Logo DespreSuflet www.DespreSuflet.ro

Cabinet individual de psihologie - Gheorghita Niculinapsiholog-cabinet-psihologic-Cabinet individual de psihologie - Gheorghita NiculinaJudet: Brasov
Localitate: Brasov
Adresa: Str. Morii, nr.54 A
Persoana contact: Psiholog Gheorghita Niculina
Email: cipgheorghitanik@gmail.com
Website: http://www.holisterapi.ro
 
 
 
Psiholog Niculina Gheorghiţă apare in Registrul Unic al Psihologilor - partea I, editat de Colegiul Psihologilor din Romania, cod personal 01165, cu drept de libera practica in:
- Psihologie clinica, atestat de Comisia de Psihologie Clinica si Psihoterapie
- Psihologia muncii, atestat de Comisia de Psihologia Muncii, Transporturilor si Serviciilor
 
Cabinet Individual de Psihologie Gheorghiţă Niculina este acreditat de Colegiul Psihologilor din Romania, apare in Registrul Unic al Psihologilor – partea a II-a, cu numarul de inregistrare 1IS0440.
 
Gheorghita Niculina - Psiholog Clinician Principal 

Servicii psihologice

  1. Interventie/asistenta psihologica
►          Terapie centrata pe solutii (individuale si de grup);
La baza acestei abordari sta teoria alegerii: in orice imprejurare noi alegem tot ceea ce facem, inclusiv fericirea si nefericirea pe care le simtim, ceea ce inseamna ca detinem un control asupra vietii noastre mult mai mare decat ne putem imagina. Este iluzoriu sa credem ca problemele noastre sunt determinate de exterior, cand de fapt motivatia faptelor si alegerilor noastre, atat a celor fericite cat si a celor nefericite se  afla in interiorul nostru.
Aceasta abordare pune accentul pe responsabilitatea personala pentru tot ceea ce ni se intampla, pe decoperirea resurselor proprii pentru a deveni independenti emotional, mental si spiritual.
Aici gasiti suport emotional si rational pentru a va accesa resursele necesare pentru elaborarea solutiilor pertinente in situatiile experientiale existente.
 
►          Terapii standard de relaxare si sugestive;
Terapia iertarii sau Calatoria este o terapie prin care clientului ii este indusa, prin tehnici de respiratie si relaxare, o transa adanca in care el ramane in permanenta constient, realizandu-se astfel o forma profunda de autoexplorare asistata. Se lucreaza interactiv atat pe axa timpului orizontala trecut-prezent-viitor (clientul poate accesa momente din starea de fetus sau chiar din alte existente) cat si pe axa timpului verticala – de activare a Potentelor  Creativ-Creatoare.
 
►          Terapia EMDR - Eye Movement Desensitisation and Reprocessing (Desensibilizarea si reprocesarea prin miscari ale ochilor) - procesarea traumelor din trecut prin miscari oculare.
Terapia a fost pusa la punct la sfarsitul lui 1980 de catre Francine Shapiro, si a fost folosita pentru reducerea sindromului de stres post traumatic, pentru reducerea durerilor cronice si pentru tratarea fobiilor.
Datorita unor procese neurologice care sunt declansate si care se pare ca stimuleaza creierul determinandu-l sa «metabolizeze» sau sa «digere» anumite reziduuri disfunctionale din trecutul sau.
Ca urmare, amintirile traumatizante isi pierd incarcatura  afectiva negativa care pune capat suferintei si actiunilor nefaste: crize de panica, frica necontrolata, compensatii de tot felul.
Ulterior EMDR a fost extinsa pentru alte probleme de ordin psihic ca fobiile si depresia, care isi au originea de multe ori in experiente dificile traite in copilarie.
Scopul primar al EMDR este sa vindece amintirile traumatice sau stresante stocate intr-un mod disfunctional in creier si sa permita clientului sa raspunda adaptativ in prezent. EMDR utilizeaza abilitatea naturala a corpului de a se vindeca si permite creierului sa rezolve probleme psihologice cu aceeasi viteza cu care organismul vindeca ranile/bolile fizice. EMDR poate accelera procesul de vindecare dupa o experienta traumatica iar efectele pozitive sunt ireversibile.
 
Terapia este scurta si urmeaza o procedura riguroasa, terminandu-se in cateva sedinte, cel mult 4-5 in cazul traumatismelor foarte foarte grave si numai 2-3 in cazul celor legate de stres.
 
►          Terapia IMAGO este o terapie centrata pe relatie. Clientul in terapie IMAGO este relatia dintre doua persoane (cuplu, parinte-copil, asociere).
Imago este o constructie psihologica care descrie o imagine interna creata in timpul copilariei, din toate experientele de relationare. Aceasta este o imagine compusa din trasaturile pozitive si negative ale acelor persoane care sunt cele mai semnificative pentru copil si experienta copilului ca raspuns la aceste trasaturi de caracter. Include de asemenea trasaturi la care am renuntat de-a lungul experientelor represive de socializare ale copilariei. Datorita IMAGO-ului creat in fiecare atunci cand ne intalnim cu cineva care corespunde acestuia se formeaza o simbioza emotionala. Simbioza emotionala este: o stare in care un partener angajat intr-o relatie de iubire presupune si traieste ca si cum partenerul sau impartaseste aceleasi experiente si credinte despre lume. 
Terapeutul Imago se concentreaza mai degraba pe proces decat pe continut. Acest lucru presupune incurajarea emitatorului de a trimite mesaje scurte despre sine mai degraba decat despre partener si aprofundarea constiintei de sine. De asemenea, incurajeaza receptorul sa oglindeasca cu acuratete si in mod neutru, sa fie conectat la partenerul sau si apoi sa sumarizeze cele auzite. Prin terapia IMAGO se realizeaza vindecarea ranilor emotionale ale unui partener, cu ajutorul sustinerii, validarii si empatiei celuilalt partener.
 
►          Terapia Sinelui, o abordare a psihologiei cuatice.
 Aceasta abordare are la baza conceptia ca toate problemele noastre sunt consecinta faptului cum gandim si ce, cum credem despre ce gandim. Prin aceasta terapie veti putea face diferenta dintre gandul constient si cel automat provenit din programele mintii cu care operam.
Procesul terapeutic este unul activ si directiv de scurta durata in care clientul prin diverse instrumente indicate si discipline experimentate, va integra in viata de zi cu zi atitudinea constienta in ganduri si actiuni.  
Regasire interioara este o stare speciala a fiintei in care toate gandurile se opresc si in care se traieste la un nivel diferit de cel al starii de constiinta obisnuita.
 
►          Consiliere psihospirituala
Consilierea psihospirituala este o metoda de conectare la Sinele Divin, ce foloseste ca instrument metodologic  starea de observator revelata prin conexiunile constient - inconstient - transconstient, corporal - psihologic - social - spiritual din timpul sedintelor de lucru.
Schimbarea reprezinta o transformare in constiinta si da realitatii o alta nuanta. Adica realitatea prezenta nu seamana cu nimic din trecut este ceva nou, virgin, inca neexplorat. Lumina straluceste altfel si umbrele pe care le arunca sunt diferite, iar observarea umbrelor da Observatorului - care suntem noi - o perspectiva dimensionala. Asta inseamna cresterea si evolutia care ni se intampla in fiecare zi a vietii noastre.
 
2.      Educatie si training (formare profesionala):
Workshopuri centrate pe dezvoltare personala si optimizare relationala intraorganizatii;
Cursuri create pentru dezvoltarea personal si spirituala cu o viziune holista asupra fiintei umane:
 
►          Curs pentru adulti: “Regasirea puterii interioare
Scopul acestui curs este de a va oferi posibilitatea sa:
- va descoperiti potentele si resursele magnifice din interiorul vostru;
- va dezvoltati inteligenta spirituala astfel incat sa creati constient in toate dimensiunile vietii voastre;
- invatati cum sa va iubiti pe voi, pentru  a trai autentic si in armonie cu voi si cu cei din jurul vostru;
- va dezvoltati o atitudine de invingator in toate dimensiunile vietii;
- invatati cum sa traiti constient, miracolul care este viata;
- va creati un echilibru intre lumea interioara si cea exterioara, si oriunde veti merge sa duceti lumea din interiorul vostru cu voi.
 
►          Curs pentru femei: „Femeie, alege sa creezi fericirea in cuplu!
Scopul acestui curs este de a va oferi posibilitatea sa:
- va descoperiti potentele si resursele magnifice din interiorul vostru;
- va dezlegati de trecut prin procesul iertarii, fapt care duce la un salt cuantic in relatiile cu cei din jurul vostru;
- invatati cum sa va iubiti pe voi, pentru  a trai autentic si in armonie cu voi si cu cei din relatiile voastre;
- va dezvoltati o stare de bucurie in toate dimensiunile vietii;
- invatati cum sa traiti constient in armonie cu voi si cu cei din jur, miracolul care este viata;
- va creati un echilibru intre lumea interioara si cea exterioara, si oriunde veti merge sa duceti lumea, starea din interiorul vostru cu voi.
 
Traininguri pentru cresterea si dezvoltarea stimei de sine, a gestionarii emotiilor si a dezvoltarii starii de a fi.
 
►          Curs pentru adolescenti: „Adolescenta - perioada in care te formezi ca Om!
Scopul acestui curs este sa:
- va intelegeti mintea si cum functioneaza creierul;
- va constientizati emotiile;
- va exprimati cuvintele, astfel incat sa traiti in armonie cu voi si cu toti cei din jurul vostru.
 
►          Curs pentru parinti, profesori: "Sustine constient adolescenta"
Scopul cursului este:
- de a intelege transformarile cerebrale din perioada adolescentei;
- de a gasi metode optime de indrumare, astfel incat experientizarea acestor transformari sa le fie benefice;
- de a crea armonie intre generatii;
- de a sustine constienti etapa numita adolescenta;
- de a indruma proprii copii pentru a fi adulti echilibrati, maturi psihic, emotional si spiritual.


Articole publicate pe DespreSuflet:

Cursuri dezvoltare personala
     Curs modular de dezvoltare personala si spirituala: Sustine constient adolescenta!
     Curs de dezvoltare personala pentru adolescenti: Adolescenta, perioada in care te formezi ca Om
     Femeie, alege sa fii fericita!
     Orice femeie poate fi fericita!
     Curs initiatic de extindere a constiintei - curs modular de dezvoltare personala
     Regasirea puterii personale - Dezvoltare personala

Training
     Fii un invingator - curs pentru adolescenti


Curs valutar


Indice masa corporala
Greutate [kg]
Inaltime [cm]


Gaseste-ne pe Facebook


Psihologie    Servicii Psihologice    Cabinete Psihologice    Asociatii Psihologice    Dezvoltare Personala    Biblioteca Online    Contact    Forum

Powered by SC REFRAMING SRL

Copyright 2022 DespreSuflet.
Toate drepturile asupra site-ului www.despresuflet.ro apartin SC REFRAMING SRL.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor din orice pagina a site-ului www.despresuflet.ro
este posibila numai cu acordul prealabil scris al SC REFRAMING SRL.
Pirateria intelectuala se pedepseste conform legii.

DespreSuflet Logo RSS        DespreSuflet Logo Sitemap               Psiholog in Bucuresti Logo