Acordul se prelungeste prin faptul ca familia se angajeaza sa continue terapia la domiciliu, conform principiilor invatate. In interviul initial cu familia sunt clarificate asteptarile parintilor. Dupa acest prim interviu se va face programarea familiei  pentru interventie intensiva, de obicei cu cateva luni inainte, astfel incat parintii sa poata sa isi programeze din timp saptamanile libere.
 
Terapia intensiva la domiciliu este un proces greu care poate dura intre 6 -18 luni. Uneori se poate intinde, pe mai multi ani, in functie de complexitatea bolii,  intensitatea simptomelor autiste, implicarea familiei in procesul de recuperare (reajustandu-si stilul de viata). Odata cu terapia intensiva, copilul este pregatit pentru intrarea in colectivitate, dezvoltandu-si abilitatile de joc, increderea in sine si abilitatea de a face relatii sociale (interesul social). Colaboarea parintilor si a terapeutilor cu cadrele didactice este fundamentala. Educatorul devine parte integranta a echipei de interventie, oferindu-i-se posibilitatea sa faca o relatie bazata pe incredere cu copilul.
 
Sinziana Burcea psiholog clinician principal si psihoterapeut adlerian, cod 01288
 
- Facultatea de Psihologie si Asistenta Sociala – Iasi (cursuri la zi) - Lucrarea de diploma „Familia dezorganizata si influenta ei asupra personalitatii copiilor prescolari si scolari mici” (1995-2000)
- Master Psihoterapii de familie si evaluare in practica clinica
- Formare specifica pentru munca cu copilul cu dizabilitati (Art-terapie)
- Formare specifica pentru munca cu copilul maltratat sau neglijat
- Formare specifica pentru a organiza cursuri de educatie parentala
- Practician de Programare neurolingvistica - NLP Practitioner (dezvoltare personala prin tehnici de programare neurolingvistica)– NLP Interactiv
- Formare specifica in Tehnici proiective de evaluare a personalitatii (Szondi, Rorschach, TAC, TAT, Persoana, Familie, Arbore)
- Program de formare psihoterapie adleriana (2008-2013)
- Pragoram de formare psihoterapie: interventie psihoterapeutica timpurie pentru copilul cu autism – Mifne Training Course (specializare in Metoda Mifne, interventie terapeutica precoce in autism- Israel, 2006-prezent)
- Colaborator emisiuni TV, Piatra Neamt, din 2002-2012


Curs valutar

28.04.2017

1 EUR 4.5333
1 USD 4.1453

Indice masa corporala
Greutate [kg]
Inaltime [cm]


Gaseste-ne pe Facebook


Psihologie    Servicii Psihologice    Cabinete Psihologice    Asociatii Psihologice    Dezvoltare Personala    Biblioteca Online    Contact    Forum

Powered by SC REFRAMING SRL

Copyright 2017 DespreSuflet.
Toate drepturile asupra site-ului www.despresuflet.ro apartin SC REFRAMING SRL.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor din orice pagina a site-ului www.despresuflet.ro
este posibila numai cu acordul prealabil scris al SC REFRAMING SRL.
Pirateria intelectuala se pedepseste conform legii.

DespreSuflet Logo RSS        DespreSuflet Logo Sitemap               Psiholog in Bucuresti Logo